انفجار در بندر هرمزگان: بی‌توجهی به امنیت کارگران و مردم

انفجار مهیبی در بندر رجایی هرمزگان رخ داد که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از کارگران و مردم شد. مجلس پژاک، دولت را مسئول این فاجعه دانسته و خواستار شفاف‌سازی و کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان شد.

مجلس پژاک با انتشار بیانیه‌ای، انفجار در بندر رجایی هرمزگان را ناشی از بی‌توجهی دولت به امنیت کارگران و مردم دانسته و مسئولیت مستقیم این فاجعه را بر عهده نظام جمهوری اسلامی دانست. در این حادثه که در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ رخ داد، بیش از ۱۲۰۰ نفر مجروح و بیش از ۴۰ نفر جان خود را از دست دادند.

پژاک در بیانیه خود، ضمن تسلیت به خانواده‌های جانباختگان، از مردم و نهادهای کارگری مستقل خواست تا به آسیب‌دیدگان کمک کنند. این بیانیه همچنین به عدم شفاف‌سازی دولت در ارتباط با این فاجعه و سیاست‌های تنش‌زای نظام که منجر به ناامنی در محل کار می‌شود، اشاره کرده است.

پژاک معتقد است که این حادثه ناشی از عدم رعایت پروتکل‌های ایمنی و استفاده از اماکن اقتصادی و تجاری برای اهداف نظامی است که منجر به بی‌اهمیتی نسبت به جان و مال مردم و کارگران شده است. این بیانیه همچنین به آثار سوء این انفجار بر محیط زیست و فساد الیت تجارت‌پیشه اشاره دارد.

متن بیانیه:

«فاجعه انفجار در بندر هرمزگان بی‌توجهی به امنیت مردم و کارگران است

روز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در پی انفجاری بزرگ و مهیب، در بندر رجایی در هرمزگان، بیش از ۱۲۰۰ تن از جمله کارگران زحمتکش مجروح و بیش از ۴۰ تن نیز جانشان را از دست دادند. به سبب محوریت منطقه جهت مشاغل کارگران و افرادی از اقصی نقاط ایران در آنجا حضور داشته و جان باخته و آسیب دیدند. این ماجرای دردناک زخمی است بر پیکر جامعه‌ی انسانی و خانواده‌های جانباختگان و مجروحان ناشی از انفجار.

این انفجار، فاجعه‌ای بزرگ است که مسئولیت مستقیم آن برعهده دولت و نظام جمهوری ولایی است. عدم شفاف‌سازی دولت و نهادهای مربوطه در ارتباط با این فاجعه در هرمزگان نشانه‌ی مسائل پنهان پشت آن است. نهادهای مربوطه رژیم جمهوری اسلامی بر آنند که اجازه ندهند عواقب ماجرا به وجهه حاکمیتی آنها آسیب برساند و مسئولیت معیشت و کار و ایمنی کارگران و پرسنل را برعهده بگیرند. قطعا این وضعیت نتیجه‌ی شیوه‌ی سیاست و حکمرانی نظام جمهوری اسلامی است. مردم ایران در نتیجه سیاست‌های خارجی تنش‌زای نظام در هیچ‌ کجا و از جمله در محل کارشان در امن و امان نیستند. رژیم خود نیز از نتیجه‌ی برنامه و سیاست‌های مردم‌ستیز خویش هراس داشته و به همان سبب است که ممنوعیت پردازش به آن را در رسانه‌ها و مطبوعات اعمال می‌نماید.

این امر از طرفی نیز به علت عدم رعایت پرتکل‌های ایمنی است. بازهم اثبات شد که دولت صرفا به منافع نهادهای خود می‌اندیشد نه امنیت جانی کارگران و رفاه آنها. این بار نیز در یک فاجعه بزرگ دیگر دیدیم که انسان‌های زحمتکش و کارگران قربانی این بی‌کفایتی‌های دولت حاکم شده‌اند. جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران و نهاد‌های نظامی مطابق میل خود اماکنی همچون بندرها را برای اهداف نظامی بکار می‌گیرند و اینگونه فجایع را مسبب می‌شوند. انبارکردن محموله‌های پرخطر شیمیایی در چنان بندری بدون رعایت پروتکل‌های ایمنی و صرفا استفاده از اماکن اقتصادی و تجاری برای اهداف نظامی، به معنای بی‌اهمیتی نسبت به جان و مال مردم و کارگران است. در پی این فاجعه، بازهم آثار بی‌کفایتی رژیم، شیوه تجارت و حمل‌ونقل خطرناک و فساد الیت تجارت‌پیشه که تماما برضد منافع مردم خصوصا کارگران است، دیده شد. پرواضح است که چنین انفجارهایی بخاطر وجود مواد شیمیایی و انتشار گازهای سمی، گذشته از مردم به محیط‌زیست نیز آسیب جدی می‌رساند. فاجعه انفجار در بندر هرمزگان بی‌توجهی به امنیت مردم و کارگران است و در میان جانباختگان کارگرانی از ملیت‌های مختلف وجوددارند.

مجلس حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) ضمن تسلیت به مردم جنوب و تمامی خانواده‌های جانباختگان، از تمامی مردم و نهادهای کارگری مستقل و آزاد می‌خواهد که برای کمک‌رسانی به مردم آسیب‌دیده هرمزگان خاصه خانواده‌های جانباختگان همکار و همیار باشند. باشد که با کمک و همیاری و همدردی مردمی، دردهای ناشی از این فاجعه تسکین یابد و جلوی چنین رخدادهای اسفناکی در آینده نیز گرفته شود.»