محلههای شیخ مقصود و اشرفیه حلب از جمله مکانهایی بودند که در جنگ و حملات اشغالگرانه دولت ترکیه و تبهکارانش آسیب دیدند و بخش بزرگی از آنها ویران شد. محلههای شیخ مقصود و اشرفیه با جرقه انقلاب روژاوا برجسته شدند. به ویژه در سال ۲۰۱۶ و با حملات تبهکاران دولت ترکیه به این محله، مبارزان یپگ-یپژ و مردم محله به هر طریقی در برابر این تبهکاران مقاومت کردند و نام شیخ مقصود را در تاریخ ثبت کردند.
مردم محله از یک سو محلههای خود را در برابر حملات تبهکاران محافظت کردند و از سوی دیگر خود را سازماندهی کرده و نهادهای خود را ایجاد کردند. یکی از این نهادها شهرداری مردمی بود. از آنجا که محله برای مدت طولانی توسط تبهکاران محاصره شده بود و تحت تحریم رژیم بعث قرار داشت، شهرداری مردمی فعالیتهای خود را بر تعمیر امور فوری متمرکز کرد.
در فعالیتهای شهرداری مشکلات وجود داشت
امینه بَیرام، شهردار مشترک محلههای شیخ مقصود و اشرفیه در مورد کار و فعالیتهای شهرداری با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد. امینه بَیرام اظهار داشت که شهرداری با انقلاب روژاوای کوردستان به عنوان یک نهاد سازماندهی شده است و گفت: «در کار شهرداری مشکلات بزرگی وجود داشت. امکانات شهرداری بسیار محدود بود و به همین دلیل فعالیتها کم انجام میشد. ۱۳ سال تحریم و حمله به محله اعمال شد. به دلیل اینکه مواد یا همان نیازهایی که با آنها کار شود به محله نمیرسید، در ساخت زیرساختهای محله و مکانهای آسیبدیده مشکلات وجود داشت. محلههای شیخ مقصود و اشرفیه مانند دیگر محلههای حلب مورد توجه قرار نمیگرفتند و همواره تفاوتی بین این دو محله و دیگر محلههای حلب وجود داشت.»
«محلههای ما با صنعت و تجارت شناخته میشوند»
امینه بَیرام در مورد توافقنامه امضا شده بین شهرداران مشترک محلههای شیخ مقصود و اشرفیه و دولت دمشق نیز صحبت کرد و ادامه داد: «در توافقنامه امضا شده، بند ۵ مربوط به خدمات و شهرداری است. در چارچوب این بند، ایستهای بازرسی که با خاک ساخته شده بودند، برداشته شدند. هدف از این کار بیشتر از برداشتن خاک، این بود که محلههای شیخ مقصود و اشرفیه با کارهای صنعتی و تجاری شناخته شوند تا راه برای مردم باز شود و بتوانند به راحتی کار خود را انجام دهند. بر این اساس، شهرداری کلانشهر حلب به همراه شهرداری مردمی به وظیفه خود عمل کرد.»
محلههای شیخ مقصود و اشرفیه ویژگیهای خاص خود را دارند
امینه بَیرام، شهردار مشترک، با بیان اینکه بر اساس توافقنامه امضا شده، کمیتهای از شهرداری مردمی جای خود را در شهرداری کلانشهر حلب خواهد گرفت، سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «محلههای شیخ مقصود و اشرفیه نیز از خدمات شهرداری کلانشهر حلب بهرهمند خواهند شد. محلههای ما نیز مانند دیگر محلهها سهم خود را در بازسازی خواهند داشت تا مشکلاتی که قبلا وجود داشتهاند، دوباره تکرار نشوند. اما فعالیت و سازوکار سیستم شهرداری ما که قبلا آن را ایجاد کردهایم، تغییر نخواهد کرد و پایدار خواهد بود. زیرا محله ویژگی خاص خود را دارد.»