زنان دورزی از اداره خودمدیریتی و کنفدراسیون زنان حمایت می‌کنند

فعالان زن دورزی روشل جونیور و اَناس نعیم با اشاره به اینکه مدل اداره خودمدیریتی برای مردم سوریه مناسب‌ترین مدل است، گفتند که برای تقویت سازماندهی زنان، باید یک کنفدراسیون زنان ایجاد شود.

دورزی‌ها در سال ۲۰۲۳ در سویدا علیه رژیم اسد قیام کردند و خواستار خودمدیریتی شدند و در این مدت عملاً یک منطقه خودمدیریتی ایجاد کردند. آنها خواسته‌های خودمدیریتی خود را به مدیریت HTS که رژیم بعث را سرنگون کردند نیز ابلاغ کردند. مانند دوره رژیم اسد، زنان نیز پیشگام این قیام بودند و با ورود HTS از مبارزات خود عقب‌نشینی نکردند. فعالان زن دورزی سویدایی روشل جونیور و اَناس نعیم که سیستم مرکزگرای HTS را در برابر تنوع مردم رد می‌کنند، با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کردند.

دستیابی به آزادی هدف اصلی است

روشل جونیور با اشاره به اینکه مردم سویدا، به ویژه پس از قیام‌های سال ۲۰۲۳، قوی‌تر سازماندهی شده‌اند، گفت: «دورزی‌ها با قاطعیت به بیان خواسته‌های خود برای تغییر وضعیت سیاسی در سوریه ادامه می‌دهند. هدف اصلی آنها دستیابی به آزادی است. در دوره رژیم اسد، مردم سویدا با تشکیل سازمان‌های آزاد که از قیام‌ها حمایت می‌کردند، فعالیت‌های بسیاری را ترتیب دادند.»

عدم حضور نمایندگی زنان یک تهدید بزرگ است

روشل جونیور با اشاره به کنفرانسی که در ۲۹ ژانویه با نام «پیروزی» برگزار شد، گفت: «در تصمیمات اتخاذ شده، نمایندگی مردم و به ویژه زنان نادیده گرفته می‌شود که این امر باعث ایجاد علامت سوال در ذهن بسیاری از افراد شده است. عدم حضور زنان به وضوح نشان می‌دهد که تهدیدهایی علیه حقوق زنان در آینده وجود خواهد داشت.»

روشل جونیور با ابراز خشم از حضور قاتل هورین خلف در این کنفرانس گفت: «حضور قاتل هورین خلف در کنفرانس شرم‌آور است. چنین پلتفرم‌هایی باید شامل نام‌های شرافتمند، معقول و جدی باشد که کرامت انسانی را حفظ می‌کنند. مردم باید همه تخلفات علیه خود و زنان را به صراحت رد کنند؛ زیرا این تخلفات به معنای نقض حقوق بشر است.»

مبارزه ما برای شرکت در فرآیندهای تصمیم‌گیری ادامه خواهد داشت

روشل جونیور با تاکید بر اینکه اجازه نخواهند داد که سخنگوی HTS عبیده آرناوود و رئیس دفتر امور زنان HTS عایشه الدبس، موضع قاطع زنان سویدا و نقش زنان را نادیده بگیرند، گفت: «اکثر کسانی که در قیام‌های سویدا شرکت داشتند، زن بودند. زنان به مبارزه خود برای شرکت در فرآیندهای تصمیم‌گیری ادامه خواهند داد.»

روشل جونیور با بیان اینکه زنان دورزی نقش مهمی در سازماندهی در سویدا چه در عرصه اجتماعی و چه سیاسی ایفا می‌کنند، سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «زنان دورزی در کنار زنان سویدا ایستاده‌اند و از آنها حمایت کرده‌اند تا نهادها و سازمان‌های خود را آزادانه بسازند.»

