خبر فوری: پیام یادبود رهبر آپو برای آلتون و کایتان

جنبش اکولوژی کوردستان در اروپا: مبارزه برای دفاع از یک خلق به شکلی جدید تکامل می‌یابد

جنبش اکولوژی کوردستان در اروپا (TEV-EKO) با اشاره به اینکه تصمیمات دوازدهمین کنگره پ‌ک‌ک «نقطه عطفی جدید» است، اعلام کرد: «مبارزه برای دفاع از یک خلق به شکلی جدید تکامل می‌یابد.»

جنبش اکولوژی کوردستان در اروپا با انتشار بیانیه‌ای کتبی اعلام کرد: «دوازدهمین کنگره پ‌ک‌ک که در تاریخ ۵-۷ می ۲۰۲۵ برگزار شد و بیانیه پس از آن، نقطه عطفی جدید در مبارزه خلق‌ها برای آزادی و دموکراسی را رقم می‌زند. تصمیمات اتخاذ شده نه تنها برای خلق کورد، بلکه برای آینده مشترک خلق‌های خاورمیانه و جهان نیز از اهمیت تاریخی برخوردار است. این عزم، بیانیه‌ای از اراده سیاسی قدرتمند در راستای چشم‌انداز ساخت جامعه دموکراتیک و ملت دموکراتیک است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «در مرحله کنونی، مبارزه نیم قرنی برای آزادی و دفاع از یک خلق به شکل و سطح جدیدی تکامل می‌یابد. ما ارزش‌های خلق شده و هزینه‌های پرداخته شده در راه این ارزش‌ها را با امتنان و تمام آگاهی خود گرامی می‌داریم.

غارت طبیعت، بازتابی از ماهیت غیرانسانی مدرنیته سرمایه‌داری است. ساخت ملت دموکراتیک تنها با یک مدل جامعه دموکراتیک و آزادی‌خواهانه که با طبیعت آشتی داشته و زندگی محلی را اساس قرار دهد، امکان‌پذیر است. در این راستا، مبارزه اکولوژیک نه تنها یک مشکل زیست‌محیطی، بلکه بنیان آزادی اجتماعی و دموکراتیزاسیون است.

ما به عنوان جنبش اکولوژی کوردستان در اروپا، این اراده تاریخی جنبش آزادی کورد را پذیرفته‌ایم. در عین حال، با در نظر گرفتن ماهیت فراملی تخریب اکولوژیک، بار دیگر بر اهمیت حیاتی همبستگی بین‌المللی در این مبارزه تاکید می‌کنیم.

تاثیرات بی‌مرز بحران اکولوژیک، ما را به عنوان بشریت ملزم به پذیرش یک مسئولیت مشترک می‌کند. بنابراین، از تمام جنبش‌های پیشرو محیط زیست، سازمان‌های اکولوژیک و نهادهای بین‌المللی مرتبط می‌خواهیم که هم این اراده تاریخی را به رسمیت بشناسند و هم بخشی از راه حل باشند.

پارادایم ملت دموکراتیک نه تنها شامل زندگی آزادانه هویت‌ها و فرهنگ‌ها، بلکه شامل حفاظت از اکوسیستم‌ها، برقراری مجدد تعادل اکولوژیک و یک زندگی اجتماعی هماهنگ با طبیعت نیز می‌شود. با این آگاهی، دوره‌ای را که در آن قرار داریم نه تنها یک روند سیاسی، بلکه یک روند تحول اخلاقی-اکولوژیک می‌دانیم. وظیفه ما گسترش مبارزه مشترک خلق‌ها علیه تخریب اکولوژیک ناشی از مدرنیته سرمایه‌داری و تسریع ساخت جامعه دموکراتیک اکولوژیک است.

به این مناسبت؛ ما از تمام خلق‌های جهان، به ویژه خلق کوردستان، می‌خواهیم که در مبارزه برای جامعه دموکراتیک و زندگی اکولوژیک گرد هم آیند و دوشادوش هم قرار گیرند.»