۱۵ کانون وکلا: وجود و زبان کوردها هدف قرار گرفته است

۱۵ کانون وکلا به سیاست‌های خصمانه در قبال زبان کوردی واکنش نشان دادند و تاکید کردند که «هستی و زبان کوردها مورد هدف قرار می‌گیرد.»

۱۵ کانون وکلا در خصوص حذف تابلوهای هشداردهنده «Hêdî (آهسته)» و «Pêşî Peya (اول عابر پیاده)» در گذرگاه‌های عابر پیاده با دستور وزارت داخلی بیانیه کتبی مشترکی صادر کردند. در این بیانیه تاکید شده است که حمله به زبان کوردی نشانه عدم تحمل موجودیت و فرهنگ کوردها است.

در این بیانیه آمده است: «در روزهای اخیر هشدارهای راهنمایی و رانندگی که به زبان کوردی در گذرگاه‌های عابر پیاده جاده‌های تحت مسئولیت شهرداری‌های استان‌های آمد، وان و مردین نوشته شده بود با مداخله غیرنظامیان تحت نظارت نیروهای انتظامی و یا توسط مقامات اداره راهداری حذف شده است. قوانین راهنمایی و رانندگی مجموعه قوانینی است که اقداماتی را که باید در کلیه امور مربوط به ایمنی ترافیک و تأمین نظم ترافیکی از نظر ایمنی جان و مال در بزرگراه‌ها انجام شود را تعیین می‌کند. هیچ مانع قانونی برای نوشتن علائم و متون حاکی از قوانین راهنمایی و رانندگی و هشدارها به زبان‌هایی غیر از ترکی وجود ندارد. داشتن اخطارها و علائم راهنمایی و رانندگی به زبان مادری افراد ساکن در یک شهر، هدف مقررات را تضعیف نمی‌کند. برعکس، به طور موثر به ایمنی ترافیک مطلوب کمک می‌کند.»

در این بیانیه با تاکید بر اینکه آرامش اجتماعی در اثر حمله به زبان کوردی خدشه‌دار شده است، ادامه داد: «این رویکرد تاسف‌بار بیان دیگری از عدم تحمل موجودیت و زبان میلیون‌ها کورد ساکن در کشورمان است که این نگرش به فرهنگ همزیستی و صلح اجتماعی ما آسیب وارد می‌کند. به عنوان کانون‌های وکلای منطقه امضاکننده که در زیر نام‌شان آورده شده است، خواستار کنار گذاشتن این اقدامات که به صلح اجتماعی آسیب می‌زند و تحقیقات قضایی و اداری موثری علیه افرادی که این اعمال را انجام می‌دهند، هستیم.»

کانون‌های وکلای امضاکننده عبارتند از: «کانون وکلای سمسور، کانون وکلای آگری، کانون وکلای الح، کانون وکلای چولیگ، کانون وکلای بدلیس، کانون وکلای درسیم، کانون وکلای آمد، کانون وکلای جولمرگ، کانون وکلای قرس، کانون وکلای مردین، کانون وکلای موش، کانون وکلای سِرت، کانون وکلای رحا، کانون وکلای شرنخ و کانون وکلای وان».