تصویر

بالوکَن: اکنون دولت باید گام بردارد

ادریس بالوکن خاطرنشان کرد که از این پس، دولت و حکومت باید گام بردارند.

ادریس بالوکن

به دنبال فراخوان ۲۷ فوریه رهبر آپو، پ‌ک‌ک کنگره فوق‌العاده دوازدهم خود را برگزار کرد. تصمیمات این کنگره که بین ۵ تا ۷ می برگزار شد، در ۱۲ می با جهان به اشتراک گذاشته شد. با تصمیمات پ‌ک‌ک، بحث‌های مربوط به گفتگو و راه حل وارد مرحله جدیدی شد.

ادریس بالوکن، عضو هیئت امرالی در روند ۲۰۱۵-۲۰۲۳، در مورد این موضوع با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد و گفت: «ما در روزهای مهم تاریخی به سر می‌بریم. به ویژه پس از 'فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک' آقای اوجالان که در ۲۷ فوریه اعلام شد، امیدها برای صلح ملموس شد. این به معنای امید بزرگی برای صلح است. عمدتا به عنوان یک گام اولیه تعریف می‌شود. اما به نظر من، این می‌تواند به عنوان آخرین گام در مسیری باشد که مدت‌هاست ادامه دارد.»

ادریس بالوکن خاطرنشان کرد که در وضعیت فعلی، گام‌هایی وجود دارد که باید برداشته شود و گفت: «یعنی به گام‌هایی نیاز است که همدیگر را تقویت کند، همدیگر را رشد دهد، به گونه‌ای که دیگر از نقطه فعلی بازگشتی نباشد. این باید انجام شود.»

ادریس بالوکن در مورد محتوای این گام‌هایی که باید توسط دولت و حکومت برداشته شود، گفت: «هم از تجربیات روند حل مسئله و هم از محتوای فراخوان 'صلح و جامعه دموکراتیک' ۲۷ فوریه، محتوای این گام‌ها مشخص است و به اطلاع افکار عمومی رسیده است. یعنی باید گام‌های حقوقی و سیاسی برداشته شود. در نهایت، آنچه ما صلح می‌نامیم، فقط ساکت کردن سلاح‌ها نیست. بلکه ایجاد آینده‌ای برابر، شرافتمندانه و دموکراتیک است. جایی که سلاح‌ها خاموش می‌شوند، صلح به معنای سخن گفتن دل‌هاست. مسئله کورد وجود دارد که ۱۰۰ سال از آن می‌گذرد. حقوق اساسی مردم کورد بعنوان یک خلق در میان است، این حقوق اساسی در معیارهای جهانی نیز وجود دارد که در سطح بین‌المللی توسط بشریت پذیرفته شده است. من آن را به عنوان مردم کورد تعریف می‌کنم، اما در واقع برای همه مردم تحت ستم در ترکیه است. بنابراین، برای ایجاد زمینه حقوقی و سیاسی، مجلس باید در آینده ابتکار عمل را به دست گیرد و مقامات دولتی و حکومتی، نهادهایی که آنها تعیین کرده‌اند، کمیسیون‌هایی که آنها تعیین کرده‌اند، در این زمینه کار کنند.»

ادریس بالوکن خاطرنشان کرد که نیاز به بهبود و اصلاح زمینه اجتماعی نیز وجود دارد و گفت: «آماده‌سازی زمینه سیاسی و حقوقی از نظر قانونی و آماده‌سازی همه بخش‌های جامعه از نظر اجتماعی، برای تحقق صلح بسیار مهم خواهد بود.»