باید در هر شهر سوریه مرکز ژنئولوژی تاسیس شود

روشل جونیور با اشاره به لزوم ایجاد کنفدراسیون زنان در بین زنان سوری برای سازماندهی قوی‌تر زنان، در پایان گفت: «برای توانمندسازی و سازماندهی زنان، باید یک کنفدراسیون زنان ایجاد شود و همه زنان باید زیر چتر این کنفدراسیون متحد شوند. اتحاد زنان سوری ضروری است؛ زیرا وقتی اتحادی وجود نداشته باشد، نقض حقوق افزایش می‌یابد و خشونت علیه زنان در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی بیشتر می‌شود. بنابراین لازم است که همه زنان صدای خود را با هم بلند کنند. زنان باید در هر شهر سوریه مراکز تحقیقاتی ژنئولوژی تاسیس کنند؛ همه باید به زنان احترام بگذارند. زیرا زنان از مبارزات خود دست نخواهند کشید.»

ما سیستم غیرمرکزگرا می‌خواهیم

اَناس نعیم با یادآوری اینکه مردم سویدا برای مقابله با هرج و مرج موجود، از مؤثرترین راه‌ها برای سازماندهی خود در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و نظامی استفاده می‌کنند، گفت: «نباید فراموش کرد که قیام مردم سویدا نیز نقش مهمی در سرنگونی رژیم بعث داشته است. اما باید بگویم که ما مخالف تشکیل دولت و قانون اساسی نیستیم. در ابتدا این موضوع را به آنها گفتیم. HTS نیز از این وضعیت آگاه است، اما ما در وعده‌های آنها جدیتی ندیدیم. این وعده‌ها و اهداف، قصد دارند مردم را به طور موقت ساکت کنند. آنها در این روند به دنبال ایجاد پایگاه در شهر نیز هستند. از آنجا که ما به یک سیستم نامرکزگرا اعتقاد داریم، معتقدیم که این وضعیت باید به عنوان حق همه در نظر گرفته شود. اما به دلیل این موضع خود، به جدایی‌طلبی متهم می‌شویم.»

کنفرانس از اصول احترام فاصله دارد

اَناس نعیم در مورد انتصاب جولانی به عنوان رئیس جمهور نیز ارزیابی زیر را انجام داد: «ما فکر می‌کنیم این مسئله یک مشکل قدرت است؛ زیرا برای یک فرد غیرممکن است که با اطرافیان خود تمام اراده‌ها را در بر بگیرد. از سوی دیگر، کنفرانس‌هایی که آنها برگزار می‌کنند، از اصول دموکراسی و احترام به جامعه بسیار دور است. چنین رویدادهایی به پلتفرم‌هایی تبدیل شده است که در آنها یک دیدگاه و یک دین غالب است و دیدگاه‌های جامعه نادیده گرفته می‌شود. این وضعیت که دیدگاه‌های مختلف جامعه را مهم نمی‌شمارد و ارزش‌های مردمی را که شهدای زیادی داده‌اند، نادیده می‌گیرد، مشکل جدی ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، حضور قاتلان شهید هورین خلف در کنفرانس، نگرش آنها را نسبت به زنان نیز نشان می‌دهد. ما نمی‌توانیم این کنفرانس را به عنوان یک گردهمایی به نام انسانیت ارزیابی کنیم؛ زیرا حضور قاتل هورین خلف در کنفرانس، رویکردی است که مسئله کورد را نادیده می‌گیرد.»

سوریه جدید باید با مدل اداره خودمدیریتی ساخته شود

اَناس نعیم با اشاره به اینکه جامعه‌ای که با اراده، عزم و فداکاری زنان سازماندهی شود، قابل نابودی نیست، گفت: «ما از دیدگاه یکجانبه‌ای که زنان را فقط به کارهای خانه محدود می‌کند و حقوق آنها را نقض می‌کند، آگاهیم. حقوق زنان، حقوقی است که با تحقق حقوق بشر به طور طبیعی در جامعه وجود دارد و نیازی به مطالبه آن نیست. علاوه بر این، زنان سویدا در تلاشند تا روابط خود را با همه سوری‌ها تقویت کنند.»

اَناس نعیم با بیان اینکه «اداره خودمدیریتی واقعی‌ترین راه‌حل برای آینده سوریه است»، سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «ما معتقدیم که این مدل پس از موفقیت‌های آن در شمال و شرق سوریه، می‌تواند سوریه را دوباره سازماندهی کند و از حقوق همه در ساخت میهن محافظت کند. مدل اداره خودمدیریتی، زمینه‌ای را برای همگرایی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بین مردم فراهم می‌کند.»