تصویر

شکر: مردم هم محتاط و هم امیدوارند!

بنیامین شکر، وکیل و عضو شورای مدیریت دب‌پ، در مورد کارزار «آزادی را از خیابان به محله، از محله به شهر سازماندهی می‌کنیم» که در کوردستان آغاز شده است، اظهار داشت که مردم در وضعیت امیدواری محتاطانه نسبت به این روند قرار دارند.

بنیامین شکر

حزب مناطق دموکراتیک (دب‌پ) و حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، برای رساندن «فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک» رهبر آپو به اقشار گسترده‌ای از جامعه، فعالیت‌های خود را در بسیاری از شهرهای کوردستان ادامه می‌دهند.

بنیامین شکر، وکیل و عضو شورای مدیریت دب‌پ، درباره کارزار «آزادی را از خیابان به محله، از محله به شهر سازماندهی می‌کنیم» که از ماه آوریل آغاز شده و همچنان ادامه دارد، و همچنین روند «صلح و جامعه دموکراتیک» ارزیابی‌هایی انجام داد.

همه باید در این روند مشارکت کنند

بنیامین شکر با بیان اینکه این کارزار به طور نامحدود در بسیاری از مراکز کوردستان ادامه دارد، تاکید کرد که دب‌پ طبق اصول سیاست دموکراتیک خود، باید همیشه با مردم در ارتباط باشد.

شکر دوره جدید را «روند صلح و جامعه دموکراتیک» تعریف کرد و اظهار داشت که همه باید در این روند مشارکت کنند.

بنیامین شکر گفت: «در نهایت، ما در مورد یک روند جدید صحبت می‌کنیم که در آن هر فرد در جامعه باید نقش و وظیفه خود را بر عهده بگیرد و خود را بخشی از آن ببیند. صادقانه بگویم، اینکه بگوییم از ۲۷ فوریه تاکنون تمام ابهامات در ذهن جامعه را برطرف کرده‌ایم، رویکردی ناقص خواهد بود. ما هنوز این کار را به پایان نرسانده‌ایم.»

گام‌های برداشته نشده نگرانی ایجاد می‌کند

شکر با اشاره به اینکه مردم ما تا زمانی که چیزی ملموس نبینند، نمی‌توانند به اظهارات انتزاعی اکتفا کنند یا رابطه‌ای بر پایه اعتماد با آن برقرار کنند، به تاثیر تجربیات تاریخی مردم در این زمینه اشاره کرد:

«در نهایت، همه روند را دنبال می‌کنند. اما از سوی دولت یا حکومت، کمبود جدی در گام‌های عملی و ملموس وجود دارد که می‌توانیم آن‌ها را ارزیابی کنیم. این امر نیز نگرانی و بی‌اعتمادی را بیشتر می‌کند. ما در مورد جامعه کوردستان، یعنی مردم کورد صحبت می‌کنیم.

یعنی ما در مورد جامعه‌ای صحبت می‌کنیم که صد سال است در این روند قرار دارد؛ جامعه‌ای که مورد انکار، آسیمیلاسیون و رد قرار گرفته است. و در پنجاه سال اخیر، این جامعه در چارچوب جنبش سیاسی کورد یا جنبش آزادی‌بخش کوردستان، آگاه و سیاسی شده است.»

نقش و وظیفه آقای اوجالان به این روند اعتماد می‌بخشد

شکر با بیان اینکه به دلیل کمبود گام‌های ملموس، برخی ابهامات همچنان باقی است، اظهار داشت که با این وجود، اعتماد مردم به سیاست کورد ادامه دارد:

«بی‌اعتمادی جدی نسبت به سیاست کورد در جامعه وجود ندارد. ما رویکردهایی را می‌بینیم که نشان می‌دهد اشتباهات سال ۲۰۱۳ تکرار نشده و امیدواری بیشتری نسبت به سال ۲۰۱۳ وجود دارد. امروز اعتمادی وجود دارد که از روند پیش‌برده شده توسط آقای اوجالان نشات می‌گیرد. یعنی نقش و وظیفه آقای اوجالان، تضمینی برای مردم کورد است.»

شکر با بیان اینکه «همه می‌توانند پیش‌بینی کنند که احتمال فریب خوردن توسط دولت‌ها یا کشیده شدن به خط دیگری وجود ندارد و در این نقطه اعتماد وجود دارد»، در مورد واکنش‌های مردم گفت: «به طور کلی، نگرانی‌هایی در مورد موضوع اعتماد به دولت وجود دارد. علاوه بر درک 'ما فریب می‌خوریم'، نگرانی‌هایی مانند 'آیا تروماهای سال‌های ۲۰۱۳-۲۰۱۵ تکرار خواهد شد؟' نیز وجود دارد.»

شکر با تاکید بر اینکه هر گام ملموسی از سوی دولت تاثیر جدی بر جامعه خواهد داشت، گفت: «ما معتقدیم که هر گام ملموسی از سوی دولت یا حکومت در این دوره، به سازماندهی، همبستگی و عینیت بخشیدن به فراخوان جامعه دموکراتیک در میان مردم کورد کمک خواهد کرد و واکنش‌های بسیار مثبتی را شاهد خواهیم بود.»

بازیگر اصلی این روند، مردم هستند

بنیامین شکر گفت: «در واقع، اعتمادی به جنبش سیاسی کورد وجود دارد. ما فکر نمی‌کنیم اشتباهی رخ دهد» و سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «اگر امروز این گام‌ها برداشته می‌شود و وضعیتی وجود دارد که انتظار پاسخ متقابل نیست، چیز شناخته شده‌ای وجود دارد. یعنی وضعیت پیش‌بینی شده و یک اعتماد به نفس وجود دارد. هم در بیانیه پ‌ک‌ک پس از کنگره و هم در تحولاتی که پس از دیدارهای آقای اوجالان علنی شد، تاکید شد که بازیگر اصلی این روند، مردم هستند.

ما نیز تلاش می‌کنیم این را به مردم توضیح دهیم. مردم نیز از این موضوع آگاهند. از یک سو، رویکردی خوش‌بینانه وجود دارد، و از سوی دیگر، بی‌اعتمادی ناشی از سال‌ها تروما. این بی‌اعتمادی هنوز هم سؤالاتی را در خود جای داده است.»