اطلاعیه برای آزادی مطبوعات از سوی ۱۴ نهاد حرفه روزنامه‌نگاری

۱۴ نهاد حرفه روزنامه‌نگاری با فرارسیدن روز ۱۰ ژانویه روز روزنامه‌نگاران، بیانیه دادن و گفتند‌: ‌«مطبوعات آزاد است، نباید سانسور شود.‌»

۱۴ نهاد حرفه روزنامه‌نگاری به‌مناسبت فرارسیدن روز ۱۰ ژانویه روز فعالان روزنامه‌نگار، در اتحادیه مُلکیه‌لَر آنکارا گردهم آمده و با شعار ‌«از ۱۰ ژانویه با حمایت خود استقبال کنیم» یک بیانیه مشترک قرائت شد.

نمایندگان بسیاری از نهادهای حرفه روزنامه‌نگاری ریاست کل نهاد DÎSK Basin-Îşê، تورگوت دَدَاوغلو و ریاست کل چ‌گ‌د، کوانچ ال نیز در این بیانیه مشارکت کردند. به‌عنوان د‌ف‌گ نیز روزنامه‌نگار-نویسنده، حسین آکیول شرکت کرده بود.

متن بیانیه مشترک از سوی کوانچ ال قرائت شد. ال اعلام کرد یکی از حرفه‌هایی که در ترکیه به بیشترین ‌«ضایع شدن رنج» در آن اعمال شده و این کار نیز پنهان می‌گردد، مطبوعات می‌باشد. ال توجه‌ها را به حکم قانون اساسی مبنی بر ‌«مطبوعات آزاد است، سانسور نمی‌شود‌» و سانسور، ممنوعیت و مانع‌تراشی علیه روزنامه و نشریات معطوف داشت. ال گفت در چنین وضعیتی،‌ حمایت از روزنامه‌نگاران مهم‌ترین موضوع است.

ال در پایان مطالبات خود مرتبط با فعالیت روزنامه‌نگاری را بیان کرد. چند مورد از این مطالبات عبارتست از‌: ‌‌«باید شرایط کار مهیا شود و فشار بیکاری از میان برداشته شود، باید حقوق و ضمانت‌ها اجرایی و محقق شوند،‌ باید زمان کار هفتگی ۴۰ ساعت باشد، باید حق آمد و رفت پرداخت شود، زنان برای مشغول شدن به کار روزنامه‌نگاری تشویق شوند و اجازه مرخصی به زنان در زمان‌های ویژه مثل زمان بارداری یا بیمار و غیره داده شود.‌»

سپس دداوغلو سخنرانی کرد و گفت برای حمایت از روزنامه‌نگاران زندانی نامه‌هایی برا‌ی آنان ارسال خواهد شد.

سازمان‌های مطبوعاتی که این متن را امضا عبارتند از‌: ‌«دف‌گ. شورای مطبوعات. چ‌گ‌د. جمعیت گزارشگران دیپلماسی. جمعیت گزارشگران اقتصادی. جمعیت روزنامه‌نگاران. جمعیت روزنامه‌نگاران جنوب شرقی. هابر-سن. جمعیت روزنامه‌نگاران ازمیر. جمعیت گزارشگران پارلمان. سندیکای روزنامه‌نگاران ترکیه. Dîsk Basin-Îş. »