اداره‌ی تحمیلی کرکوک پرچم کوردستان را ممنوع کرد

در تازه‌ترین خبرها در رابطه با تعریب سازی کرکوک، دستور داده شد تا برافراشتن پرچم اقلیم کوردستان بر ساختمان‌ها و مدارس تحصیلی ممنوع گردد.

امروز پنج‌شنبه، در تازه‌ترین خبرها در رابطه با تعریب سازی شهر کرکوک واقع در باشور کوردستان، توسط اداره‌ی تحمیلی این شهر، مدیر آموزش و‌ پرورش کرکوک که توسط کسی که در اصل عرب می‌باشد، اداره می‌شود، دستور داده شد که تا برافراشتن پرچم اقلیم کوردستان بر ساختمان‌ها و مدارس تحصیلی ممنوع گردد و پرچم حکومت عراق بر مدارس برافراشته شود، با اتخاذ این تصمیم پروسه‌ی تعریب سازی کرکوک وارد مرحله‌ی تازه‌ای شد که در آن تحصیل به زبان کوردی نیز در این شهر به زبانی عربی خواهد شد.

براساس دستوری که مدیر آموزش و پرورش کرکوک صادر نموده است به این اشاره شده است که برافراشتن هر نوع پرچمی در مدارس (کوردی، عربی، سریانی و ترکمنی) به جز پرچم عراق، ممنوع خواهد بود. این تصمیم مدیر آموزش و‌ پرورش بر اساس قانون شماره ۲۲ رژیم بعث، مصوب سال ۱۹۸۶ صادر شده است.

در متن مکتوب منصور مذری‌ سلوم‌ مدیر آموزش و پرورش کرکوک ذکر شده است: «براساس قانون پرچم عراق شماره‌ی‌ ۲۲ مصوب سال ۱۹۸۶، برافراشتن هر گونه پرچمی غیر از پرچم عراق بر روی موسسات متعلق به ادارات آموزش و پرورش ما (عربی، کوردی، ترکمنی و سریانی) به دلیل عدم وجود هرگونه قانونی برافراشتن هر گونه پرچمی بر مؤسسات دولت در کرکوک به جز پرچم‌ عراق کاملا ممنوع بوده و مجاز نیست. این تصمیم به منظور حفظ شکوهمندی دولت و تقویت جایگاه موسسات آموزشی اجرا خواهد شد و هرکس این دستورالعمل را نقض کند با پیگرد قانونی مواجه خواهد شد.»

پس از اتفاقات ۱۶ اکتبر سال ۲۰۱۷ هنگامی که ارتش عراق در واکنش به رفراندوم حزب دمکرات کوردستان (پ‌د‌ک) به تحریک ترکیه، کرکوک را به اجبار اشغال کرد، از آن زمان یک استاندار موقت عرب شونیست بر کرکوک تحمیل شده است و تا به امروز اداره‌ی کرکوک را برعهده دارد.

پیش از حوادث ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷، کوردها حدود ۸۰ درصد از مناصب اداری و امنیتی استان کرکوک را در اختیار داشتند، اما پس از حوادث ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷، کوردها ۵۰ درصد مناصب را از دست دادند که شامل ۱۱۰ پست اداری است.

قابل ذکر است که این اولین تلاش آموزش و پرورش کرکوک برای تعریب سازی این شهر پس از حوادث ۱۶ اکتبر نیست، به عنوان مثال در استخدام معلمان کرکوک در سال ۲۰۱۹ که از جذب  ۲ هزار و‌ ۸۰۰ معلم و کارمند خبر دادند، در این استخدام سهم‌ عرب بیش از ۶۰ درصد و سهم‌کورد ۲۵ درصد و سهم‌ ترکمن‌ها ۱۵ درصد اعلام شد.