زوزان سیما: مبارزه قوی راه را برای گفتگو باز کرد
عضو آکادمی ژنئولوژی، زوزان سیما گفت، زنان در همه زمانها در صفوف مقدم مبارزه حضور داشتهاند و افزود که دولت ترکیه پس از ناکامی در سرکوب مبارزه، به گفتگو روی آورده است.
عضو آکادمی ژنئولوژی، زوزان سیما گفت، زنان در همه زمانها در صفوف مقدم مبارزه حضور داشتهاند و افزود که دولت ترکیه پس از ناکامی در سرکوب مبارزه، به گفتگو روی آورده است.
پس از مبارزه مردم کورد در برابر حملات نسلکشی دولت ترکیه، دولت به گفتگو روی آورد. هرچند دولت تلاش میکند مذاکرات موجود را در چارچوب «تصفیه و ترور» محدود کند، اما نه جنبش آزادی کوردها و نه جناحهای سیاسی کورد از سیاستهای خود در حمایت از مبارزه دست نمیکشند.
در واقع، «طرح سرکوب» در برابر مبارزه شکست خورده و ناتوانی دولت ترکیه به دلیل یکی بودن شرایط منطقهای و بینالمللی است. این مبارزه باعث شد که حتی کسانی که بیشترین تمایل به جنگ داشتند، به گفتگو روی آورند. در این مبارزه، نیروی پیشرو زنان نقش مهمی ایفا کرده است. زنانی که در اطراف پارادایم آزادی که رهبر آپو آن را بسیار مهم میداند، گرد آمدهاند، در ناکام گذاشتن طرحهای اشغال و نسلکشی نقش مهمی ایفا کردهاند.
در ارتباط با تحولات اخیر، با عضو آکادمی ژنئولوژی، زوزان سیما، گفتگو کردیم. زوزان سیما یادآور شد که در برابر توطئههای بینالمللی و طرحهای نسلکشی دولت، مبارزههای بینظیر به راه افتاده و زنان در صفوف مقدم این مبارزه حضور داشتهاند. زوزان سیما بیان کرد که زنان در دو سال گذشته در کمپین «آزادی برای رهبر آپو، راهحل برای مسئله کورد» نقش مهمی ایفا کردهاند و افزود که در آزادسازی شنگال و کوبانی و انقلاب روژاوا، نقش زنان بهطور برجستهای دیده میشود.
زوزان سیما تأکید کرد که دلیل اصلی مذاکرات کنونی، مبارزه بینظیر مردم کورد است و سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: «از زمان دستگیری رهبر آپو تا کنون، جنبش آزادی کوردها در سراسر جهان شناخته شده و این باعث شده که افکار رهبر آپو تأثیر بزرگی بر زنان در سراسر جهان بگذارد.»
«رهبر آپو در سال ۱۹۹۲ دیدگاه خود را آشکار کرده بود»
زوزان سیما اظهار داست که دلیل اصلی بحثهای دوره، مبارزه بیوقفه خلق کورد است و گفت: «از زمان دستگیری رهبر آپو تا کنون، جنبش آزادی کورد در سراسر جهان شناخته شده است و این باعث شده که ایدههای رهبر آپو تأثیر بزرگی بر زنان در سراسر جهان بگذارد.»
زوزان سیما اعلام کرد که مذاکرات با دولت ترکیه نیز به دلیل ظرفیت مبارزه سازمانیافته مردم کورد انجام شده و گفت که رهبر آپو سالهاست که در همان فکر است و از سال ۱۹۹۲ اراده خود را برای راهحل سیاسی به شدت ادامه میدهد.
«مبارزه، انزوای تحمیلی مطلق را شکست»
زوزان سیما بیان کرد که دیگر فرصتی برای ادامه حصر توسط دولت ترکیه وجود ندارد و گفت که دولت ترکیه خود را بر اساس انکار مردم کورد بنا کرده است. زوزان سیما گفت که مبارزه پکک به رهبری رهبر آپو هوشیاری کورد بودن را پیش برده و دیگر نمیتوان با سیاستی که به انکار مردم کورد منجر شود، ادامه داد و گفت: «ما میتوانیم بگوییم که به لطف مبارزه بیوقفه، به ویژه با پیشاهنگی زنان و به دلیل وضعیت کنونی، دولت ترکیه دیگر نمیتواند مانند گذشته انزوای تحمیلی را ادامه دهد.»
«سیاست ۱۰۰ ساله دولت ترکیه را شکست داد»
زوزان سیما در ادامه اعلام کرد که عملکرد در شمال و شرق سوریه که به پارادایم رهبر آپو مرتبط است، سیاست ۱۰۰ ساله دولت ترکیه را شکست داده و گفت که مردم کورد در برابر این سیاستها مقاومت زیادی نشان دادهاند و با وجود همه حملات، دولت ترکیه نتوانسته است نتیجهای به دست آورد.
