بیانیه جبهه همبستگی خلقّها در مورد تشکیل جبهه مشترک در ایران
«جبهه همبستگی خلقها» طی بیانیهای به خلقهای ایران مژده داده که پس از تلاشهای فراوان, «جبهه مشترک خلقها» را تشکیل دادهاند.
«جبهه همبستگی خلقها» طی بیانیهای به خلقهای ایران مژده داده که پس از تلاشهای فراوان, «جبهه مشترک خلقها» را تشکیل دادهاند.
«جبهه همبستگی خلقها» طی بیانیهای به خلقهای ایران مژده داده که پس از تلاشهای فراوان, «جبهه مشترک خلقها» را تشکیل دادهاند.
بنا به بیانیه «جبهه همبستگی خلقها» که متن کامل آن در «سایت تحلیلی خبری حزب ایران سرافراز» منتشر شده, این سازمان در راستای همزیستی خلقها در صلح و آرامش و نوعدوستی، مبارزه و فعالیت میکند.
در بیانیه جبهه همبستگی خلقها آمده:
«یکی از آرزوهای دیرینه همه خلقهایی که در گستره ایران زندگی میکنند این است که بتوانند همواره در فضایی آکنده از همبستگی، صلح و آزادی با یکدیگر زندگی کنند. در این برهه سخت دشوار و نفسگیر سیاسی و اجتماعی که در آن بهسر میبریم،نیاز خلقها برای حضور جبههای که بتواند خواستهای آنها را در این راستا نمایندگی کند بیش از همیشه احساس میشود. بیشک وجود یک جبهه مشترک که همه تنوعات هویتی موجود را در محیطی سرشار از احترام متقابل زیر چتر خویش جای دهد از اهمیتی تاریخی و سرنوشتساز برخوردار است. نظر به این واقعیت، مدت مدیدی است که تلاشهای گستردهای جهت تشکیل چنین جبههای با هماهنگی و همفکری فعالان روشنفکر، سیاسی، مدنی و فرهنگی تمامی خلقها صورت دادیم. اکنون این نوید را به خلقّها و فعالان عرصههای مختلف جامعه میدهیم که انتظار درازمدتشان به ثمر نشست و سرانجام چنین جبههای را با حمایت مردمی تشکیل دادیم.
میلاد خوشیمن این جبهه که منطبق با واقعیت تاریخی میهنمان بهشکل «جبهه همبستگی خلقها» نامگذاری گردیده را به عموم هممیهنان عزیز تبریک عرض میکنیم. به امید آنکه گامی راسخ در جهت پاسخگویی به امیدها و انتظارات بهحق همگان باشد.
خاستگاه جبهه همبستگی
جبهه همبستگی خلقها که برآمده از نیازهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه است چارچوب مشخصی را برای فعالیتهای خود تعریف نموده. از منظر ما خلق، فرمی اجتماعی است که از دنیای ذهنی مشترکی برخوردار است و این دنیای ذهنی مشترک را در آداب و رسوم، باورها و ارزشهای فرهنگی و زندگی جمعی خود ملموس میگرداند. جبهه در جهت ایجاد بسترهای لازم برای تحکیم همزیستی و همبستگی خلقهای ایران فعالیت میکند. جبهه محور فعالیتهای خود را تلاش برای رسیدن به یک فضای باز سیاسی قرار داده که در آن تمامی آزادیهای جمعی و فردی جهت رسیدن به جامعهای پویا و مشارکتورز برقرار گردند. از جمله اساسیترین مواردی که برای نیل به چنین هدفی ضرورت دارد، بازتعریف حقوق شهروندی تمامی خلقها و ایجاد سازوکارهای لازمه جهت احقاق آنهاست. بهویژه آنکه در چنین رویکردی بایستی آزادی را در تبلور ارادهها، هویتها، تنوعات و خودبودنها جست. بهگونهای که هر خلق بتواند در جغرافیای سکونتی خویش و بر مبنای نیازهای حیاتی خود در کلیهی حوزهّها اعم از سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، حقوقی، آموزشی، زیستمحیطی و بهداشتی به سطحی شایسته از خودکفایی و توان مدیریتی بومی دست یابد. بااین گام ارزنده و دموکراتیک نقطهی پایانی بر بیمهریها، رفتارهای بهدور از چارهیابی مسایل، بنبستها و مشکلات چندین و چند سالهای که خلقها با آن دست و پنجه نرم کردهاند خواهیم نهاد.
