نهمین کنفرانس کُردها در پارلمان اروپا برگزار می‌شود

نهمین کنفرانس کُردها در پارلمان اروپا برگزار می‌شود

پارلمان اروپا در بروکسل پایتخت بلژیک میزان نهمین کنفرانس بین‌المللی کردها خواهد بود.

این کنفرانس قرار است در 5 دسامبر آغاز شود و از جمله محورهای اساسی آن «مسئله کرد در ترکیه, دیالوگ, نوگرایی و از سرگیری مذاکرات با دولت ترکیه» خواهد بود.

همچنین قرار است که کنفرانس مذکور با همکاری «دزموند توتو» برنده جایزه صلح نوبل و از رهبران جنبش آپارتاید آفریقای جنوبی , شیرین عبادی, بانجه ژاگر, پروفسور نوام چومسکی , یاشار کمال رومان‌نویس, وداد تورک‌آلی و لیلا زانا پارلمانتار برگزار گردد.

سخنرانی افتتاحیه و اختتامیه توسط « Kariane Westrheim» رئیس کمیسیون مدنی اتحادیه اروپا ـ ترکیه و همچنین «گابی زمر» عضو گروه چپ‌گران پارلمان اروپا , لیلا زانا نماینده مستقل شهر آمد, «هلن فلاتوره» از روسای مشترک پارلمان صورت می‌گیرد. همچنین دزموند توتو با پیامی ویدیویی در کنفرانس شرکت خواهد کرد.

پانل نخست کنفرانس تحت عنوان «نبردهای کردها و ترک‌ها و عواقب آن» که به ریاست «جان لامبرت» عضو گروه سبزهای پارلمان اروپا و پارلمانتار انگلیس وهمچنین ژورگن کولته عضو گروه چپ‌گرا برگزار می‌شود.

دراین پانل « Schwimmer» دبیرکل پیشین شورای اروپا و آنا مراندا عضو گروه سبزها در پارلمان اروپا, سخنرانان این بخش از کنفرانس خواهند بود.

موضوع دوم کنفرانس هم «آزادی مطبوعات, سانسور و مسئله کرد» است. روزنامه‌نگار احمد شک در این بخش سخنرانی خواهد کرد.

همچنین «موضوع قانون اساسی, مشروعیت دموکراتیک و نواقص آن» محور بعدی خواهد بود که پروفسور «سوتاپ یوکسو» از دانشگاه «کوجااللی ترکیه» سخنران بعدی آن خواهد بود.

«مرال دانش» معاون روسای حزب صلح و دموکراسی هم در مورد مسئله «تأثیرات ترکیه, آمریکا و اتحادیه اروپا بر مسئله کرد» را طی سخنرانی خود مورد بحث قرار خواهد داد. از جمله موضوعات دیگر پانل نخست چنین است: دموکراسی, محاکمات سیاسی, هویت و حقوق انسانی, قتل‌عام روبوسکی , اهمیت مسئله زن در ترکیه .

در این بخش «راجی بیلیجی» رئیس بخش کردستانی سازمان حقوق بشر ترکیه, فرهاد انجو که بسیاری از نزدیکانش طی قتل‌عام روبوسکی کشته شدند و اوزگور سوگی آکادمیسین سخنرانی خواهند کرد.

در روز دوم کنفرانس هم مسئله «خاورمیانه و بحران موجود و راه‌حلها» مورد گفتگو قرار خواهد گرفت. همچنین مضوعاتی از قبیل «اتونومی دموکراتیک کردها در سوریه و تأثیرات منطقه‌ای آن» , «دموکراسی و سیاست در مرحله جدید در خاورمیانه», «انتخاب سیستمی جدید در خاورمیانه توسط نیروهای موجود», «انقلاب‌های منطقه و تأثیرات آن بر کردها» «نقش ترکیه در بهار عربی» , «سناریوهای سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی» ,‌«پروژه خودمدیریتی دموکراتیک کردها و نقش آن» از جمله موضوعاتی است که در بخش خاورمیانه در روز دوم بر سر آن گفتگو می‌شود.

سخنرانان پانل دوم «خاورمیانه»: صالح مسلم از روسای مشترک حزب اتحاد دموکراتیک غرب کردستان, آیسل توغلوک از روسای کنگره جامعه دموکراتیک شمال کردستان, ژوست لنگردن آکادمیسین هلندی, سردار آکینان روزنامه نگار, افرا بنگو عضو مرکز «موچه» , «چنگیز چاندار» روزنامه‌نگار.

در پایان کنفرانس هم بیانیه‌ای پایانی تهیه و پس از به تصویب رسیدن از جانب شرکت‌کنندگان, برای افکار عمومی اعلام خواهد شد.