تصویر

رویایی از رویاهای شهید ناگیهان آکارسل: خانه مطالعه

در محله‌های شیخ مقصود و اشرفیه، مرکز تحقیقات ژنئولوژی با هدف پیشرفت جوانان، خانه مطالعه شهید ناگیهان آکارسل را افتتاح کرد.

خانه مطالعه شهید ناگیهان آکارسل

در طول سال‌های جنگ، بیشترین آسیب را در میان جنگ زنان و کودکان دیدند. به همین دلیل نیز در کنار تلفات و سختی‌های جنگ، زنان و کودکان مقاومت کردند. زیرا در نتیجه حملات، جنگ و درگیری‌هایی که در سوریه رخ داد، یکی از نهادهایی که بیشترین آسیب را دید، مدارس بودند. محله شیخ مقصود نیز یکی از این مکان‌هایی بود که مورد حمله وحشیانه‌ای قرار گرفت. تبهکاران دولت ترکیه مدارس، زیرساخت‌ها و مردم را در صدر اهداف خود قرار دادند. این امر سبب شد که هزاران جوان محله از تحصیل دور بمانند.

در میان این مراحل دشوار، بخشی از ساکنان محله‌های شیخ مقصود و اشرفیه به منطقه عفرین مهاجرت کردند، همچنین تعداد کمی نیز در محله خود را سازماندهی کرده و اصرار داشتند که به تحصیل خود ادامه دهند. پس از چند سال، در نتیجه مهاجرت مردم عفرین که در سال ۲۰۱۸ رخ داد، هزاران دانش‌آموز بار دیگر از تحصیل بازماندند. این وضعیت‌های پیش‌آمده، از مراحل جنگ گرفته تا مهاجرت، تاثیر زیادی بر جوانان گذاشت. اما دانش‌آموزان بار دیگر همت کردند و تصمیم به ادامه آگاهی از فرهنگ خود و حفظ زبان خود گرفتند و آن را عملی کردند.

مرکز تحقیقات ژنئولوژی، کارها و تحقیقات خود را در زمینه فرهنگ، جامعه، زنان، تاریخ و بسیاری از بخش‌های دیگر توسعه می‌دهد. و از آنجایی که جوانان بخشی از اساس جامعه هستند، تحقیقات مرکز تحقیقات ژنئولوژی در مورد وضعیت جوانان نیز به طور مداوم وجود داشته است.

یکی از افرادی که در مرکز تحقیقات ژنئولوژی پیشگامی کرد و ردپای خود را از عفرین تا دِرک و بسیاری از مناطق کوردستان به جا گذاشت، شهید ناگیهان آکارسل بود. زیرا او می‌دانست که در هر شرایطی، بیشترین کسانی که پذیرای تغییر و تحول هستند جوانان هستند و بیشترین کسانی که دشمن می‌خواهد با آنها بازی کند و جامعه را خراب کند، جوانان هستند. به همین دلیل نیز شهید ناگیهان آکارسل در میان فعالیت‌های خود جایگاه ویژه‌ای به جوانان می‌داد.

برای اینکه ردپای او در همه جا باشد، برای اینکه خاطرات او در اطراف همه زنده بماند، مرکز تحقیقات ژنئولوژی حلب در محله شرقی شیخ مقصود با هدف پیشرفت جوانان، خانه مطالعه شهید ناگیهان آکارسل را افتتاح کرد.

زینب محمد، عضو مرکز تحقیقات ژنئولوژی حلب، با خبرگزاری فرات (ANF) گفتگو کرد و به روند افتتاح خانه مطالعه و هدف از افتتاح آن اشاره کرد. زینب محمد گفت: «در اکتبر ۲۰۲۳ خانه مطالعه افتتاح شد. این خانه به مثابه تحقق رویایی از رویاهای شهید ناگیهان آکارسل است. زیرا شهید ناگیهان می‌دید که جوانان بیشترین وقت خود را در رسانه‌های دیجیتال می‌گذرانند و از فرهنگ و مطالعه دور می‌شوند. به همین دلیل همیشه می‌خواست پروژه‌ای برای جوانان و دانشجویان ایجاد شود تا جوانان به آن روی آورند و در آن فرهنگ مطالعه و شناخت تاریخ و فرهنگ خود بیشتر توسعه یابد.»

زینب محمد خاطرنشان کرد که در ابتدای افتتاح خانه مطالعه، علاقه جوانان کم بود، اما با گذشت زمان شروع به شناخت آن کردند و تعداد آنها افزایش یافت. زینب محمد گفت: «اکنون بسیاری از جوانان برای مطالعه می‌آیند، برای دروس مدرسه می‌خوانند، کتاب می‌خوانند و تحقیق می‌کنند. به ویژه جوانانی که قبلا آمده بودند، علاقه زیادی به ادبیات، تاریخ و مقالات پیدا کرده‌اند.»

وی افزود: «به عنوان عضو مرکز تحقیقات ژنئولوژی، هدف اولیه ما جوانان بودند، اما امروز نه تنها جوانان بلکه افراد مسن نیز علاقه خود را به مطالعه نشان می‌دهند. این افراد نوشته‌های رهبر آپو را خوانده‌اند. برای افزایش سطح دانش جوانان و تضمین پیشرفت، پروژه‌ها و فعالیت‌های بسیاری در خانه مطالعه شهید ناگیهان آکارسل برگزار خواهد شد.»