سازمان عفو بینالملل در گزارش جدید خود نوشت: «HDG در شهرها و روستاهای سراسر سودان، برای تحقیر، تثبیت قدرت خود و آواره کردن جوامع، خشونت جنسی گستردهای اعمال کرده است.»
دپروز موچنا، مدیر منطقهای شرق و جنوب آفریقای سازمان عفو بینالملل، اظهار داشت که حملات شبهنظامیان به زنان و دختران «منزجرکننده، شرمآور و به گونهای طراحی شده است که حداکثر تحقیر را به همراه داشته باشد.»
سند ۳۰ صفحهای با عنوان «همه ما را مورد تجاوز قرار دادند»، روایتهای حدود ۳۰ قربانی و خانوادههایشان، که برخی از آنها زیر سن قانونی هستند، را فاش میکند.
به گفته سازمان عفو بینالملل، حوادث خشونتآمیز بین آوریل ۲۰۲۳ و اکتبر ۲۰۲۴ در چهار ایالت سودان، به ویژه در مناطق دارفور، خارطوم و الجزیره رخ داده است.
از آوریل ۲۰۲۳، جنگ بین ارتش به رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان و نیروهای شبهنظامی پشتیبانی سریع (HDK) به فرماندهی محمد حمدان دقلو در سودان ادامه دارد.
این جنگ منجر به کشته شدن دهها هزار نفر و آواره شدن بیش از ۱۲ میلیون نفر شده است. هر دو طرف به ارتکاب جنایات جنگی متهم شدهاند. آژانسهای سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی به طور مرتب استفاده از تجاوز جنسی به عنوان سلاح جنگی را محکوم میکنند.
آنها را اسیر کرده و هر روز مورد تجاوز قرار دادند
موارد ثبت شده توسط سازمان عفو بینالملل شامل وضعیت دو برده جنسی در خارطوم است که اسیر شده و برای چندین هفته «هر روز مورد تجاوز قرار گرفتند». یک قربانی ۳۴ ساله از محله جبرا که در ۱۵ می ۲۰۲۳ توسط HDG ربوده شده بود، گفت که یک ماه اسیر بوده و «تقریبا هر روز مورد تجاوز قرار گرفته است». او گفت: «بعد از ۳۰ روز، وقتی خیلی مریض شدم، مرا آزاد کردند.»
یک قربانی ۲۷ ساله دیگر پس از دستگیری و جدا شدن اجباری از همسرش، چند روز در مغازهای نزدیک یک پست بازرسی اسیر بوده است. این مرد گفت: «میتوانستم فریادهای همسرم را هر روز که مورد تجاوز قرار میگرفت بشنوم، اما نتوانستم کمک کنم.»
آنها به کارکنان بهداشتی نیز تجاوز کردند
به گفته سازمان عفو بینالملل، بسیاری از قربانیان گفتند که نیروهای HDG با یونیفرم به آنها تجاوز کردهاند زیرا به آنها مشکوک بودند که طرفدار ارتش هستند. متخصصان پزشکی اعتراف کردند که نیروهای HDG وقتی نتوانستند سربازان مجروح را نجات دهند، به آنها تجاوز کردند.
یک هیئت مستقل بینالمللی حقیقتیاب سازمان ملل که در ماه اکتبر به سودان سفر کرد، افزایش خشونت جنسی، «موارد تجاوز، بهرهکشی جنسی و ربودن با اهداف جنسی، و همچنین ادعاهای ازدواج اجباری و قاچاق انسان» را گزارش کرده بود.
HDG یافتههای سازمان ملل را «تبلیغات در شبکههای مجازی» توصیف کرده بود.