بدنبان تحریمهای اقتصادی غرب علیه ایران و فقدان برنامههای منسجم جهت جبران خسارات ناشی از آن و سیاستهای غلطی که دولت کنونی رژیم بر آن اصرار میورزد, اوضاع اقتصادی ایران دچار بحرانی شدید شده که عواقب آن صرفا متوجه مردم و کارگران و زحمتکشان است. طی چند روز گذشته چند کارخانه دیگر تعطیل شده و یا بدلیل رکود اقتصادی حقوق کارگران را پرداخت نکردهاند. این امر موجب از دسترفتن حقوق کارگران, و فرصتهای شغلی موجود و افزایش بیکاری شده است.
تضییع حقوق کارگران کارخانه ابرصنعتی قزوین
به گزارش خبرگزاری حکومتی "ایلنا" کارگران کارخانه "ابرصنعتی" قزوین در ۲ سال گذشته حتی یک ریال بابت حقوق و مطالبات معوقه خود دریافت نکرده اند.
با وجود آنکه در حال حاضر به حکم دادگاه ساختمانهای کارخانه شامل سه سالن تولید و دو انباری بابت حقوق معوقه توقیف شده است اما کارفرما با تفکیک ساختمان های کارخانه، آنها را اجاره داده است. علاوه بر این تعداد کارگران این کارخانه ظرف دو سال گذشته با اخراج كارگران قراردادی، از 100 نفر به حدود ۳۰ نفر کاهش یافته است.
تجمع اعتراضی مجدد کارگران مخابرات روستایی
روز سه شنبه 30 آبانماه کارگران مخابرات روستایی بار دیگر با تجمع در مقابل مجلس رژیم خواستار انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات و حذف شرکت های پیمانکاری شدند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی "مهر" حدود ۵۰ نفر از کارگران مخابرات روستایی با تجمع در مقابل مجلس رژیم خواستار اجرای کامل مصوبه مجلس در خصوص حذف شرکت های پیمانکاری و انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات شدند. همچنین کارگران معترض که از استان های خوزستان، گیلان، آذربایجان غربی، لرستان و کردستان در این تجمع حضور یافته بودند خواستار دریافت 8 ماه حقوق معوقه خود شدند.
اخراج دهها کارگر کارخانه لبنیات آمل
خبر دریافتی از آمل از اخراج دهها تن از کارگران کارخانه تولید لبنیات "کاله" در این شهر حکایت دارد.
بر پایه این خبر طی دو ماه اخیر روند اخراج و بیکارسازی کارگران در کارخانه تولید لبنیات کاله آمل شدت یافته و تاکنون تعداد یکصد تن از کارگران شاغل در این کارخانه کار خود را از دست داده اند. کارخانه لبنیات کاله یکی از بزرگترین کارخانه های استان مازندران می باشد که در حال حاضر تولید فرآورده های لبنی در آن با مشکلات عدیده ای روبرو است.
تعطیلی کارخانه قند و بیکاری کارگران در کرمانشاه
گزارشات منتشره از تعطیلی کارخانه قند "حداد عادل" کرمانشاه و بیکاری کارگران آن حکایت دارند.
در چند روز گذشته کارخانه قند حداد عادل به سبب بروز مشکلات اقتصادی تعطیل و بیش از یکصد کارگر آن از کار بیکار شده اند.
عدم پرداخت دستمزدها در شرکت نفت و گاز سرو
به گزارش منتشره شرکت "توسعه نفت و گاز سرو" مدت یکسال است که دستمزد کارگران خود را به موقع پرداخت نکرده و امنیت شغلی بیش از 100 کارگر شرکت نیز در خطر است.
امروزه این شرکت با دهها مشکل مانند کمبود نقدینگی، مشکلات تامین ارز، عدم حمایت دولت، گران شدن مواد اولیه و همچنین بی توجهی برخی از شرکت های پتروشیمی به تولید داخلی و وارد کردن "کاتالیست" از خارج دست و پنجه نرم می کند و در آستانه ورشکستگی قرار دارد.
تعطیلی قریب الوقوع کارخانه کارتن پارس
رئیس هیات مدیره شرکت "کارتن پارس" قزوین از تعطیلی قریب الوقوع این واحد تولیدی با سابقه 40 سال فعالیت و بیکاری حدود 200 کارگر آن خبر داد.
در حال حاضر شرکت کارتن پارس بیش از 9 میلیارد تومان به بانک ملی و 700 میلیون تومان به بانک ملت بدهی دارد. اکنون این بانک ها به عنوان بانک های عامل پرداخت تسهیلات از ارائه کمک به این کارخانه امتناع می ورزند. هم اکنون خطوط تولید این کارخانه تنها در یک شیفت فعال هستند. عدم پرداخت تسهیلات می تواند موجب تعطیلی کارخانه و بیکاری نزدیک به 200 کارگر شاغل در آن گردد.
بلاتکلیفی کارگران کارخانه روغن کشی خرمشهر
بر اساس خبر رسیده، کارگران کارخانه "روغن کشی" خرمشهر همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند.
از چهار ماه پیش تاکنون و با شروع بحران و توقف تولید در کارخانه روغن کشی خرمشهر، کارگران شاغل در آن که تعداد آنان به 90 تن می رسد در وضعیت نامعلومی به سر می برند. این در حالی است که کارگران این کارخانه از دریافت دستمزدها و مطالبات خود کماکان محروم مانده اند.
وقوع دهها هزار حادثه کار در سال گذشته
به گزارش خبرگزاری حکومتی "مهر" در سال گذشته بیست هزار کارگر در ایران دچار حادثه ناشی از کار شدند که از این تعداد، 85 مورد منجر به جانباختن کارگران گردیده است.
گزارش مزبور همچنین نشان می دهد 185 مورد از کار افتادگی کلی و 275 مورد از دست رفتن توانایی از 33 تا 66 درصد از جمله موارد ناشی از وقوع حوادث کار در سال گذشته بوده است. در این میان خوزستان در سال گذشته با 15 حادثه منجر به مرگ، بالاترین میزان مرگ و میر را به خود اختصاص داده و پس از آن نیز استان های یزد با 10 حادثه، مرکزی با 9 مورد و ایلام با 8 حادثه منجر به مرگ کارگران در مراتب بعدی قرار دارند.