کارایلان: تلاش می‌کنیم بر میزان تسلیحات خود بیافزاییم

کارایلان: تلاش می‌کنیم بر میزان تسلیحات خود بیافزاییم

مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» اعلام کرد که کنار گذاشتن اسلحه جزو برنامه‌هایشان نیست و گفت:«هم‌اکنون موضوع کنار گذاشتن سلاح نزد ما منتفی است, ما تلاش می‌کنیم که بر میزان تسلیحات خود بیافزاییم. زیرا منطقه خاورمیانه در آشوب است». کارایلان اذعان داشت که «دولت ترکیه و اردوغان مخالفان سوریه را مسلح کرده و به داخل سوریه می‌فرستند, آنگاه چرا ما اسلحه را کنار بگذاریم؟».

مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری ک.ج.ک در یک مصاحبه با «استرک تی‌وی» 34امین سالگرد تأسیس پ.ک.ک را به خلق‌کرد تبریک گفت. کارایلان 34امین سالگرد تأسیس پ.ک.ک را سال آغاز مبارزه نامید و تصریح کرد که سال جاری سال حصول نتیجه است.

مراد کارایلان خاطرنشان ساخت که تأسیس پ.ک.ک صرفا به معنای تأسیس یک حزب نیست و گفت:«زیرا در هر چهار بخش کردستان بویژه به لحاظ فیزیکی و فرهنگی خلق‌کرد را به مرز استحاله رسانده بودند. پ.ک.ک اصرار بر موجودیت علیه انکار و نابودی بود. بر این مبنا مقاومت ملی و عزم ملی شکل گرفت».

کارایلان تأسیس پ.ک.ک را آغاز مباررزات ایدئولوژیکی نامید و افزود:«با قرار حزبی‌شدن, در تاریخ کردستان تحولی بنیادین و مهم به میان آورد. یک ذهنیت نوین را بنیان نهاد. حیاتی هدفمند و مبدأی پیشبرد داد. خلق‌مان به خود اعتماد کرد و در زمینه آگاهی‌یابی هم انقلابی صورت داد. همه اینها بر پایه فلسفه رهبر آپو حصول یافت.». کارایلان همچنین اذعان داشت که پ.ک.ک در زمینه مبارزات زنان تحولاتی عظیم را موجب شد و گفت:«پ.ک.ک زنان را نیرومند ساخت. مرحله‌ای از اراده‌مندی را برای آنان آغاز کرد. امروزه زن کرد در همه عرصه‌های مبارزاتی به شیوه‌ای تأثیرگذار جای می‌گیرد. بخوبی می‌داند که یک حیات معنادار چیست و موضعی مبارزه‌جویی که بر حقایق جامعه خود آگاه است را اتخاذ می کند».

کارایلان در ادامه سخنان خود در مورد سیاست‌های بین‌المللی جهت منزوی سازی پ.ک.ک هم گفت:

«پ.ک.ک به هویت ملت‌کرد مبدل شد و مقاومت کرد. به همین خاطر وقتی که سیستم‌های اشغالگر به این حقیقت پی بردند, درصدد برآمدند که کادرهای پیشاهنگ را از جنبش و جامعه دور سازند. اما این توطئه‌های آنها شکست خورد. به مرور زمان پ.ک.ک هرچه بیشتر با خلق‌خود یکی شد و پ.ک.ک خلق و خلق‌ هم پ.ک.ک است. حتی اگر نیمی از آن را نابود کنی, بازهم نیم دیگر به مبارزه ادامه خواهد داد».

اعتصاب غذا به اهدافش رسید

کارایلان ضمن اشاره به مقاومت خلق‌کرد, گفت که خلق‌کرد با تمام توان روز 17 نوامبر از زندانیان اعتصاب‌‌کننده حمایت کردند. کاریلان افزود که مقاومت زندانیان اعتصابی مکمل عملیات‌های انقلابی گریلاها شد.

