افزایش تنش بین هند و پاکستان
پس از حادثه کشمیر که در آن ۲۶ نفر جان خود را از دست دادند، هند اقدامات تندی علیه پاکستان اتخاذ کرد.
پس از حادثه کشمیر که در آن ۲۶ نفر جان خود را از دست دادند، هند اقدامات تندی علیه پاکستان اتخاذ کرد.
دولت تحت ریاست نارندرا مودی، نخست وزیر هند، پاکستان را مسئول این حمله میداند و تحریمهای دیپلماتیک و اقتصادی علیه پاکستان اعمال کرده است.
دولت هند اعلام کرده است که شهروندان پاکستانی که در این کشور حضور دارند، باید تا ۲۷ آوریل هند را به همراه ویزای خود ترک کنند.
این مهلت برای ویزاهای پزشکی تا ۲۹ آوریل تمدید شده است. همچنین، از کارکنان نظامی و دیپلماتیک پاکستان خواسته شده است که این کشور را ترک کنند.
گذرگاه مرزی بین دو کشور به نام آتاری-واگاه نیز بسته شده است. این گذرگاه مرزی به مراسم روزانه سربازان دو کشور مشهور بود.
علاوه بر این، پیمان رود سند که در سال ۱۹۶۰ در مورد تقسیم منابع آب امضا شده بود، توسط هند لغو شد. دهلی اعلام کرده است که تا زمانی که پاکستان آشکارا از حمایت از تروریسم دست برندارد، در مورد این پیمان توافق نخواهند کرد.
هدف قرار گرفتن دانشجویان کشمیری
پس از این حمله، دانشجویان کشمیری که در هند تحصیل میکنند، هدف قرار گرفتهاند. انجمن دانشجویان جامو و کشمیر گزارش داده است که بسیاری از دانشجویان از خوابگاههای خود اخراج شدهاند و در برخی ایالتها نیز دانشجویان مورد تبعیض خشونت فیزیکی قرار گرفتهاند. نصیر خوهامی، مدیر این انجمن، این رویداد را «کمپین نفرت علیه دانشجویان کشمیری» توصیف کرد.
نشست اضطراری در پاکستان
در واکنش به تمام این تحولات، شورای امنیت ملی پاکستان تصمیم به برگزاری نشست اضطراری گرفت. مقامات ارشد نظامی و غیرنظامی برای ارزیابی این اقدامات تند هند تشکیل جلسه دادند.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند گفت: «ما تا آخر در برابر تروریستها و حامیان آنها خواهیم ایستاد. هیچ کس بدون مجازات نخواهد ماند.»
کشمیر بار دیگر مرکز درگیریها شد
کشمیر که در دامنه هیمالیا قرار دارد، از سال ۱۹۴۷ بین هند و پاکستان عامل تنش و درگیری بوده است. این منطقه از سال ۱۹۸۹ شاهد یک قیام بزرگ بوده است که در نتیجه آن دهها هزار نفر جان خود را از دست دادهاند. با این اقدامات اخیر هند، تنش بین دو کشور افزایش یافته است.