برگزاری یک نشست در کرکوک درباره زندگی و قیام‌های شیخ محمود

در شهر کرکوک نشستی با عنوان "مبارزات شیخ محمود حفید برای کسب استقلال" برگزار گردید.

شیخ محمود حفید در نیمه اول قرن بیستم؛ یکی از رهبران برجسته‌ی جنبش استقلال‌طلبی کوردستان بود که تلاش‌های بسیاری برای کسب استقلال کوردستان و تاسیس مملکت باشور کوردستان انجام داد.

عصر دیروز چهارشنبه در کتابخانه کاریز در شهر کرکوک یک نشست برای مؤرخ کورد؛ سید حسن پیریادی با عنوان "مبارزات شیخ محمود حفید برای کسب استقلال" برگزار شد.

استاد سید حسن پیریادی سالهاست در زمینه تاریخ معاصر کوردستان و مبارزات کوردها برای کسب استقلال درحال تحقیق و کار پژوهشی جدی است. منابع و مآخذ بسیاری را خوانده تا به یک درک و ارزیابی درست از تاریخ کورد و کوردستان در قرن بیستم برسد و همواره درحال تحقیق و پگوهش است.

پیریادی درباره جوهر مباحث مطروحه در این نشست؛ به آژانس خبری فرات گفت: "به قیام‌های شیخ محمود حفید پرداختیم و به روابط شیخ محمود با انگلیسی‌ها اشاره کردیم که هرگز قصد نداشتند پس از نابودکردن امپراتوری عثمانی، دولتی برای کوردها ایجاد کنند. نیز به مقایسه شیخ محمود و ملک فیصل پادشاه عراق پرداختیم که چگونه برخلاف شیخ محمود، در همه امورات انگلیسی‌ها به او مشاوره و راهنمایی می‌دادند."

این مؤرخ و محقق کورد در ادامه صحبت‌هایش گفت: "نیز به ماجرای دستگیری و بازگرداندن شیخ محمود به کوردستان پرداختیم تا می‌رسد به ۱۹۵۶ که داری کله وفات یافت که تا زمان مرگش به‌دلیل گلوله‌ای که در وسط کتفش مانده بود، رنج کشید. هرچند شیخ محمود در سال ۱۹۵۶ در حکمرانی نمانده بود و جوانی و قدرت سابق را نداشت؛ اما همچنان نفوذ بالایی داشت. ما کوردها نیز باید به رهبران خود ارزش بگذاریم و در مواد درسی در مدارس اسامی و اقدامات آنان را بگنجانیم تا نسل‌های آتی؛ تاریخ رهبران و قیام‌های خلق خود را بدانند. زیرا هر خلقی تاریخ خودش را نداند، آینده‌ی روشنی نخواهد داشت."