شهید سارا نماد مقاومت و باور است
گریلاهای زنی که در امتداد خط مشی شهید سارا، نماد مقاومت و باور در برابر حملات دولت ترکیه، میجنگند، با عبور از همه دشواریها در شخصیت رفیق سارا، گام به گام به سوی آزادی پیش میروند.
گریلاهای زنی که در امتداد خط مشی شهید سارا، نماد مقاومت و باور در برابر حملات دولت ترکیه، میجنگند، با عبور از همه دشواریها در شخصیت رفیق سارا، گام به گام به سوی آزادی پیش میروند.
این عکس، بنای یادبودی است که برای زنده نگه داشتن یاد و خاطرهی انقلابی سکینه جانسز (سارا) ایجاد شده است. این عکس در تونلی در منطقهی متینا گرفته شده است که در حال حاضر صحنهی مقاومت در برابر حملات دولت اشغالگر ترکیه است. این تونل به ویژه در تاریخ مبارزهی آزادی زنان، معنای مهمی دارد. این تونل شاهد تأسیس اولین حزب زنان یآژک (اتحادیهی آزادی زنان کوردستان) بود. در سال ۱۹۹۵، در دورهای که فصل زمستان به سوی بهار میرفت، صدها زن انقلابی در این غار گرد هم آمدند. شخصی که رهبری و مدیریت این کنگره را بر عهده داشت، سکینه جانسز بود. گریلاهای آزادی که امروز در این عکس میبینیم، در تونلهای جنگی که با امکانات خود ساختهاند، یاد و خاطرهی اولین حزب زنان یآژک و پیشگام آن، سارا را بر سنگهای این تونل حک کردهاند.
این غاری که کتاب «زندگی من همیشه مبارزه بود» سکینه جانسز در آن نوشته شده، با گذشت سالها همچنان مکانی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطرهی یآژک و رفیق سارا باقی مانده است. کادرهای جنبش آزادی زنان با پیروی از راه سارا در اینجا آموزش دیدند و پایبندی خود را به آزادی زنان و مبارزه برای آزادی میهن مستحکم کردند. امروز نیز در همین خط به جنگیدن و مقاومت ادامه میدهند. انقلابی بزرگ، سارا، پیش از تأسیس پکک، سازماندهی زنان را آغاز کرده بود و در بسیاری از جاها با زنان دیدار و جلساتی برگزار کرده بود. رفیق سارا که در سال ۱۹۷۹ به دست فاشیستها افتاد، با مقاومت خود در زندان، به نمادی از شرافت و مبارزهی زن کورد تبدیل شد. او به مدت ۱۲ سال بدون تسلیم شدن در برابر شرایط زندان مقاومت کرد و به محض خروج از زندان، راه خود را به سوی عرصهی رهبری معطوف کرده و تمام انرژی خود را وقف مبارزه کرد.
گریلاهای زن گام به گام به سوی آزادی پیش میروند
او پس از گفتگوهای ارزشمند با رهبر آپو، به کوهها رفت و در فعالیتهای گریلایی در بسیاری از مناطق کوردستان شرکت کرد و به ویژه در مناطقی مانند زاپ، قندیل و متینا، هم به عنوان گریلا و هم به عنوان فرمانده فعالیت کرد. رفیق سارا، نقش پیشگامی در عملی کردن اندیشههای رهبری در مورد آزادی زنان ایفا کرد و در هر جایی که میرفت، به گریلاهای زن آموزش مقاومت و مبارزه میداد. این تونل که توسط نیروهای گریلا به منظور زنده نگه داشتن یاد و خاطرهی سکینه جانسز و یآژک ساخته شده، در حال حاضر مرکز یک مقاومت تاریخی در متینا است. گریلاهای آزادی، در نقطهای که تونل یآژک در آن قرار دارد و در هر گوشهای از متینا، در برابر ارتش فاشیست ترکیه مقاومت میکنند.
این مقاومت، با ارزشترین پاسخی است که گریلاها در دوازدهمین سالگرد قتلعام پاریس به دشمن دادهاند. گریلاهای یژا استار، با پایبندی خود به شهید سارا، مبارزات خود را بیش از پیش تقویت میکنند. نوشتهی یآژک، یک نماد تاریخی و عکسی که در زیر کتاب «زندگی من همیشه مبارزه بود» رفیق سارا قرار دارد، نمادی از مقاومت و باور است. زنانی که مبارزهی آزادی را در راستای اندیشههای رهبری پیش میبرند، با عبور از تمام دشواریها در شخصیت رفیق سارا، با گامهای استوار در مبارزه پیش رفتهاند. زیرا اولین گامها همیشه سختترین هستند، اما آنچه در تاریخ ماندگار میشود نیز همین گامهای دشوار است. امروز گریلاهای یژا استار در منطقهی متینا، در راستای این میراث تاریخی، نمایندهی مقاومت دوران هستند. گریلاهای زن با فریاد سخن رهبر آپو که میگوید «یآژک تضمین آزادی است»، گام به گام به سوی آزادی و پیروزی پیش میروند.