ک‌ج‌ک: حملاتی که مشکلات را در اسرائیل و فلسطین عمیق‌تر می‌کند، باید متوقف شوند

کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌ج‌ک) اعلام کرد حملاتی که منجر به کشته شدن هزاران نفر در اسرائیل و فلسطین شد باید فورا متوقف شود و رویکرد دولت اسرائیل به اندازه حملات حماس غیرقابل قبول است.

ریاست مشترک شورای اجرایی ک‌ج‌ک تصریح کرد: تحولات فلسطین و اسرائیل نشان می‌دهد که رویکرد ملت دموکراتیک رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان چقدر برای حل مشکلات خاورمیانه اهمیت دارد.

در بیانیه ریاست مشترک آمده است: از ۶ اکتبر ۲۰۲۳، هزاران نفر اعم از اسرائیلی و فلسطینی در حملات حماس و حملات متعاقب آن توسط دولت اسرائیل علیه فلسطینیان به ویژه در نوار غزه، جان خود را از دست دادند. حملات متقابل منجر به یک قتل‌عام کامل شد. این وضعیت ما را به شدت ناراحت و جریحه‌دار  کرد. ما به عنوان جنبش آزادی کوردستان، هم به مردم عرب فلسطین و هم به مردم یهودی اسرائیل تسلیت می‌گوییم. ما اعلام می‌کنیم که از این وضعیت به شدت متأسف و نگران هستیم. آنچه تاکنون انجام شده و سناریوهای از این به بعد که مطرح می‌گردند نیز بسیار نگران‌کننده است. این‌ها نگرش‌های بسیار نادرستی است که مشکلات را عمیق‌تر می‌کند و منجر به قتل‌عام مردم می‌شود. نخست باید هر چه زودتر این نگرش‌ها کنار گذاشته شود و جلوی حملات گرفته شود.

همانطور که روش‌های حماس اشتباه است، موضع‌گیری دولت اسرائیل نیز غیرقابل قبول است. دولت اسرائیل باید به حمله و محاصره غزه پایان دهد و به هیچ وجه به خشونت علیه مردم فلسطین متوسل نشود.

اهمیت ملت دموکراتیک یک بار دیگر آشکار شد

مسئله فلسطین نه با روش‌های خشونت‌آمیز، بلکه با دموکراسی و به رسمیت شناختن حقوق مردم فلسطین قابل حل است. رویکرد خشونت‌آمیز فقط مشکلات را بیشتر می‌کند. وضعیت دردناکی که در چند روز اخیر به وجود آمده، نتیجه به بن‌بست رانده شدن مسئله فلسطین است. دلیل این امر خود مسئله است. اگر کسی واقعاً از این وضعیت آشفته است، باید روی حل مسئله فلسطین تمرکز کند. هر گامی که برداشته شود، هر نگرشی که بدون بحث در مورد حل مسئله فلسطین و حقوق مردم فلسطین اتخاذ شود، منجر به تعمیق بیشتر مسائل خواهد شد. مسئله صد ساله فلسطین، این حقیقت را بارها ثابت کرده است.

