بحران مهاجرت پرستاران و کمبود دارو در ایران

بحران مهاجرت پرستاران و کمبود دارو در ایران

ضعف مدیریت در ایران، عدم تخصیص بودجه لازم برای خرید دارو و تحریمها از عوامل کمبود دارو در بیماریهای حساسی همانند هپاتیت، کلیوی، تالاسمی و سرطانی بوده و در همین حال سیاستهای نادرست رژیم ایران باعث مهاجرت گسترده پرستاران از ایران شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با توجه به کاهش شدید ذخائر دارویی ضمن انتقاد از برنامه‌های دولت گفت: مسئولان به سلامت شهروندان بی توجه بوده و ارز لازم را برای واردات دارو اختصاص نمی دهند. این در حالی است که به گفته وی مسئولان اجرایی برای ورود هر کالایی از جمله لوازم آرایشی ارز تخصیص می‌دهند اما برای دارو، ارز را به سختی در اختیار وارد کنندگان دارو و مواد اولیه تهیه دارو قرار می‌دهند.

در پی بحران کمیابی و گرانی شدید دارو در ایران، پزشکان مجبور به استفاده از داروهای از رده خارج شده‌ی بیهوشی شده‌اند. رئیس انجمن بیهوشی نیز با ابراز نگرانی نسبت به سلامت بیماران می‌گوید مسئولان پاسخگو نیستند.

به اعتقاد عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت، تحریم دلیل قانع‌‌کننده‌ای برای توزیع داروی بی‌کیفیت نیست. وی با اشاره به ضعف مدیریت مسئولان گفته است: مصرف داروهای بی‌کیفیت تولید داخل، موجب بی‌اعتمادی بیماران به محصولات ایرانی می‌شود. طبق گزارش‌ها، علیرغم معاف بودن دارو از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، این کمبود تحت تأثیر تحریم‌ها و همچنین کمبود ارز در ایران بوده است.

کارشناسان و پزشکان کمبود داروهای بیماران تالاسمی، کلیوی، بیماریهای صعب العلاج و سرطانی، هموفیلی و هپاتیت ب را به عواملی همچون مشکلات ارزی ورود دارو و تحریمهای ایران نسبت داده اند.

یکی دیگر از مشکلات دیگر حوزه‌ی درمان و سلامت مهاجرت روزافزون پرستاران از ایران است که برخی از کارشناسان سیاست‌های نادرست دولت را از عوامل اصلی آن می‌دانند.

محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار به خبرگزاری مجلس گفت:

سالانه افزون بر 700 پرستار به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند. دبیرکل خانه پرستار اجرایی نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سوی وزارت بهداشت را ازعوامل اصلی مهاجرت، خانه‌نشینی و یا تغییر حرفه پرستاران عنوان کرده است.