ایران: مذاکرات فقط در مورد مسئله هسته‌ای خواهد بود

ایران که با ایالات متحده آمریکا مذاکراتی انجام داده است، اعلام کرد که به مذاکرات «غیرمستقیم» و «فقط» در مورد مسئله هسته‌ای با واشنگتن ادامه خواهد داد.

دو کشور که از سال ۱۹۸۰ روابط دیپلماتیک ندارند، روز شنبه با میانجیگری سلطنت عمان در مورد مسئله هسته‌ای ایران مذاکراتی انجام دادند.

بنا به درخواست ایران، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، با استیو ویتکوف، سفیر آمریکا، دیدار و مذاکره حضوری نداشت.

با این حال، پس از مذاکراتی که تهران آن را «سازنده» توصیف کرد، دو مقام برای مدت کوتاهی با یکدیگر گفتگو کردند.

دونالد ترامپ خواستار مذاکره مستقیم شده بود. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «مذاکرات به صورت غیرمستقیم ادامه خواهد یافت. عمان به میانجیگری خود ادامه خواهد داد.»

مذاکرات جدید در اروپا انجام خواهد شد

ایران و ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفتند روز شنبه، ۱۹ آوریل، به مذاکرات ادامه دهند. به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، این مذاکرات در اروپا انجام خواهد شد.

سخنگو افزود: «تنها موضوع مورد بحث، مسئله هسته‌ای و لغو تحریم‌ها خواهد بود.»

تهدید به «حمله» در صورت شکست

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، روز یکشنبه در بیانیه‌ای این مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد، اما تهدید کرد که در صورت شکست، ایالات متحده آمریکا «به شدت به ایران حمله خواهد کرد.»

هگست در مصاحبه‌ای با CBS گفت: «اگر نتوانیم این مشکل را پشت میز مذاکره حل کنیم، گزینه‌های دیگری نیز برای اطمینان از اینکه ایران هرگز به بمب هسته‌ای دست نخواهد یافت، وجود دارد.»

پیت هگست گفت: «با آنچه که علیه حوثی‌ها و در منطقه انجام داده‌ایم، توانایی خود را برای حمله از راه دور و بسیار سخت نشان داده‌ایم. ما نمی‌خواهیم به آن نقطه برسیم، اما اگر مجبور شویم، برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای این کار را خواهیم کرد.»

رسانه‌های ایران چه می‌گویند؟

روزنامه شرق که به عنوان «اصلاح‌طلب» شناخته و طبقه‌بندی می‌شود، این مذاکرات را «نقطه عطفی تعیین‌کننده» در روابط دو کشور از زمان انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ توصیف کرد. این روزنامه با این تیتر منتشر شد: «امید به گفتگوی واقعی بین تهران و واشنگتن».

روزنامه کیهان نیز به شدت با هرگونه توافق با ایالات متحده آمریکا مخالف است و می‌گوید که احتمال روشنی برای دستیابی به توافق با ترامپ وجود ندارد و ایران در برابر این وضعیت برنامه دومی (طرح ب) ندارد.

روزنامه محافظه‌کار جوان از اینکه ایالات متحده آمریکا خواستار «گسترش مذاکرات به موضوعات غیرهسته‌ای»، از جمله برنامه موشکی، نشده است، استقبال کرد.