سازمان دیده‌بان حقوق بشر: اسرائیل بدون تبعیض به لبنان حمله کرد

سازمان دیده‌بان حقوق بشر (HRW) اسرائیل را به دلیل حملات هوایی بی‌رویه آن به لبنان متهم کرد. روستایی که در آن ۳۳ غیرنظامی کشته شدند، به عنوان نمونه ذکر شده است.

در ۲۷ نوامبر بین اسرائیل و حزب‌الله طرفدار ایران آتش‌بس برقرار شد. پیش از آن، بیش از چهار سال درگیری شدید بین دو طرف رخ داده بود. در نتیجه این درگیری، بیش از ۴۰۰۰ شهروند جان باختند.

در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، با حمله حماس به اسرائیل، جنگ بزرگ غزه آغاز شد. در سپتامبر ۲۰۲۴، درگیری‌های بین طرفین به یک جنگ آشکار تبدیل شد.

طبق گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر، در نتیجه حمله هوایی اسرائیل به یک خانواده سوری در یونین در شرق لبنان، ۲۳ نفر از یک خانواده کشته شدند.

در حمله اول نوامبر نیز یک خانه ویران شد و ۱۰ غیرنظامی، از جمله پنج زن و یک نوزاد، کشته شدند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که این حملات «مستقیما علیه غیرنظامیان است» و «باید به عنوان جنایت جنگی مورد تحقیق قرار گیرد» و خاطرنشان کرد که در هر دو منطقه هیچ مدرکی در مورد اهداف نظامی یافت نشده است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اظهار داشت که قبل از حملات، ارتش اسرائیل هیچ درخواست تخلیه‌ای برای منطقه نکرده بود و اعلام کرد که در ۲۴ مارس با ارتش تماس گرفته است اما هیچ پاسخی از ارتش دریافت نکرده است.

رمزی قیس، محقق سازمان دیده‌بان حقوق بشر در لبنان، گفت: «شواهد موجود نشان می‌دهد که نیروهای اسرائیلی در حملات خود به لبنان در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نتوانسته‌اند از غیرنظامیان محافظت کنند.»

سازمان دیده‌بان حقوق بشر گفت: «ایالات متحده آمریکا با ارائه آشکار سلاح به اسرائیل برای ارتکاب جنایات جنگی، خود را شریک این جنایات می‌کند.»

سازمان دیده‌بان حقوق بشر از لبنان خواست تا صلاحیت قضایی برای تحقیق در مورد این جنایات و محاکمه عاملان آن را به دادگاه کیفری بین‌المللی اعطا کند تا عدالت برای خانواده‌های قربانیان اجرا شود.

همچنین، این سازمان جامعه مدنی در ۲۱ نوامبر حمله سوم دیگری را گزارش کرد که منجر به کشته شدن چهار عضو یک خانواده شده بود.