«مردم منطقه به HTS اعتماد ندارند»
زوزان سیما به فروپاشی رژیم بعث پس از حملات HTS اشاره کرد که نشان دهنده ناکارآمدی ایده دولت-ملت بود. سیما تصریح کرد که HTS ادامه تبهکاران داعش است و افزود: «اکنون تلاش میکنند HTS را به عنوان یک نیروی مشروع نشان دهند. اما ذهنیتی که ممکن است کشتار را به همراه داشته باشد، نمیتواند مسائلی را که رژیم بعث با آن روبهرو بود، حل کند. حتی ممکن است مشکلات بزرگتری را در پی داشته باشد. بنابراین نمیتواند راهحلی پایدار باشد. نه زنان و نه مردم منطقه به HTS اعتماد ندارند. حتی مردم عرب نیز به این گروهها اعتماد ندارند.»
«خلقهای سوریه به خودمدیریتی اعتقاد دارند»
زوزان سیما در ادامه بیان کرد که ساختار ایجاد شده در روژاوا تنها جایگزین مناسب برای سوریه است و طی ۱۳ سال گذشته، با وجود تمامی حملات، این ساختار خود را ثابت کرده است و افزود: «تمامی زنان، مردم منطقه و مردم عرب و سریانی به خودمدیریتی اعتقاد دارند. خودمدیریتی دستاورد بزرگی است که مردم آن را به دست آوردهاند و برای آن مبارزه میکنند.»
زوزان سیما توجه به اهمیت سازماندهی اجتماعی را نیز مورد تأکید قرار داد و افزود: «در طی ۱۳ سال فرآیند در روژاوا یا شمال و شرق سوریه، اگر جامعه به درستی سازماندهی نشده بود، نمیتوانست در مقابل این همه فشار، حمله و جنگ مقاومت کند.»
«کسانی که خود را سازماندهی کنند، قدرت خود را به نمایش خواهند گذاشت»
زوزان سیما همچنین توضیح داد که نمیتوان وجود نیروها در منطقه را در چارچوب ساختار جهانی انکار کرد، اما باید مردم منطقه قدرت خود را سازماندهی کنند و گفت: «ما به عنوان زنان، این را در شنگال و در جریان جنگ روژاوا بیشتر دیدهایم.»
«در روژاوا ارادهای قوی وجود دارد»
زوزان سیما در ادامهی سخنان خود گفت که مذاکره، گفتگو و روند جنگ نمیتواند موضع دولت را تغییر دهد و هدف دولت انکار است و افزود: «زنان و جوانان خوب میدانند که چیزی که تعیینکننده است، ارادهی مبارزه است. به همین دلیل موضعی که در تکیه بر مبارزه شکل گرفته و برای حفظ ساختار خود بسیج شده، اساس است. پیش از این، وضعیتی وجود داشت که قسد، یپگ، یپژ وجود داشت. اما اکنون حالتی به وجود آمده که میگوید؛ 'ما همه قسد هستیم، ما همه یپگ هستیم.' این اراده بسیار قوی است؛ بوجود آوردن جنگ انقلابی خلق است.»
«همبستگی وجود دارد»
زوزان سیما به این مسئله اشاره کرد که برای حل مسئله کورد از طریق راههای سیاسی و دموکراتیک، همبستگی با نیروهای انقلابی، چپگرا و سوسیالیست ترکیه و سازمانهای زنان الزامی است و گفت: «پیش از این، چنین موضعی در کنار مردم کورد وجود داشت. اما به دلیل همبستگی موجود یا تلاشهای دولت برای تضعیف حقایق، در جمعآوری نیروهای چپگرا و دموکراتیک و سازمانهای زنان هنوز نواقصی وجود دارد.»
«زنان و نیروهای دموکراتیک باید وظیفه خود را انجام دهند»
زوزان سیما بیان کرد که حل مسئله کورد به معنای حل تمامی مشکلات ترکیه است و صحبتهای خود را با این جملات به پایان رساند: «در واقع، کسانی که در این روند شرکت میکنند، زنان و نیروهای دموکراتیک هستند. باید زنان بدانند که آزادی آنها وابسته به این فرآیند است. هم برای حمایت از مبارزه مردم روژاوا و هم به عنوان پیشگامان این فرآیند، وظیفه خود را انجام دهند. به ویژه نیروهای دموکراتیک، جنبشهای چپگرا-سوسیالیست و جنبشهای زنان باید این فرآیند را درست ارزیابی کنند و موضع بگیرند. اگر شکست بخوریم، همه ما با هم شکست خواهیم خورد، اما اگر پیروز شویم، همه ما با هم پیروز خواهیم شد.»