شورای زنان: سیاستی که زن را به عنوان یک کنشگر نمی‌بیند، رد می‌کنیم

شورای زنان دم پارتی در مجلس، یک کنفرانس مطبوعاتی علیه اعلام سال ۲۰۲۵ به عنوان «سال خانواده» و سیاست‌هایی که دستاوردهای زنان را هدف قرار می‌دهند، برگزار کرد.

شورای زنان دم پارتی کنفرانس مطبوعاتی را به همراه پلتفرم‌های زنان، انجمن‌های زنان و فمینیست‌های مستقل سازماندهی کرد.

به‌ویژه بنیاد همبستگی زنان آنکارا، زنان خانه‌دار، حزب جنبش کارگری، پلتفرم «جنایات علیه زنان را متوقف خواهیم کرد»، Eğitim Sen و اعضای انجمن وکلا برای آزادی (ÖHD) در این نشست شرکت کردند.

سخنرانی افتتاحیه این نشست توسط نماینده پارلمانی دم پارتی، اوزگول ساکی انجام شد. وی گفت که دستاوردهای زنان تحت عنوان تقویت خانواده سلب می‌شود.

ما زندگی را به عنوان افراد برابر می‌خواهیم

اوزگول ساکی گفت: «در هر سیاستی که عبارت تقویت خانواده در آن بیان می‌شود، بار دیگر حقوق و دستاوردهای زنان سلب می‌شود. ما از این موضوع آگاهیم. ما زنان از سال ۱۷۹۲ در مورد موجودیت سیاسی و اجتماعی خود صحبت می‌کنیم. ما تمام زندگی را به عنوان افرادی مستقل، فردی، آزاد و برابر می‌خواهیم. در هر ذره‌ای از آن، ما به عنوان زن حضور داریم، نه به عنوان خانواده. از این نظر، به‌ویژه سیاست‌های خانواده که با سیاست‌های دینی تقویت می‌شوند، تمام دستاوردهای ما را تهدید می‌کنند. ما از مبارزه خود دست نمی‌کشیم.»

پس از اوزگول ساکی، زنانی که سال ۲۰۲۵ را سال زن اعلام کردند، صحبت کردند. وکیل جاندان دومرول از طرف بنیاد همبستگی زنان، چیدم سَرین از زنان خانه‌دار و اَسین ایزَل اویسال از پلتفرم «جنایات علیه زنان را متوقف خواهیم کرد» نظرات خود را در مورد دستور کار زنان بیان کردند.

سیاست‌هایی که زن را به عنوان فاعل و کنشگر نمی‌بیند، رد می‌کنیم

عدالت کایا، نماینده‌ی پارلمانی دم پارتی در ادامه گفت: «ما این سیاستی را که زن را به عنوان فاعل و کنشگر نمی‌بیند، به عنوان پویایی و محرکه‌ی زندگی نمی‌بیند و فقط به عنوان موجودی وابسته به خانواده تعریف می‌کند، رد می‌کنیم.»

عدالت کایا همچنین افزود: «ما زنان فقط برای حقوق و موجودیت خود مبارزه نمی‌کنیم؛ بلکه برای دموکراتیزه شدن این میهن، برای اینکه همه‌ی شهروندان این میهن بتوانند حقوق برابر شهروندی را به دست آورند نیز پیشرو هستیم. در عرصه‌ها، میادین، مبارزه را بزرگ‌تر می‌کنیم. زنان، فعالان زن، پلتفرم‌های زنان و نهادهای زنان در حالی که این مبارزه را انجام می‌دهند، مهم‌ترین مبارزه را نیز انجام می‌دهند. یعنی فعالیت برای صلح را پیش می‌برند، برای صلح مبارزه می‌کنند. زنان با مبارزه‌ای که انجام می‌دهند، مبارزه‌ی دموکراتیزه شدن و صلح این میهن را نیز پیش می‌برند. می‌دانیم که پیشگامی صلح را نیز زنان بر عهده خواهند داشت و دموکراتیزه شدن این میهن را نیز مبارزه‌ی زنان برای حقوق برابر شهروندی‌شان فراهم خواهد کرد.»