رویترز: شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق آماده خلع سلاح هستند

به گزارش رویترز به نقل از مقامات عراقی، گروه‌های قدرتمند شبه‌نظامی تحت حمایت ایران برای اولین بار اعلام کرده‌اند که به منظور اجتناب از درگیری مستقیم با ایالات متحده آمریکا، آماده خلع سلاح هستند.

گزارش شده است که این تصمیم پس از هشدارهای مقامات آمریکایی در بغداد مبنی بر اجتناب‌ناپذیر بودن حملات هوایی در صورت عدم خلع سلاح اتخاذ شده است.

گفته می‌شود مذاکرات بین محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، و گروه‌هایی مانند کتائب حزب‌الله، نجبا، کتائب سیدالشهدا و انصارالله الاوفیه به مرحله پیشرفته‌ای رسیده است.

عزت الشابندر، سیاستمدار شیعه، گفت که این گروه‌ها تمایل به تبعیت از خواسته‌های ایالات متحده آمریکا نشان داده‌اند.

یکی از فرماندهان کتائب حزب‌الله در گفتگو با رویترز گفت: «ترامپ آماده تشدید جنگ با ماست و ما می‌خواهیم از چنین سناریویی اجتناب کنیم.» همین فرمانده تاکید کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز به شبه‌نظامیان اجازه داده است از درگیری اجتناب کنند.

این گروه‌ها که حدود ۵۰ هزار جنگجو را در عراق فرماندهی می‌کنند، پس از آغاز جنگ غزه در ۱۸ ماه پیش، حملات متعددی را علیه اهداف آمریکایی و اسرائیلی انجام داده‌اند. با این حال، اخیرا برخی از گروه‌ها برای اجتناب از حملات هوایی احتمالی، مقرهای خود را تخلیه کرده و حضور خود را در مناطقی مانند موصل و انبار کاهش داده‌اند.

فرهاد علاءالدین، مشاور نخست‌وزیر سودانی، اظهار داشت که دولت در حال انجام «گفتگوی سازنده» برای انتقال تمام سلاح‌ها به کنترل دولت است.

ایالات متحده آمریکا با تکرار اینکه شبه‌نظامیان باید به ارتش عراق وابسته باشند نه ایران، این روند را از نزدیک دنبال می‌کند. با این حال، واشنگتن در مورد دائمی بودن این روند خلع سلاح محتاط است.

این تحول در دوره‌ای رخ می‌دهد که نفوذ منطقه‌ای ایران با جنگ غزه و بحران‌های اخیر در منطقه به چالش کشیده شده است.

عراق در تلاش است تا تعادل حساسی بین اتحادهای خود با ایالات متحده آمریکا و ایران برقرار کند.

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا، اخیرا از سودانی خواسته بود تا از حملات تلافی‌جویانه شبه‌نظامیان به پایگاه‌های اسرائیل و ایالات متحده آمریکا جلوگیری کند.

ابراهیم الصمیدعی، یکی از مشاوران سابق سودانی، با هشدار درباره خطر برای عراق گفت: «اگر داوطلبانه تسلیم نشویم، ممکن است از بیرون و به زور مجبور به تسلیم شویم.»