زندانهای ایران مکانی برای تشدید جرم و جنایت

زندانهای ایران مکانی برای تشدید جرم و جنایت

در حالی که شرایط نگهداری زندانیان در زندان های ایران روز به روز بدتر می شود و تاکنون صدها مورد از شکنجه و قتل زندانیان تحت بازداشت مأموران تجسس وزارت اطلاعات و آگاهی گزارش شده است یک نماینده مجلس از وضعیت نابسامان و اسفبار زندان های ایران سخن گفته است .

محمدعلی اسفنانی نماینده مجلس با بیان اینکه زندان‌های کنونی ایران از نظر تعداد زندانیان بسیار چشمگیر و اشباع است گفته گسترش شهرها، افزوده شدن جرم و جنایت، مواد مخدر، اختلافات خانوادگی، بیکاری و وجود برخی از قوانین بر افزایش حجم زندان‌ها دامن زده است.

اسفنانی همچنین تصریح کرده هم‌‌اکنون زندانیان به‌علت یک جرم ساده به زندان می‌افتند که به‌ علت شرایط کنونی زندان‌ها بعد از آزاد شدن با تمام جرایم آشنا می‌شوند.

به گزارش سایت کلمه در دنیا متوسط زندانی به ازای هر یک‌صد هزار نفر، 148 نفر است که این میزان در ایران به ازای هر یک‌صد هزار نفر، 271 نفر است که این میزان تقریبأ دو برابر متوسط جهانی است.

در حال حاضر برخی از زندانها بیش از 5 برابر ظرفیت خود زندانی دارند و تغذیه نامناسب، وضعیت بهداشتی ناگوار و رفتار نامطلوب زندانبانان از مشکلات جدی در این زندان هاست.

چندی پیش هم یکی از نمانیدگان مجلس با اشاره به اینکه تعداد زندانیان در زندان ها آنقدر زیاد است که تا روی پله ها هم می‌خوابند، خواستار افزایش بودجه سازمان زندان ها شده بود. او گفته بود که بودجه سازمان زندان‌ها کفاف تامین لباس و غذای زندانیان را نمی دهد و آن قدر در زندان ها مشکل هست که به هر دو نفر یک پتو می‌رسد.