ملا مصطفی بارزانی به سردبیر روزنامه کیهان چه گفت؟
روز ۱۰ می ۱۹۷۵ روزنامه کیهان پس از شکست قیام ایلول و فرار ملا مصطفی و یارانش به کرج، مصاحبهای با ملا مصطفی منتشر کرد. این گفتگو توسط امیر طاهری سردبیر روزنامه کیهان انجام گرفته است.
روز ۱۰ می ۱۹۷۵ روزنامه کیهان پس از شکست قیام ایلول و فرار ملا مصطفی و یارانش به کرج، مصاحبهای با ملا مصطفی منتشر کرد. این گفتگو توسط امیر طاهری سردبیر روزنامه کیهان انجام گرفته است.
مصاحبه با سخنان ملا مصطفی آغاز میشود زمانی که میگوید:
کار من به پایان رسیده است. من دیگر نقشی در رهبری کوردهای عراق نخواهم داشت.
روزنامه میگوید: این تاکید ملا مصطفی نشان میدهد که دوره مهم تاریخ خونین عراق برای همیشه پایان یافته است.
سپس روزنامه در ادامه میگوید:
بارزانی اکنون به همراه خانواده اش در نزدیکی تهران زندگی میکند. سردبیر کیهان میگوید:
زمانی که هفته گذشته به دیدار وی رفتم، بسیار خوشحال بود. زمانی که در مورد پایان جنگ در عراق و پایان زندگی سیاسی و نظامی خود صحبت میکرد، کوچکترین آثار ناراحتی و غم از سخنان وی مشخص نبود.
روزنامه میگوید: ملا مصطفی لباس کوردی را کنار گذاشته و کت و شلوار پوشیده و کراوات بسته است. در سرتاسر این دیدار ۹۵ دقیقهای مدام تکرار میکرد:
"من بنده خدای بزرگ هستم. همه چیز پیشتر در سرنوشت ما نوشته شده است و بندگان خدا نمیتوانند از آن فرار کنند".
بارزانی گفت : هرگز مانند امروز احساس سلامت و آرامش نکرده ام. نمیتوانم آینده را پیش بینی کنم، اما میتوانم بگویم فکر نمیکنم به عراق بازگردم.
در ادامه این گفتگو ملا مصطفی در رابطه با توافق جزایر میگوید: از این توافق مطلع نبودم،اما از این توافق پشتیبانی میکنم، چون خیر مردم ایران در آن است .هرچه به نفع ایران باشد، مایه رضایت همه کوردها است.
زمانی که ملا مصطفی این حرف را میزد، در باشور کوردستان عملیاتهای توپ باران، اعدام، گلوله باران و سرکوب باقیمانده های انقلاب هنوز ادامه داشت و در روژهلات کوردستان نیز خلق کورد تحت تهدید دستگاه ترسناک ساواک و ایدئولوژی نژادپرستانه شاهنشاه فارسی بودند.
بارزانی میگوید:
طی یک سال جنگ، غیر از ایران هیچکس به کوردها کمک نکرد.
او همچنین میگوید:
آنهایی که برای کوردها اشک تمساح میریزند، هدفشان فقط حملات رسانهای علیه ایران است. ما غیر از ایران، خود را بدهکار هیچ دولتی نمیدانیم.
روزنامه میگوید:
ملا مصطفی که دو ماه است از سیگار کشیدن دست کشیده و اکنون پیپ میکشد، اینگونه به سخنان خود ادامه میدهد:
ما همه سپاسگزار آنچه ایران برای ما انجام داده است، هستیم. ما در ایران زیر سایه شاهنشاه، رهبر همه آریایی ها زندگی میکنیم.
روزنامه از ملا مصطفی میپرسد، پس کوردها چه کار کنند؟
ملا مصطفی در پاسخ میگوید:
من اینجا هستم و آنها آنجا، همه چیز به خود آنها مرتبط است. من دیگر رهبر نیستم و به شما اطمینان میدهم که هرگز یک بار دیگر رهبر نخواهم بود. من به پایان رسیده ام. مطلقا به پایان رسیده ام. آرزوی من این است که نامم از تاریخ پاک شود. اما شما روزنامه نگاران دست از سر من برنمیدارید.
ملا مصطفی به شدت به کوردهایی که علیه ایران صحبت میکنند، حمله کرده و میگوید:
آنها انسان نیستند، کورد نیستند، مرد نیستند.
به عنوان مثال درباره یکی از آنها یعنی عصمت شریف وانیلی را خود فروش نامیده و میگوید:
او حیوانی است که در قالب انسان درآمده است.
لازم به ذکر است عصمت شریف وانیلی یکی از انقلابیون، نویسندگان، حقوقدانان، محققان و تاریخ نویسان کورد است و مبارزات هر چهار بخش را به هم گره زده است. وی به عنوان سفیر کورد مشهور است و بیشتر زندگیش در آوارگی و تبعید از دست دستگاه اطلاعاتی عراق، ایران، سوریه و ترکیه گذشته است. حتی دستگاه اطلاعاتی عراق، پس از سال ۱۹۷۵ تلاش نمودند تا او را ترور کنند. همچنین نماینده انقلاب سپتامبر در اروپا و رئیس کنگره ملی کوردستان بوده است.
اما ملا مصطفی دستهای خود را مشت کرده و درباره این دانشمند میگوید:
کسی که اینگونه کار کند و خود را به یک سفارت بیگانه بفروشد، مسلمان نیست. خداوند همه موجودات بیشرف مانند او را مجازات خواهد کرد.
علی رغم ترک خلق باشور کوردستان و پیشمرگه های دلسوز و جان فدا که در زمان این دیدار زیر شمشیر دستگاه اطلاعاتی عراق و ارتش فاشیستش بودند، اما ملا مصطفی از طرف آنها صحبت کرده و میگوید:
" به نظر من بیشتر کوردهای عراق، با پایان جنگ موافق بودند."