ریوار آبدانان عضو ریاست کل شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان طی گفتگویی با برنامه "خط سوم" آرین تیوی به سئوالاتی در مورد تحولات اخیر در خاورمیانه و نقش حکومت ایران در آن پاسخ داد. وی از جمله به دوران پس از داعش در موصل پراخت و گفت این تحول میتواند سرآغاز جنگی به مراتب بزرگتر باشد
ریوار آبدانان که در رابطه با عملیات آزادسازی موصل صحبت میکرد با تصریح اینکه هر شکست داعش برای مردم منطقه جای خوشحالی دارد گفت اما مهمتر از شکست داعش نحوەی تحولات پس از آن است که آیا به جنگ و خونریزیهای فرقەای که از سال ٢٠٠٣ تاکنون دامن عراق را گرفته است پایان خواهد داد.
وی به وجود تناقض فکری و عدم ارائه هیچگونه پروژه مشخصی از سوی نیروهای شرکت کننده در عملیات موصل اشاره کرد و گفت سقوط داعش میتواند سر آغاز یک جنگ دیگر باشد؛ ایران یکی از بازیگران در این عملیات بود که نقش خود را حتی بیش از ائتلاف بینالمللی میداند و سهم خواهی میکند، نیروهای سنی و شیعه نیز مواضع یکدستی درباره موصل ندارند و این تناقضات دورنمایی از زندگی باثبات مردم منطقه نشان نمیدهد.
عضو ریاست کل شورای رهبری ك.ج.ك که دغدغەی اصلی ایران و طرفهای دیگر در نبرد با داعش را گسترش حوزه نفوذ خود در منطقه دانست گفت ایران میخواهد با تقویت هلال شیعی در عراق و سوریه راهی به دریای مدیترانه پیدا کند و هدف آن استراتژیک است.
ریوار آبدانان افزود البته بحث فقط ایران نیست، اردوغان هم در ترکیه میخواهد امپراتوری عثمانی را احیا کند هرچند که با توسل به داعش و النصره در سوریه نتوانسته است کردها را از پیش رو بردارد. جبهه شیعی و سنی و بازیگران بینالمللی در یک جدال پیچیده هستند.
وی از کردها و نیروهای دمکراتیك در منطقه به عنوان طرف سوم یاد کرد که برای آزادی میجنگند. آبدانان از جمله به قدرت عمل یگانهای مدافع خلق و نیروهای سوریه دمکراتیك اشاره کرد که علاوه بر پیروزیهای نظامی موفق شدەاند با همراه کردن ساکنین بومی، شوراهای محلی و خودمدیریتی دمکراتیك در مناطق آزاد شده برقرار کنند.