«باید زنان در قانون اساسی جدید سوریه نقشی اساسی داشته باشند»

زنان کورد و سریانی تاکید کردند که آنان ایجاد سوریه‌ای بدون تضمین حقوق زنان را نخواهند پذیرفت و باید از زنان تمامی خلق‌ها حفاظت شود.

به دلیل محرومیت زنان از هر نوع حقوقی در دوران حکومت بعث، مردم سوریه با سقوط رژیم بعث، روحیه گرفتند. با خودمدیریتی دموکراتیک، حقوق تمامی اجزای شمال و شرق سوریه تصمین شد. همچنین زنان در تمامی عرصه‌ها نقشی اساسی ایفا می‌کنند. با به قدرت رسیدن هیئت تحریرالشام، زنان خواستار از دست نرفتن حقوق خود در قانون اساسی و تدوین قانون اساسی بر مبنای برابری زن و مرد، هستند. اما حکومت هیئت تحریرالشام، در صدد سلب حقوق زنان و احیای سیستم پدرسالار می‌باشد.

زنان کورد و سریانی در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF)، تاکید کردند که زنان باید در قانون اساسی سوریه نقشی مهم ایفا کنند.

شاها خلیل، رئیس مشترک جنبش جامعه دموکراتیک (TEV-DEM)، اظهار داشت که زنان برهه‌ای تاریخی را سپری می‌کنند و بر ضرورت اتحاد زنان در مقابل سیاست‌های پلید تاکید کرد. وی افزود: «ذهنیتی پنج هزار ساله، با انواع تلاش‌ها و بهانه‌ها در صدد نابود کردن زنان بود. همواره قصد پشت پا زدن به حقوق، موجودیت، نقش و وظایف زنان و محبوس ساختن آنان در پشت دیوارها را داشته است. با ظهور جنبش آزادی کوردستان که زنان را در تمامی عرصه‌های جامعه به پیشاهنگ بدل کرد، سیاست‌های پلید علیع زنان، خنثی شدند.»

«هیئت تحریرالشام درصدد احیای نظام بعث است»

شاها خلیل در ادامه سخنان خویش اعلام کرد: «این حکومت در صدد احیای نظام بعث و محروم کردن زنان از حقوقشان می‌باشد. باید به خوبی بدانیم که سقوط خودمدیریتی، سقوط تمامی کوردستان است. در پایان می‌خواهم بگویم که هیچگاه اجازه نخواهیم داد سوریه‌ای عاری از حقوق زنان ایجاد شود.»

«باید حقوق زنان سریانی تضمین شود»

ویویان بِحو، رئیس مشترک شورای اجرای کانتون جزیر نیز در سخنان خود ضمن اشاره به ضرورت برخورداری سریانی‌ها از نقشی اصلی در تدوین قانون اساسی سوریه، تاکید کرد که آنان تکرار شکنجه‌ها و فشار بر سریانی‌ها در حکومت تحریرالشام را نخواهند پذیرفت. وی افزود: «سریانی‌ها یکی از اصیل‌ترین اجزای جامعه سوریه هستند. در این راستا ضروری است که حقوق ما در قانون اساسی جدید سوریه تضمین شود.  به ویژه به مثابه زنان سریانی تاکید می‌کنیم که اگر زنان در قانون اساسی سوریه جایگاهی نداشته باشند، سوریه‌ای غیردموکراتیک و عاری از حقوق ایجاد خواهد شد.»

«حق دفاع زنان نباید از دست برود»

الهام ماتله، عضو اتحادیه زنان سریانی، تاکید کرد که زنان سریانی رنج‌ها ودرهای زیادی را تجربه کرده و حقوق آنان از هر نظری سلب شد.

وی در ادامه سخنان خویش، ضمن اشاره به ستم تاریخی بر زنان سریانی، اعلام کرد که با آمدن خودمدیریتی دموکراتیک، آنان نیرو گرفته و در تمامی عرصه‌های جامعه نقش ایفا کردند. ماتله سقوط رژیم بعث را رستاخیزی برای زنان دانست و گفت: «متاسفانه اتفاقات جاری نشان می‌دهند که نظام بعث به دست هیئت تحریرالشام تجدید خواهد شد. این امر قابل قبول نیست و باید تمامی زنان در قانون اساسی جدید سوریه جای گیرند. زیرا این حق مقاومت چندین ساله زنان است و نباید این مقاومت بی‌حاصل بماند.»