تحولات فلسطین و اسرائیل بار دیگر اهمیت رویکرد ملت دموکراتیک که توسط رهبر آپو برای حل مشکلات خاورمیانه ایجاد شده است، را نشان داد. ذهنیت دولت‌گرایی سرچشمه مشکلات جامعه و بشریت است. با توسعه ذهنیت دولت‌گرایی در طول تاریخ تا به امروز، مشکلات نیز افزایش یافته است. دلیل اینکه مسائل در خاورمیانه بسیار زیاد و ریشه‌دار هستند این است که دولت برای اولین بار در خاورمیانه ظهور کرد. این ذهنیت دولت‌گرایانه منشأ مسئله تاریخی عرب-یهود است. از سوی دیگر، با انتقال نظام دولت-ملت توسعه‌یافته توسط مدرنیته سرمایه‌داری به خاورمیانه، مسائل و معضلات بیشتر شده است. در عصر ما، همه مسائل خاورمیانه، از جمله مسئله کورد، از ذهنیت دولت-ملت‌گرایی ناشی می‌شود. ذهنیت دولت-ملت‌گرایی ریشه مسئله اسرائیل و فلسطین است. همه مسائل به ویژه مسئله کورد و فلسطین که دو مسئله اصلی خاورمیانه هستند، تنها با غلبه بر ذهنیت دولت-ملت‌گرایی قابل حل است. تنها از این طریق می‌توان روند نادرست حوادث خاورمیانه را اصلاح کرد. اگر قرار است تحولی واقعی در خاورمیانه رخ دهد، اگر قرار است سیر بد تغییر کند، این تنها با غلبه بر ذهنیت دولت-ملت‌گرایی، با توسعه نظام ملت دموکراتیک رهبر آپو بر مبنای همزیستی، زندگی برابر و مشترک خلق‌ها و بر این اساس با حل دموکراتیک مسئله مردم کورد و مسئله فلسطین امکان‌پذیر است. واقعیت اجتماعی خاورمیانه مؤید این رویکرد رهبر آپو برای حل مسائل است و نیاز مبرم به آن را آشکار می‌کند. همانطور که اغلب گفته می‌شود، با ایجاد دولت‌های بیشتر نمی‌توان مسائل را حل کرد. برعکس، مسائل را می‌توان با تقویت جامعه، توسعه دموکراسی و توسعه زندگی ملت دموکراتیک مبتنی بر اراده و خودمدیریتی آزاد، برابر و دموکراتیک خلق‌ها حل کرد. از این طریق می‌توان مسائل خلق یهود و خلق فلسطین را حل کرد. در اورشلیم که سه دین آن را مقدس می‌دانند و در جغرافیای باستانی فلسطین و اسرائیل بهتر است با این مدل آزادانه و مسالمت‌آمیز زندگی کرد. جدای از این، مدل‌های دولت-ملت‌گرایانه مورد استفاده ناگزیر به درگیری، جنگ و ویرانی متقابل منجر می‌شود. این وضعیت به بهترین وجه در واقعیت عرب-یهودی آشکار می‌شود. تنها روشی که این دوگانگی تنش‌دار و مخرب را از بین می‌برد، رویکرد ملت دموکراتیک است.

ما در کنار آرمان عادلانه مردم فلسطین هستیم

آرمان مردم فلسطین مشروع است و هیچ چیز نمی‌تواند این مشروعیت را از بین ببرد. ما به عنوان جنبش آزادی کوردستان همواره در کنار آرمان عادلانه مردم فلسطین ایستاده‌ایم. حل مسئله فلسطین نیز مانند مسئله کورد از نظر حل مسائل و توسعه دموکراسی در خاورمیانه حائز اهمیت است. دولت اسرائیل باید این واقعیت را ببیند و بیش از هر چیز وجود و اراده دموکراتیک مردم فلسطین را به رسمیت بشناسد. حل مسئله فلسطین شرط اساسی برای زندگی در آزادی، امنیت و صلح برای همه مردم خاورمیانه به ویژه یهودیان است. از سوی دیگر، برخورد صحیح و محترمانه با تراژدی‌ها و نسل‌کشی‌های تاریخی که قوم یهود تجربه کرده‌اند، قطعاً این را می‌طلبد. بدون حل مسئله فلسطین، قوم یهود نمی‌توانند در وجدان خود احساس راحتی کنند و نمی‌توانند رفتاری که با آنها شده را به طور کامل محکوم و از میان بردارد. ما معتقدیم که قوم یهود به اندازه کافی از این آگاهی، آینده‌نگری و اراده برخوردار است. قوم یهود یکی از اقوام باستانی خاورمیانه است و جایگاه و سهم بسیار مهمی در شکل‌گیری فرهنگ و جامعه خاورمیانه دارد. درست مثل کوردها، عرب‌ها، فارس‌ها، ترک‌ها، آرامی‌ها و غیره. مانند مردم خاورمیانه، قوم یهود نیز حق دارند در خاورمیانه، در جغرافیای باستانی که در تاریخ زندگی می‌کردند، زندگی کنند.

