در ۸ دسامبر، رژیم ۶۱ ساله بعث سقوط کرد و وضعیت در سوریه تغییر کرد. با سقوط رژیم بعث، زنان خواستند خود را نوسازی کنند. همچنین خواستند برای کل جامعه سوریه پیشگام شوند. اما جولانی با رسیدن به قدرت در سوریه، خواست زنان را بیشتر به حاشیه براند. جولانی با اعلام قانون اساسی سوریه هیچ تغییری ایجاد نکرد، بلکه برعکس، حقوق ملتهای کمشمار، بهویژه زنان را از بین برد. زنان منطقه شمال و شرق سوریه و کل سوریه این نقض حقوق را محکوم میکنند و برای پیشرفت خود هر روز در حال فعالیت و مبارزه هستند.
حیفا محمود، نماینده حزب نوینسازی و دموکراسی شمال و شرق سوریه، در رابطه با این موضوع، در گفتگو با خبرگزاری فرات(ANF) به نقش زنان در سوریه اشاره کرد.
حیفا محمود در ابتدای سخنان خود به مبارزه زنان سوریه اشاره کرد و گفت: «زنان برای آزادی سوریه مبارزات زیادی کردند و جایگاه خود را در انقلاب گرفتند. بهویژه زنان منطقه شمال و شرق سوریه برای همه زنان سوریه و جهان الگو شدند. زنان بزرگترین نقش را در انقلاب روژاوا ایفا کردند. آنها جایگاه خود را در تمام عرصههای جامعه گرفتند تا جامعه خود را از اشغال و ستم حفظ کنند.»
حیفا محمود اظهار داشت که با به قدرت رسیدن هیئت تحریر الشام (HTS) در دمشق، هیچ تغییری ایجاد نشد و گفت: «پس از سقوط رژیم بعث، صفحه جدیدی برای همه ملتهای کمشمار سوریه باز شد. زنان نیز از این موضوع خوشحال بودند، زیرا رژیم اسد دهها سال حقوق زنان را نقض کرد و آنها را از هر عرصهای از جامعه دور کرد. متاسفانه پس از به قدرت رسیدن هیئت تحریر الشام در دمشق، هیچ تغییری اعمال نشد. هیئت تحریر الشام با تفکر اسلامی رادیکال خود میخواهد سوریه را اداره کند و حقوق همه ملتهای کمشمار را سرکوب کند. در سوریه ملتهای کمشمار زیادی وجود دارد، بنابراین کسی که سوریه را اداره میکند باید بتواند از حقوق همه ملتهای کمشمار محافظت کند. وقتی انسان از ریشه چیز خوبی نسازد، در آینده نیز نمیتواند چیز خوبی به دست آورد. حکومت هیئت تحریر الشام به ریاست جولانی میخواهد مردمی را که در سوریه زندگی میکنند بر اساس ذهنیت خود اداره کند.»
حیفا محمود در ادامه سخنان خود گفت: «جولانی در ابتدا میخواهد آزادی زنان را نقض کند. آنها میدانند که وقتی زنان به طور کامل آزاد شوند، جامعهای امن و دموکراتیک خواهند ساخت. اما این مدیریت نمیخواهد دموکراسی پیشرفت کند. بارزترین مثال، اعلام قانون اساسی جدید سوریه است. این قانون اساسی نماینده مردم سوریه نیست و حقوق هیچکس در آن وجود ندارد. در این قانون اساسی زنان وجود ندارند و زحمات دهها ساله زنان آشکار نشده است.»
حیفا محمود اظهار داشت که چنین قانونی هرگز پذیرفته نخواهد شد و باید در اسرع وقت این قانون تغییر کند و سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «قانونی که از حقوق زنان محافظت نکند، هرگز از سوی زنان سوریه پذیرفته نخواهد شد. جولانی بدون توجه به نظرات مردم و زنان سوریه این قانون را نوشته است. زنان در خطرناکترین و بحرانیترین شرایط از میهن دفاع کردند، حقوق آنها نباید انکار شود. این قانون باید توسط زنان نوشته شود. قطعی است که وقتی قانون توسط یک زن آزاد نوشته شود، سوریهای دموکراتیک و برابر ساخته خواهد شد.»
حیفا محمود گفت که پس از اعلام این قانون، زنان سوریه به طور کلی متحد شدند و علیه این قانون قیام کردند و گفت: «در تمام کانتونهای سوریه، زنان برای محکوم کردن این قانون فعالیت میکنند. ما به عنوان زنان آزادیخواه هرگز این ذهنیت را نمیپذیریم، زیرا خواسته ما برای زندگی، دموکراسی و صلح است. بهویژه زنان در منطقه شمال و شرق سوریه میخواهند همه زنان سوریه را گرد هم آورند تا حقوق دهها ساله آنها محافظت شود.»
حیفا محمود در پایان سخنان خود گفت: «در پایان میگویم که ما به عنوان زنان کل سوریه این قانون را نمیپذیریم و زنان باید اساسیترین جایگاه را در نوشتن قانون اساسی سوریه داشته باشند. زیرا ما میدانیم که اگر قانون توسط زنان نوشته نشود، هرگز سوریهای آزاد و دموکراتیک ساخته نخواهد شد. ما پروژههایی برای حمایت از زنان سوریه داریم، با تمام زنان سوریه ارتباط برقرار خواهیم کرد. زنان میتوانند جایگاه خود را در تمام عرصههای جامعه بگیرند و در سوریه نیز زنان برای جامعه پیشگام و معلم خواهند بود.»