مدیریت خلقها و ارادهمندی
جبهه میکوشد تا بینشها و رفتارهایی که تاکنون به هر دلیل و بهانهای موجب بروز تبعیضها و برخوردهای ناروا علیه خلقها و اقلیتهای فرهنگی و مذهبی گردیده را از میان بردارد و زمینهی مشارکت دموکراتیک، آزاد و برابر تمامی گوناگونیهای اجتماعی را فراهم آورد. جبهه در پی آن است تا با استفاده از تمام ابزارهای قانونی و حقوقی موجود که متاسفانه دیرزمانیست به علل مختلف به کار بسته نشدهاند، زمینهی شکلگیری نظامی آموزشی متناسب با خواست هر خلق و ویژگیهای فرهنگیاش را فراهم آورد. با نهادینهسازی چنین نظامی میتوان همبستگی، اعتماد و احساس رضایت خاطر کلیه تنوعات هویتی موجود در ایران را فراهم آورد و از واگرایی و احساس به حاشیهراندگی گذار کرد. بهویژه ضرورت مرکزیتزدایی در ساختار اداری کشور بیش از گذشته خود را نمایان میسازد. با ایجاد یک ساختار اداری دموکراتیک که منطبق با خواست و نیازهای بومی هر خلق باشد میتوان به توزیع برابر و عادلانه فرصتها و امکانات در همه جا پرداخت. بدین شکل نیروی عظیم جامعه در جهت مدیریت امور زندگی خود به حرکت درمیآید و احساس کرامت انسانی و هویتمندی شهروندان باعث پویایی و نشاط اجتماعی میگردد. در همین چارچوب هر منطقه با توجه به بافت اجتماعی و فرصتهای خدادادی خویش به اقتصادی توسعهمحور و بالنده دست خواهد یافت. در چنین اقتصادی که جنبهی بومی و خودکفایی جامعه در آن برجسته است امکان برطرفنمودن فقر، بیکاری، بزهکاری، مهاجرت و سایر پدیدههای ناخوشایند فراهم خواهد گردید.
مسئله زن
جبهه بر این باور است که بدون برطرفسازی موانع بسیاری که بر سر راه مشارکت همهجانبهی زنان وجود دارند، نمیتوان برای مشکلات حادی که دامنگیر جامعه است چارهجویی کرد. بنابراین مشارکت توانمند همه زنان را در امور مدیریتی جامعه ازجمله ضروریات اغماضناپذیر برمیشمارد. جبهه بر این باور است که میتوان و بایستی که نهادهای موجود ازجمله شهرداریها و شوراهای شهر و روستا را به حالتی کارآمد درآورد. بهشیوهای که هر خلق در هر جای کشورمان بتواند سطح رفاه و آسایش دلخواه خویش را بااراده و مشارکت دواطلبانهی خود رقم بزند. واقعیتهای تاریخی کشورمان جهت نیل به ساختاری که در آن همهی خلقها از حق مدیریت بومی و دموکراتیک برخوردار باشند بسی مساعد است. مهم این است که با رسیدن به همگرایی، تعامل و تسامح لازمه از بطن چنین واقعیتی، امروز و فردای بهتر و آزادتری را برای تمامی این خلقها بیافرینیم. در چنین فضای آکنده از اعتماد، خودکفایی و مشارکتی است که جامعه و یکایک افراد به حقوق حقهی خویش دست خواهند یافت. بدین ترتیب میتوان بر تمام مشکلات و بحرانهای موجود فایق آمد و موانع پیش روی توسعه و پیشرفت را از سر راه برداشت.
فراخوان برای خلقها و سازمانها
با اتکا به حمایت بیدریغی که تمامی خلقها در سرتاسر کشور از جبهه همبستگی خلقها نموده و خواهند نمود، گام در راه نهادهایم و عزم خود را برای رسیدن به اهداف متعالی جبهه جزم کردهایم. در همین جا از تمامی خلقها، احزاب، نهادهای مدنی و غیردولتی، سازمانهای مردمنهاد، روشنفکران، زنان، فعالین سیاسی و مدنی، کنشگران فرهنگی، جوانان نوخواه و اقشار مختلف اجتماعی که به نحوی از انحا خواستها و امیدهای خود را در جبههی همبستگی خلقها میبینند دعوت به مشارکت و همکاری مینماییم. همچنین از همهی افراد و نهادهایی که خواستار تسهیم آرا و اندیشههای خود در زمینهی این جبهه هستند میخواهیم که با نظرات و پیشنهادات خود یاریگرمان باشند. با خرسندی از نظرات و پیشنهادات شما در تهیه و تنظیم مرامنامه و اساسنامهی جبهه استقبال مینماییم. بر این باوریم که امیدها، باور و توان دستها و قلبهای همنوای ما چنان هست که کفاف پیروزی در چنین راهی را بنماید.»