ک.ج.د: لازم است نیروهای دمکراتیک علیه انزوا فریاد برآورند

کنگره‌ی جامعه‌ی دمکراتیک (ک.ج.د)، به سبب این‌که ۲۸ ماه است هیچ اطلاعی در رابطه با رهبر خلق کورد در دسترس نیست اعتراض کرد و گفت: “لازم است احزاب سیاسی و سازمان‌های مدنی علیه انزوا موضع اتخاذ کنند”.

مدیر کل کانال “TELE1”، مردان یانارداغ، در برنامه‌ای تلویزیونی با انتقاد از انزوای حاکم بر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، گفت: “این انزوا غیر قانونی است. از این رو لازم است برداشته شود. خانواده و وکلا نمی‌توانند با وی ملاقات کنند. آیا چنین سیستمی مشروعیت دارد؟”

حکومت به بهانه‌ی “تبلیغ برای تشکیلات” تحقیقاتی را علیه وی آغاز کرد و وی را دستگیر نمود. ک.ج.د به این مناسبت اطلاعیه‌ای منتشر کرد.

ترکیه قوانین خود را نقض می‌کند

ک.ج.د اعلام کرد، عبدالله اوجالان ۲۴ سال است که با انزوای شدیدی روبرو است، گفت: “با وجود تمامی درخواست‌های دفتر حقوقی قرن و سازمان‌های حقوق بشری برای دیدار با اوجالان و سه زندانی دیگر جزیره‌ی امرالی، نزدیک ۲۸ ماه است هیچ اطلاعی از وی در دسترس نیست. با این عمل نیز ترکیه هم قوانین خود و هم قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند. این سیستم ویژه که علیه آقای اوجالان است، نشان دهنده‌ی تاثیر ایشان بر جامعه است.

برای حل و صلح لازم است انزوا پایان یابد

حکومت فاشیستی آ.ک.پ و م.ه.پ به خوبی بر تاثیر آقای اوجالان را بر خاورمیانه و حل مسئله‌ی کورد واقف هستند. می‌خواهند از طریق انزوا، دشمنی با خلق کورد را اجرا کنند، تا مبادا هیچ راه حل و صلحی ایجاد نشود. از این رو رفته رفته انزوا شدیدتر می‌شود. قصد آن‌ها انزوای جسمانی نیست، بلکه می‌خواد از رسیدن صدای آقای اوجالان به جامعه جلوگیری کند. روزنامه‌نگار و روشن‌فکرانی که درخواست دارند تا قضیه روشن شود، آنان را بازخواست می‌کنند. این نیز معنای واقعی انزوا را عیان می‌کند. برای دست‌یابی به صلح و راه حل لازم است درهای امرالی گشوده شود.

لازم است سازمان‌های بین‌المللی به وظیفه‌ی خود عمل کنند

۴۱۶ درخواست برای ملاقات با آقای اوجالان تقدیم شده است، اما تماما به بهانه‌ی تنبیه انظباتی غیر عقلانی، مورد قبول قرار نگرفته‌اند. این جنایت جلوی دیدگان سازمان‌های حقوق بشری و سازمان ملل متحد و کمیته‌ی مبارزه با شکنجه صورت می‌گیرد. یا این حقیقت را نمی‌بینند، یا این‌که ضعیف و دستپاچه هستند. به این مناسبت، به عنوان ک.ج.د، از سازماندهی حقوق بشری می‌خواهیم به وظیفه‌ی خود علیه انزوا  عمل کرده و موضع واضح و آشکاری اتخاذ نمایند. تاثیر انزوا بر زندگی سیاسی و  اقتصادی و زندگی اجتماعی واضح است. راه را برای حمله و هدایت کوردستان، ترکیه و خاورمیانه به سمت یک بحران پیچیده هموار می‌کند. بنابراین، نیروهای سیاسی، نهادهای مدنی و نیروهای دموکراتیک باید علیه انزوا فریاد برآورند”.