کارایلان با اشاره به اعتصاب غذای 68 روزه زندانیان کرد که بنا به فراخوان رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان خاتمه یافت, گفت که هدف اصلی اعتصاب غذا این بود که مسئله کرد را مطرح سازند. وی افزود:«رفقای ما در زندانها با اراده خود دست به اعتصاب زدند. چراکه مسایل به بن‌بست رسیده و به جنگ و درگیری‌ای که مدام گسترش می‌یافت, منجر شده بود. آن رفقا به منظور متحول ساختن مرحله موجود و گشودن راه بر حل دموکراتیک مسئله کرد, خطر مرگ را بجان خریدند». کارایلان تصریح کرد که دولت اردوغان و حزبش هیچگاه به مطالبات زندانیان توجه نکرد. اگر مطالبات زندانیان عملی شود, مسلما همین حالا مسئله صلح مطرح می‌گردد.

مراد کارایلان گفت:«اعتصاب غذا به مرحله‌ای رسیده بود که ممکن بود به روزه مرگ تغییر یابد, اما ک.ج.ک آن را قبول نکرد». کارایلان ضمن اشاره به عمل به فراخوان اوجالان از جانب زندانیان, گفت:«به خیلی چیزها اهمیت دادند. باید ارزش آن را دانست. باید همگان این را بخوبی بدانند که کادرهای پ.ک.ک وقتی که چیزی گفتند به آن عمل خواهند کرد. چون رهبری این ویژگی کادرهای خود را می‌شناخت, گفت که به اعتصاب پایان دهند. نتیجه چه بود؟ رهبری با این فراخوان خود راه را بر جنگی که بیشتر ترکیه را در بحران فرو می‌برد, گرفت. جنبش ما زمینه را فراهم ساخت و گفت که باید طرف پاسخ دهد».

ما چرا مبارزه مسلحانه را آغاز کردیم؟ و چرا اسلحه را کنار بگذاریم؟

مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری ک.ج.ک ضمن اشاره به اظهارات اردوغان مبنی بر اینکه «اگر اسلحه را کنار بگذارند, می‌تواند به کشوری دیگر پناهنده شوند», به این پرسش پاسخ داد که «آیا هم‌اکنون مسئله آتش بس مطرح است؟»

هم‌اکنون موضوع کنار گذاشتن اسلحه نزد ما مطرح نمی‌شود. ما تلاش می‌کنیم که بر میزان تسلیحات خود بیافزاییم. زیرا منطقه خاورمیانه با بحران مواجه شده». کارایلان این پرسش را مطرح ساخت «هم‌اکنون دولت اردوغان و حزبش مخالفان سوریه‌ای را مسلح می‌کنند و گروه‌گروه به داخل سوریه می‌فرستند. حال چرا ما اسلحه را بدست گرفتیم؟ و چرا باید کنار بگذاریم؟». کارایلان افزود که اگر دولت ترکیه بگوید آماده است مسئله کرد را از طریق دیالوگ حل کند, آنگاه ما هم آماده‌ایم. وی افزود که تنها رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان را مخاطب و طرف قضیه کرد می‌دانند.

کارایلان تأکید کرد که بهبودی وضعیت تندرستی, امنیتی و حرکت آزادانه باید مورد قبول قرار گیرد و افزود:«ما هنوز هم از استراتژی ایجاد جامعه‌ای آزاد, برابر و دموکراتیک در داخل مرزهای ترکیه دست برنداشته‌ایم, اما اگر دولت ترکیه بازهم بگوید «خلق‌کرد و مبارزات آن تروریستی و خشونت‌طلب هستند» آنگاه ما هم روشی برای مبارزه با آن داریم.

وی همچنین ضمن اشاره به فشارها و سرکوبها علیه ملت‌کرد و انزوای تحمیل شده بر اوجالان, گفت:«اینهمه مبارزه کرده‌ایم و زمینه‌‌هایی را فراهم آورده‌ایم, اما برخی‌ها بازهم منتشر برداشتن گام‌هایی از جانب ما هستند, آنها خود را فریب می‌دهند. این یک ستم بزرگ است. چه‌‌بسا رهبر آپو شخصا جلوی بحرانی‌تر شدن درگیری‌ها را گرفت و اگر پس از این گام تاریخی بازهم منتظر برداشتن گامی دیگر از جانب ما باشند, مسلما اشتباه خواهد بود. از این پس توپ در زمین طرف است».