لایحه کاهش سن ازدواج به ۹ سال در عراق باید پس گرفته شود
سازمان روابط زنان کورد با بیان اینکه لایحه تقدیم شده به مجلس مبنی بر تقلیلدهی سن ازدواج دختران به ۹ سال باید پس گرفته شود و خواستار گسترش مبارزه مشترک شد.
سازمان روابط زنان کورد با بیان اینکه لایحه تقدیم شده به مجلس مبنی بر تقلیلدهی سن ازدواج دختران به ۹ سال باید پس گرفته شود و خواستار گسترش مبارزه مشترک شد.
سازمان روابط زنان کورد (REPAK) در چارچوب اعتراض به لایحه کاهش سن ازدواج به ۹ سال در عراق بیانیهای صادر کرد و گفت: «لایحه با هدف کاهش سن ازدواج دختران از ۱۵ به ۹ سال که از مدتها پیش در دستور کار افکار عمومی عراق قرار داشت، به پارلمان عراق ارائه شد. اگر مخالفت قابل توجهی وجود نداشته باشد، احتمال تصویب این لایحه در مجلس بسیار زیاد است. اگرچه هدف این پیشنویس قانون اساساً ازدواج دختران ۹ ساله است؛ به مردی که ازدواج میکند حق انتخاب فرقه مورد نظر خود را میدهد، اما به زن حق انتخاب فرقه را برای ازدواج نمیدهد. همچنین حق انتخاب والدین پسران زوج طلاق از ۱۵ سال به ۷ سال کاهش مییابد. در این صورت در حالی که طبق قانون سال ۵۹ طلاق زوجین طبق قانون مدنی صورت گرفته است، با این لایحه میتوان طلاق را مطابق با فرقه شیعه و سنی انجام داد. اگر زن از نظر فقهی فرقه نداشته باشد، طلاق و حقوقی که حاصل میشود طبق فرقه همسرش انجام میشود. این لایحه شکاف فرقهای در قوه قضاییه را عمیقتر میکند، زیرا به دادگاه این اختیار را میدهد که بر اساس فرقههای سنی و شیعه مداخله کند. اگرچه جنبشهای زنان و محافل دموکراتیک عراق در حال مبارزه با لایحه ازدواج کودکان هستند، اما نیاز قابل توجهی به همبستگی زنان وجود دارد. واضح است که نگرش دولت عراق برای غلبه بر بحرانهای سیاسی با امتیاز دادن به تفاهمهای ارتجاعی داخلی، شرایط منطقهای و ائتلاف دولت ترکیه و پدک خسارات زیادی به مردم و زنان عراق وارد خواهد کرد.»
نکات زیر نیز در بیانیه سازمان روابط زنان کورد گنجانده شده است:
«جنگ جهانی سومی که ما در آن قرار داریم، بر محور تبعیض جنسیتی و ایدئولوژی مذهبی به راه افتاده است. قدرتهای هژمونیک جهانی و منطقهای با استفاده از سازمانهای مذهبی رادیکال جنگهای قیمومیتی را با هدف نسلکشی زنان و مردم به راه انداختهاند. حمله برای تصرف دوباره بدن زنان، نسلکشی شنگال و فروش ۵ هزار زن ایزدی در بازارهای بردهداری و حمله به روژاوا با فتوای «زنان کورد حلال هستند» در نتیجه اتحادی که با دولت ترکیه ایجاد کرد، نقطه عطفی در جنگ جهانی سوم در نتیجه تسلیم قدرت به طالبان در افغانستان، تمام حقوق زنان افغان مصادره شد، حماس بدن زنان اسرائیلی را در طول جنگ اسرائیل و فلسطین مورد بیرحمی قرار داد و اسرائیل ویرانگری انجام داد که منجر به کشته شدن دهها هزار زن فلسطینی تحت عنوان انتقامجویی شد، روند خطرناک و غمانگیز دیگری را در جنگ آغاز کرد. سیاست اعدام رژیم ایران علیه کنشگران ژن، ژیان، آزادی، اعدام صدها زندانی سیاسی از جمله صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و اعدام ۲۲ زندانی تنها در یک روز نشان میدهد که بحرانها در خاورمیانه عمیقتر خواهد شد. آخرین حملات رادیکالهای مذهبی بنگلادش علیه زنان با روشهایی مشابه داعش بار دیگر نشان میدهد که جنگها در جهان با محوریت نسلکشی زنان خواهد بود. ما میخواهیم تکرار کنیم که با دموکراتیزه شدن هرچه بیشتر و آزادی زنان میتوان بر بحرانها غلبه کرد و این تنها راهحلی خواهد بود که برای مردم عراق سود خواهد داشت.
در روندی که دولت ترکیه با مشارکت پدک، حملات اشغالگریاش را بر اساس الحاق باشور کوردستان گسترش داد، تعطیلی حزب سیاسی ایزدیها (پاده) و جنبش آزادی توسط دولت عراق در نتیجه فشار و ارائه قانون کاهش سن ازدواج دختران به ۹ سال به مجلس در عراق، بدین معناست که سرنوشت مردم و زنان عراق در سطح منطقهای قربانی فاشیسم شود. در نتیجه مقاومت مردم کورد، زنان و بشریت جهان، ائتلاف ترکیه و پدک اکنون میخواهد نسلکشیای را انجام دهد که داعش نتوانست آن را علیه مردم و زنان کورد و عرب انجام دهد. این اساساً فراخوان ما از دولت عراق است. باید منافع مردم و زنان عراق را در نظر بگیرد و به جای سازش با بلوک فاشیست، بر سیاست دموکراتیک مبتنی باشد و لایحه ارائه شده به مجلس را که سن ازدواج دختران را به ۹ سال کاهش میدهد، پس بگیرد.
این فراخوان ما به تمام جنبشهای زنان، جنبشهای فمینیستی و افکار عمومی دموکراتیک است. ما از شما دعوت میکنیم که از مبارزات آزادی زنان عراقی حمایت کنید و همبستگی جهانی و مبارزه مشترک علیه ازدواج کودکان را افزایش دهید.»