اشک اردوغان اشک تمساح است

دولت ترکیه و حکومت آک‌پ-م‌ه‌پ صادقانه و صمیمانه با مسئله فلسطین برخورد نمی‌کنند. آن را مسئله‌ای می‌داند که می‌تواند به طور کامل از آن بهره‌برداری کند. رئیس جمهور فاشیست طیب اردوغان با این درک با مسئله فلسطین و مردم فلسطین برخورد می‌کند و اساساً سعی می‌کند از آن به عنوان معامله‌ای برای اجرای سیاست‌های نسل‌کشی کوردها استفاده کند. این تنها دلیل علاقه آنها به مسئله فلسطین است. در غیر این صورت، آنها قطعا از صمیم قلب در کنار مردم فلسطین نیستند. اگر دولت ترکیه و طیب اردوغان در گفته‌های خود صادق بودند، اولاً اینگونه با کوردها برخورد نمی‌کردند و مسئله کورد را حل می‌کردند. مسئله کورد مسئله‌ای شبیه مسئله فلسطین است.

همانطور که در اسراییل بدون دیدن و به رسمیت شناختن حقوق مردم فلسطین نمی‌توان صحیح و دموکراتیک بود، در ترکیه نیز بدون دیدن واقعیت کوردها، بدون به رسمیت شناختن حقوق مردم کورد و بدون حمایت از مبارزات مردم کورد نمی‌توان صحیح و دموکراتیک بود. به ویژه، هیچ گاه نمی‌توان با آرمان عادلانه دیگران طرف شد. برخورد با مردم کورد و مسئله کورد در ترکیه مانند یک تورنسل است. برای کسانی که با چهره‌های تیره به کوردها می‌نگرند یا کوردها را نادیده می‌گیرند، کاملا غیرممکن است که رویکرد صحیحی با دیگران داشته باشند یا در کنار آنها بایستند. اگر این کار انجام شود، به این معنی است که تحریف بزرگ و دروغ ریاکارانه وجود دارد. این کاری است که دولت آک‌پ-م‌ه‌پ و طیب اردوغان انجام دادند. طیب اردوغان در سخنرانی خود در همان تریبون از یک سو می‌گوید آنچه دولت اسرائیل انجام می‌دهد ناعادلانه است و از آن شکایت می‌کند. اما از طرفی دیگر در ادامه همان سخنرانی با کینه و بغض توضیح می‌دهد که چگونه بیشتر به کوردها حمله خواهد کرد و کوردهای بیشتری را خواهد کشت. اگر این یک تقلب دورو و فریب دنیا نباشد، پس چیست؟ اینها قطعا اشک تمساح هستند. در حالی که آنچه بر روژاوا انجام شد آشکار است و گفته می‌شود که این امر ادامه خواهد داشت، چگونه می‌توان از رنج مردم فلسطین و آنچه در غزه رخ داد صحبت کرد ؟ در حملات هوایی دولت ترکیه به روژاوا، کل سیستم زیربنایی و روبنایی منطقه مورد هدف و اصابت قرار گرفت. سدها، نیروگاه‌ها، چاه‌های نفت، انبارهای مواد غذایی و بسیاری از تأسیسات دیگر بمباران شدند. ده‌ها نفر در این حملات جان خود را از دست دادند. این رویکرد او نسبت به مردم کورد و کاری است که می‌کند.

از کسانی که این کار را با کوردها می‌کنند نمی توان انتظار داشت که صمیمانه در کنار مردم فلسطین و آرمان آنها قرار بگیرند. از سوی دیگر، کسانی که علیه حملات و قتل‌عام‌های دولت (ترکیه) و حکومت آک‌پ-م‌ه‌پ علیه کوردها و روژاوا صحبت نمی‌کنند و آنهایی که این را صحیح می‌بینند و از آن حمایت می‌کنند، نمی‌توانند رویکرد واقعی داشته باشند. اشک‌های ریخته‌شده توسط این گروه‌ها چیزی نیست جز اشک تمساح طیب اردوغان. شاید خود آنها متوجه نیستند که از بیرون چگونه دیده می‌شوند، اما همه افراد در جهان بغیر از آنها، به خوبی می‌دانند که آنها چگونه هستند.