مراد کارایلان, ریاست شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» گفت هرچند یک از از قتلعام کردها در روستای روبوسکی شمال کردستان گذشته, اما هنوز ترکیه عاملان آن را محاکمه نکرده. کارایلان گفت:«حساب خواهی کردها از ترکیه بخاطر قتلعام روبوسکی با مسئله شرافتمندی این خلق در ارتباط است. طی این قتلعام چندین جوان ما رفتند, نباید کردها بخاطر آنها از پای نشینند». کارایلان خطاب به کردهای عضو حزب اردوغان ,آ.ک.پ, گفت:«ترکیه جنایتهای آن مرحله مرتکب شده. مسئول آن جنایتها آنها هستند. زیرا حزب آ.ک.پ به جنایتکاران پشت میبنند و درصدد تداوم اشغال و استثمار کردستان است».
یک سال از قتلعام روبوسکی گذشت, اما هنوز هم عاملان آن محاکمه نشدهاند. رجب طیب اردوغان نخستوزیر ترکیه گفت «بجای روبوسکی بگویی اولودره» و اینگونه, مواضع دولتش در قبال قتلعام را نشان داد (روبوسکی نام کردی روستای اولودره است). کارایلان در مصاحبه با خبرگزاری فرات مواضع حزب عدالت و توسعه حاکم بر ترکیه را «استثمارگری» عنوان کرد. وی همچنین فراخوان جناحها برای اعلام آتشبس را هم مورد ارزیابی قرار داد.
کارایلان خاطرنشان ساخت که هرچند یک سال از قتلعام روبوسکی گذشته است, اما علیرغم فشارها و فراخوانهای جامعه, دولت اردوغان و حزبش از مواضع خصمانه خود علیه کردها دست برنمیدارند. وی افزود:«آنها در کردستان یک استعمارگر و استثمارگر هستند. قتلعام درسیم, قتلعام علیه قیام شیخسعید, ساسون, زیلان, واقعه 33 گلوله همه و همه بدست دولت صورت گرفته است. دولت ترکیه هنوز هم بر تداوم سیاستهای گذشته خود اصرار میورزد. علیرغم فشارها و نارضایتیها اما هنوز از کردها غذرخواهی نکرده است. اردوغان میگوید: ما بجای 23 هزار 123 هزار لیره به خانواده قتلعام شدگان دادهایم. من همسر خود را به دیدار با آن خانوادهها فرستادم. دیگر چه میخواهند ـ بله, اردوغان, تو 34 جوان کرد را قتلعام کردی. این یک نوع وحشیگری است. این امر برای خلقکرد به شرافتمندی آنها ارتباط دارد».
کارایلان خواست که در عرصه بینالمللی برای احقاق حقوق کردها در این زمینه مبارزاتی تداوم یابد و گفت:«زیرا این یک قتلعام است. قتلعامی که در عصر تکنولوژی در مقابل دیدگان جهانیان صورت گرفت. لذا باید در دادگاههای بینالمللی مطرح گردد».
مراد کارایلان یادی هم از قتلعام مرعش کرد و گفت:«به مناسبت 34امین سالگرد قتلعام مرعش, یاد و خاطره آنهایی را که طی آن جان خود را از دست دادند, گرامی میدارم و یاد آنها به مبارزات ما نیرو میبخشند».
صلحجویی ما بخاطر ضعیفبودنمان نیست
کارایلان در خصوص فراخوان جناحهای مختلف برای اعلام آتشبس گفت:«ما دارای دینامیکهایی نیرومند هستیم. ضعیف نیستیم. وقتی که از صلح بحث میکنیم, آن را حمل بر ضعیف بودن ما میکنند. ما به این خاطر خواستار صلح هستیم که به آشتی و برادری خلقها اعتقاد داریم. وگر نه ما همچو جنش پ.ک.ک میتوانیم بجنگیم و خلقمان را به آزادی برسانیم. ما توان چنین کاری را داریم. تاکنون به خود باور کردهایم و از این پس هم به نیروی خود باور داریم. در آینده این امر اثبات خواهد شد. ما در چارچوب مسئولیتپذیریمان از صلح میگویم, اگر نه ما میتوانیم با تمام توان و نیرومندانه به همه حملات اشغالگرانه دشمن پاسخ دهیم».
وی در ادامه در خصوص فراخوان جناحهای مختلف برای آتش بس افزود:«میتوانید خود را جای ما بگذارید. ما هم خواستار حل مسئله هستیم, اما حلی شرافتمندانه نه تسلیمیت. وقتی که ما برای حل مسئله کرد گامهایی برداشتیم, باید شما هم از ما پشتیبانی کنید. ما اعتصابغذا را متوقف ساختیم. اما نخستوزیر همهچیز را انکار کرد و مرحله کنونی را بحرانیتر ساخت ولی هیچ جناحی سکوت خود را نشکست. آنها بیش از حد از ما انتظار دارند و با اینکار خود موجب نیرومندی استعمارگران میشوند. کار اینگونه پیش نمیرود. به همین خاطر از همگان میخواهیم که از مبارزات آزادیخواهانه حمایت کنند».
کارایلان در مورد کردهای عضو حزب اردوغان گفت:«پارلمانتاران کرد عضو حزب اردوغان مواضعی از خود نشان دادند, اما باید این را هم بدانند که شمشیر تاریخ بر بالای سرشان است. در مرحله کنونی کردهای عضو حزب اردوغان مسئولیت مهمی بر عهده دارند, چراکه این حزب به این کردها متکی است و میخواهد با استفاده از آنها به اشغالگری خود در کردستان ادامه دهد. اینکه حزب آ.ک.پ از اهدافش برای سال 2023 دم میزند, منظورش نابودی کردها تا آن موقع است. آنها میخواهند همگان را مشغول ساخته و فریب دهند. من از کردهای عضو آن حزب میخواهم که بخوبی فکر کنند و اگر خود را کرد مینامند باید به ضدیت با خلقکرد نپردازند».