در تاریخ روزنامهنگاری کوردی، روزنامهنگاری همواره با تلاش و حقیقت شناخته شده است. در ۲۲ آوریل ۱۸۹۸، مقداد مدحت بدرخان در قاهره اولین روزنامه به نام کوردستان را تاسیس کرد. آن تاریخ و آن پایهای که از آن زمان گذاشته شد، تا به امروز به عنوان یک میراث دیده میشود. در انقلاب روژاوا دیده شد که چگونه دهها روزنامهنگار برای دنبال کردن حقیقت جان خود را فدا کردند.
یکی از نهادهای مطبوعات آزاد که بر اساس حقیقت و دنبال کردن راه شهدا تاسیس شده است، رادیو شهبا FM در حلب است. زیلان حَموش، خبرنگار رادیو شهبا FM، به مناسبت روز روزنامهنگاری کوردی با خبرگزاری فرات (ANF) گفتگو کرد و این روز را به تمام روزنامهنگاران و دنبالکنندگان حقیقت تبریک گفت.
زیلان حَموش در ابتدای سخنان خود به تاسیس رادیو شهبا FM اشاره کرد و گفت: «رادیو شهبا FM در ژانویه ۲۰۲۳ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرد و ۶ ماه ادامه یافت. در ابتدای تاسیس رادیو، ما فقط ۵ نفر بودیم و بر این اساس آموزش و آمادگی برای کار را انجام میدادیم. در آنجا به دلیل زلزلهای که در آن زمان رخ داد، کار رادیو به تاخیر افتاد. پس از آن، رادیو شهبا FM به طور رسمی در ۱ ژوئن ۲۰۲۳ پخش و فعالیت خود را آغاز کرد. تعداد ما همین بود و ما تمام کارهای رادیو را انجام میدادیم. پس از مدتی تعداد کارکنان افزایش یافت و اکنون تعداد کارکنان رادیو شهبا FM به ۸ نفر رسیده است و بیشتر آنها زن هستند.»
زیلان بیان کرد که این اولین بار است که چنین رادیویی در حلب افتتاح میشود و ادامه داد: «زمانی که برای اولین بار چنین رادیویی در حلب تاسیس شد، مشکلات زیادی در فعالیتهای آن وجود داشت. زیرا در آن زمان رژیم بعث هر دو محله را تحریم کرده بود. به همین دلیل، بیشترین مشکلات در زمینه فنی وجود داشت. اما کارکنان رادیو این را مانع خود قرار ندادند و بر اساس توسعه کار و پخش، فعالیت خود را انجام دادند. فعالیت روزانه رادیو شهبا FM به این صورت پیش میرود، هر ساعت اخبار کوتاه به زبان عربی و کوردی پخش میشود. همچنین، دو بار در روز در ساعات ظهر و عصر، بولتنهای خبری به زبان عربی و کوردی ارائه میشود. علاوه بر آن، گزارشهایی بر اساس دستور کار منطقه تهیه میشود و پس از بولتن خبری پخش میشود.»
زیلان حَموش به نقش زنان در فعالیتهای رادیو اشاره کرد و این موارد را بیان کرد: «در رادیو شهبا FM تعداد زنان بیشتر است، دیده میشود که زنان در هر سازمانی نقش بیشتری ایفا میکنند. در رادیو نیز اینگونه است، کارکنان زن در تمام فعالیتهای رادیو، مانند تهیه خبر، فنی، ارائه بولتنهای خبری و غیره نقش خود را ایفا میکنند و رنگ زن را در اینجا به نمایش میگذارند. ما همواره در پخش خود، برجسته کردن رنگ زن را اساس کار خود میدانیم، همچنین این رادیو پخش خود را در سطح شهر حلب و شهبا انجام میدهد. از سوی دیگر، قبل از مهاجرت مردم عفرین از شهبا، مقاومت زنان در اردوگاهها نیز در پخش ما جای داشت.»
زیلان حَموش، خبرنگار رادیو شهبا FM، قول داد که خط شهدا را دنبال خواهد کرد و گفت: «ما به عنوان کارکنان رادیو شهبا FM، فعالیت خود را قویتر خواهیم کرد و آن را ادامه خواهیم داد. رفقای شهید ما ناظم داشتان، جیهان بیلگین و عگید روژ با قهرمانی و مبارزه این راه را دنبال کردند، ما نیز راه تمام رفقای شهید خود را دنبال خواهیم کرد.»