همراه با آغاز انقلاب روژاوا، یکی از محلاتی که فریاد آزادی را سرداده و مبارزه خود را آغاز کردهاند، محلات شیخمقصود و اشرفیه در شهر حلب بودند. بهویژه محله شیخمقصود در سال ۲۰۱۱ از همان ابتدای آغاز انقلاب، پیشاهنگی کرد. اهالی محله شیخمقصود از هر نظر رنج و مبارزه خود را ادامه دادهاند. اهالی این محله در مقابل حملات دولت اشغالگر ترکیه و تبهکارانش در سال ۲۰۱۶، خود را با روح جنگ انقلابی خلق سازماندهی کردند، از کودکان گرفته تا سالمندان خود را مطابق جو و اتمسفر جنگ آماده کرده و در سنگرها در کنار مبارزان و فرزندان خود جای گرفتند. جوانان میجنگیدند، مادران غذا درست میکردند، پدران احتیاجات فرزندان خلق در سنگرها را فراهم میکردند. بدین شکل در محلات شیخمقصود و اشرفیه، حماسههایی تاریخی نوشته شدند.
مقاومت خلق بر اساس پیروی از راه هزاران زن مبارز مثل شهید گُله سَلمو تا به امروز ادامه دارد که برای خلق، به نیرو و بنیاد حفاظت از دستاوردها و صیانت از میراث شهدا مبدل شده است.
ریاست مشترک مجلس کل محلات شیخمقصود و اشرفیه، هِوین سلیمان در رابطه با مبارزه و مقاومت خلق در این محلات که از آغاز انقلاب روژاوا تا کنون ادامه دارد با خبرگزاری فرات (ANF) مصاحبه کرد.
ریاست مشترک مجلس کل محلات شیخمقصود و اشرفیه، هِوین سلیمان در ابتدای سخنان خود توجهها را به اهمیت روند و برهه موجود در سویه معطوف داشت و گفت: «برههای که اکنون سوریه از آن گذار میکند، برای خلقهایی که سالهاست برای محقق کردن آزادی خود مقاومت میکنند، یک روند و برهه مهم است. محلات شیخمقصود و اشرفیه نیز یکی از محلاتی هستند که در مقابل نیروهای سیاه و وحشی، مقاومتی بیهمتا را انجام دادند. به علت اینکه سرکوب مطالبات حق و حقوق کوردها و ایجاد تفرقه و نفاق در میان خلقهای کورد و عرب وجود داشت، هزاران کورد بدون شناسامه و هویت بودند. نظامی وحشی و یکطرفه بر خلق کورد حکومت میکرد. مقاومت در محله شیخمقصود در سال ۲۰۱۶ مقاومتی تاریخی بود و جنگ انقلابی خلق برای اولین بار در سوریه در محلات شیخمقصود و اشرفیه در مقابل این نیروهای سیاه عملی شد. در مقابل این نیروها که با تمام وحشیگری خود به محلات ما حمله میکردند، زنان، جوانان و سالمندان به سوی سنگرهای نبرد شتافتند تا از محله و شرافت خود دفاع کنند.»
هِوین سلیمان در ادامه سخنان خود اعلام کرد که مقاومت سالها، امروز نتیجهای بدست آورده است و بیان کرد: «در نتیجه سالها مبارزه و مقاومت، امروز نتیجهای بدست آمده است که توافقی میان قسد و حکومت سوریه امضا شده است، این امر یک گام مهم و تاریخی است که بر اساس مفاد مهمی توافق صورت گرفته تا جنگ داخلی متوقف شود.»
هوین سلیمان سپس توجهها را به توافق امضا شده میان روسای مشترک محلات شیخمقصود و اشرفیه و نمایندگان حکومت سوریه معطوف داشت و گفت: «در روز ۱ آوریل، توافقی که از ۱۴ ماده تشکیل میشد، بین روسای مشترک مجلس محلات شیخمقصود و اشرفیه و نمایندگان حکومت سوریه به امضا رسید. در محتوای این توافق بر اساس مادههای حفاظت و امنیت اهالی محلات، بهشیوهای وسیع و با ریزجزئیات گفتگوهایی انجام شد. همچنین برای اینکه مسائل اجتماعی مثل مفقودین، زندانیان نیز گفتگوهایی انجام شده و در رابطه با آزاد کردن اسرا، مفقودین و دستگیرشدگان و زندانیان نیز توافقی صورت گرفت. در دور اول قریب به ۲۴۳ نفر از هر دو طرف آزاد شده و کار و کنشها در اینباره هنوز هم ادامه دارد. در گام دوم نیز این است که نیروهای نظامی مثل یپگ و یپژ به سوی مناطق شمال سوریه رفتند. همچنین یکی از اصلیترین مادهها نیز این بود که همانگونه که محلات شیخمقصود و اشرفیه بهمثابه بخشی از محلات حلب در نظر گرفته میشوند، بر همین اساس نیز ارتباطاتی ایجاد شود تا کارها و کمکهایی که به دیگر محلات شهر حلب میرسند، برای محلات شیخمقصود و اشرفیه نیز لحاظ شوند. بر همین اساس در محلات شیخ مقصود و اشرفیه کمیتههایی ایجاد شوند تا در میان مدیریت و شهرداری شهر حلب جای بگیرند.»
هوین سلیمان اشاره داشت یکی از مادههای اساسی این توافق، بازگشت امن به عفرین میباشد و گفت: «یکی از اصلیترین مادههای این توافق سیاسی و استراتژیک، بازگشت به عفرین است. بر همین اساس با هیئتی از حکومت سوریه درباره این مسسله به شیوهای وسیع گفتگو صورت گرفت و تا به سرعت زمینهای برای این امر ایجاد شود.»
هوین سلیمان در پایان سخنان خود، بار دیگر توجهات را به مقاومت اهالی هر دو محلات معطوف کرد و گفت: «محلات شیخمقصود و اشرفیه، همانگونه که قبلاهم به اولین نمونه جنگ انقلابی خلق مبدل شدند، امروز نیز یکبار دیگر به نمونهای برای رهیافت سوریه مبدل میشوند. نیرو و قوی بودن خلق امروز در سوریه نتیجه بدست آورد. سیستم محلات شیخمقصود و اشرفیه برای سوریه و خاورمیانه، نمونه است. این دستاورد در نتیجه مقاومت خلق و مبارزه هزاران شهید بدست آمده است.»