بررسی اوضاع غرب کردستان در نشست مسکو

بررسی اوضاع غرب کردستان در نشست مسکو

در شهر مسکو پایتخت روسیه «نشست خلق» برگزار شد و همه سازمان‌ها و نهادهای کردی مسکو در آن شرکت کردند. در این نشست تحولات اخیر سوریه و غرب کردستان مورد ارزیابی و تبادل نظر قرار گرفت.

سینم محمد, عضو شورای عالی کرد در نشست مسکو سخنانی ایراد کرد و گفت در سوریه از اوایل قیام‌ها تا کنون ما نا جانبدار رژیم اسد بوده‌ایم و نه مخالفان. ما مبارزات دموکراسی‌خواهی خود را تداوم بخشیده‌ایم و به لحاظ آموزشی و خدمات پزشکی و بهداشتی پیشرفت‌ خوبی کرده‌ایم. صالح مسلم, از روسای مشترک «حزب اتحاد دموکراتیک, پ.ی.د» هم خاطرنشان ساخت که نباید در مبارزات اشتباهاتی روی دهد, در غیر این صورت نتایج نامطلوبی به دنبال خواهد داشت. مسلم اذعان داشت که پیرامون آنها دشمنانی وجود دارند که درصدد اخلال‌گری هستند, اما قدرت کافی را دارند تا با آنها به مقابله برخیزند.

در نشست مسکو , نخست «سینم محمد» عضو شورای عالی کرد سخنرانی کرد و در خصوص تحولات اخیر سوریه و غرب کردستان گفت:«از اوایل قیام‌های سوریه تاکنون ما نه جانبدار رژیم اسد بوده‌ایم و نه مخالفان. ما مبارزات دموکراسی‌خواهانه خود را گسترش داده‌ایم و به لحاظ آموزشی و خدمات پزشکی و بهداشتی پیشرفت‌های خوبی حاصل کرده‌ایم. ما تاکنون حدود 100 مدرسه تأسیس کرده‌ایم, در غرب کردستان به اتفاق خلق‌های ارمنی, آشوری, سریانی و عرب مجالس شهرها را تشکیل داده‌ایم. آنچه مهم است ایجاد اتحاد خلق‌ها در غرب کردستان است.».

سینم محمد ضمن اشاره به اهمیت اتحاد کردها گفت دشمنان داخلی و خارجی کردها درصد فروپاشی اتحاد کردها هستند. وی افزود که بایستی هر فرد کرد و شهروندی بخوبی بر این امر واقف باشد و به نیرومندی خود بپردازد. غرب کردستان تضمین‌کننده دموکراسی در سوریه است.

صالح مسلم, از روسای مشترک حزب اتحاد دموکراتیک , پ.ی.د‌هم طی سخنانی به اهمیت مبارزاتشان پرداخت. مسلم اذعان داشت نباید در مبارزات اشتباهی روی دهد در غیر این صورت عواقبی جبران ناپذیر بدنبال خواهد داشت. وی افزود که در پیرامون آنها دشمنان زیادی کمین کرده‌اند و در صدد اخلال‌گری هستند, اما نیروی مقابله با آنها را دارند. مسلم گفت در راستای منافع سیاسی و مشترک کردها بایستی همه کردها از خلق‌کرد درغرب کردستان حمایت کنند. وی افزود:«از طرفی ما در زمینه‌های اقتصادی , بهداشتی و غیره با مشکلاتی روبرو هستیم و دشمنان راه‌های کسب مایحتاج اقتصادی را بروی مردم بسته‌اند. بایستی برای غرب کردستان در هر چهار بخش کردستان و خارج از میهن کمپینی جهت حمایت از خلق‌کرد در غرب کردستان راه‌اندازی شود.

مسلم افزود:«در خاورمیانه اوضاع تغییر کرده و زمان ستم و استثمار خلق‌ها بسر رسیده. البته در این منطقه همچنان ملی‌پرستی و اسلام‌گرایی سیاسی در حال گسترش است, اما کردها مجبور به انتخاب هیچکدام از آنها نیستند. مسلما قرن حاضر قرن کردها خواهد بود. ما باید در رویارویی با خطرات احتمالی متحد گردیم».

در نشست خلق در مسکو, «رفیق راشویان» هم به نمایندگی از طرف سازمان‌های کردی سخنانی ایراد کرد و گفت:«طرفداران صلح و آرامش در منطقه باید از منافع سیاسی و اقتصادی خود و حمایت از سیاست‌های خشونت‌گرایانه و ضدیت با کردها دست بردارند. ما از همگان می‌خواهیم که مسئله کرد و فلسطین در منطقه را با توسل به راهکارهای صلح‌جویانه و دموکراتیک حل کنند».

وی افزود:«خلق‌کرد از چنان ساختاری سازمانی برخوردار است که اراده خود را منسجم ساخته. مدل خودمدیریتی دموکراتیک برای حصول آزادی بسیار اساسی و ضروری است. خلق‌کرد دیگر آگاه شده و مبارزه می‌کند. دیگر در مقابل دشمنان سرخم نمی‌کند. ما از همه کردها بویژه کردهای مقیم روسیه می‌خواهیم که در پیشبرد مبارزات دموکراتیک هوشیارانه‌تر عمل کنند».

در خاتمه این نشست به منظور حمایت از غرب کردستان, کمیته‌ای برای پیشبرد و راه‌اندازی کمپینی حمایتی تشکیل داده شد.