از 7 تا 70 ساله دهها هزار نفر در مراسم یادبود گریلاها شرکت کردند

از 7 تا 70 ساله دهها هزار نفر در مراسم یادبود گریلاها شرکت کردند

از روستاهای ننیاس, نرواس, زنگه‌محل, لجوک, درخوست, جنزور و سیس شهرستان لیجه و همچنین از روستاهای حزرو و پاسور هم از 7 ساله گرفته تا 70 ساله دهها هزار نفر در روستای سیس در مراسم یادبود گریلاهای جانباخته «نیروی ه.پ.گ» شرکت کردند. نوزاد اوزگن برادر فردی اوزگن که در سال 1998 جان باخته است, گفت:«آمد دارای تاریخ مقاومت, مایه هستی و تعالی خلق قهرمان کرد است و آن را به جهانیان ثابت کرد».

اعتضاب غذای زندانیان کرد در روز 14 ژوئیه سال 1982 از سوی «محمد خیری دورموش, کمال پیر, علی چیچک و عاکف یلماز» که پیشاهنگان پ.ک.ک بودند, آغاز شد که بر اثر آن جان باختند. در سالگرد این مقاومت, در روستای سیس از توابع شهرستان لیجه شمال کردستان از سوی سازمان «حمایت از زندانیان سیاسی, میادر» مراسمی برای افتتاح گورستان شهدا برگزار شد و طی آن یاد و خاطره مقاومت‌گران 14 ژوئیه هم گرامیه داشته شد. دهها هزار نفر در این مراسم شرکت کردند.

گریلاهای ه.پ.گ پیشتر برای گریلاهایی که در نبردهای آمد و چولک جان باخته بودند, گورستانی در یادبود آنها ساختند. در این محل مراسمی برای یادبود مقاومت‌گران پ.ک.ک در 14 ژوئیه, برگزار شد. در روز 14 ژوئیه 1982 در زندان شهر آمد شمال کردستان 4 هزار زندانی پ.ک.ک در 38 بند بسر می‌بردند که این زندانیان علیه وحشی‌گری‌های دولت ترکیه دست به اعتصاب غذا زدند. برای یادبود این مقاومت, روز گذشته در گورستانی که گریلاها ساخته‌اند, مراسمی برگزار شد و دهها هزار نفر از شهروندان کرد با در دست داشتن پرچم‌های پ.ک.ک و ک.ج.ک و پوسترهای رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان و با پوشیدن لباس‌های محلی کردی, در این مراسم شرکت کردند.

پیکر یکی از گریلاهای پ.ک.ک که هویت آن مشخص نشده بود, توسط جوانانی که صورت خود را پوشانده بودند, به گورستان محل مراسم یادبود منتقل و به خاک سپرده شد. «خلیل اوروچ» از روسای مشترک سازمان «حمایت از خانواده‌های زندانیان سیاسی, میادر» سخنانی در جمع مردم ایراد کرد و به تاریخ تأسیس پ.ک.ک در سال 1978 اشاره کرد که طی آن, عبدالله اوجالان علیه سیاست‌های انکار و امحای دولت ترکیه مقاومتی عظیم را آغاز کرد و تا به امروز ادامه یافت.

اوروچ به وحشی‌گری‌های دولت ترکیه در زندان شهر آمد اشاره کرد و گفت:«14 ژوئیه برای مبارزات ملت کرد, روز تحول است. روح مقاومت‌گری که با شهادت 4 رفیق در 14 ژوئیه به اوج رسید, به عنوان میراثی برای انقلاب خلق‌کرد به یادگار مانده است».وی تأکید کرد که مبارزات آزادیخواهانه کردها در هرچهار بخش کردستان و سراسر جهان گسترش یافته است.»