پس از برگزاری نشستهای «شورای عالی کرد» غرب کردستان که شورایی متشکل از اکثر احزاب کردی در آن بخش است, در رسانههای عربی و کردی خبری منتشر شد که گویا کردهای غرب کردستان «ارتش آزاد کرد» تشکیل میدهند و با مخالفان سوریه ادغام میشود. این ادغام هم طوری است که اختیارات اصلی و دستورات از جانب مخالفان سوری است و کردها هیچ ارادهای ندارند.
در روزنامه اماراتی «الاتحاد» خبری مبنی بر تشکیل «ارتش آزاد کردها» منتشر شده و ادعا میکند که این ارتش از سربازان فراری از ارتش سوریه تشکیل میشود. این درحالی است که بسیاری از رسانههای کردی نزدیک به حزب دموکرات کردستان (بارزانیها) چنین خبرهایی را شایعه کردند و بسیاری از رسانهها و سایتهای کردی ـ فارسی در ایران هم آن را انعکاس دادهاند.
در نشستهای هولیر که قریب دو سه روز پیش میان «شورای عالی کرد با مقامات اقلیم کردستان» و یا خود «شورای عالی» انجام شد, صرفا تصمیمی اتخاذ شده که میگوید «تشکیل یک کمیته دفاعی ـ نظامی توسط شورای عالی کرد جهت رسیدگی به مسایل نظامی و هماهنگی در امورات آن» و به هیچوجه مسئلهای به نام «تشکیل ارتش آزاد کرد» موضوع بحث نبوده. این کمیته صرفا کمیتهای است که موظف است از «واحدهای مدافع خلق, ی.پ.گ» حمایت کند و آن را ارتش حقیقی غرب کردستان تلقی کند و در کنار آن به گروههای مزدور ترکیه و همدستان آن که وابسته به القاعده و ترکیه هستند اجازه ندهد شهرهای کردستان را اشغال کنند.
توطئه و سیاهنمایی
تمامی این هیاهوها و تبلیغات رسانههای عربی و برخی رسانههای کردی برای این است که چهره حزب «همبستگی دموکراتیک» که بزرگترین حزب مردمی در غرب کردستان است را بد جلوه دهند و نیروهای «ی.پ.گ» را غیرکردستانی معرفی نمایند. این سیاست , سیاست برخی گروهها و احزابی است همانند «حزب الپارتی» و «حزب آزادی» که با دولت ترکیه و حکومت اقلیم کردستان رابطه دارند و معتقد هستند که باید ارتش آزاد سوریه هم در غرب کردستان حاکمیت بلامنازع داشته باشد. از جمله سرکردگان این گروهها و احزاب «بدرالدین» است که مزدور ترکیه میباشد و بیشتر در شهر هولیر مقیم است.
هدف این توطئه این است که هرگونه نیروی مردمی به نام نیروهای ی.پ.گ و احزابی مانند حزب همبستگی دموکراتیک را کنار بزنند و با کشاندن این نیروها به حلقه ارتش آزاد سوری که در استانبول تشکیل شده, کردهای سوریه را تحت امر مخالفان سوریه و ترکیه در آورند. چهبسا پیشتر هم خبرهایی مبنی بر اینکه «هولیر سربازان فراری کرد از ارتش سوریه را به خاک کردستان میکشاند و آنها را در عین نارضایتیخود آن سربازان آموزش میدهد تا در غرب کردستان مداخله کند» منتشر شد. بسیاری از این سربازان در کمپهایی نزدیک هولیر نگهداری شدند. این سربازان که تنها چند صد نفر هستند را «ارتش آزاد کردها» مینامند که وابسته به احزابی هستند که تحت امر حزب دموکرات در هولیر قرار دارند. همچنین این نیروها به این تبلیغ سوء دست میزنند که باید تنها از راه جنگ در غرب کردستان رژیم سوریه را ساقط کرد. درحالی که موجودیت رژیم در غرب کردستان به پایان رسیده و این تنها مخالفان و گروههای مزدور هستند که آشوب ایجاد میکنند. تنها هدف آنها این نیست که از راه جنگ غرب کردستان را آزاد کرد, بلکه هدف اساسی آن گروههای مزدور مسلح این است که غرب کردستان را درگیر جنگی ناخواسته سازند تا نیروهای مردمی ی.پ.گ و حزب اتحاد دموکراتیک و چند حزب متحد آن که «جنبش جامعه دموکراتیک» را تشکیل دادهاند, به شکست دچار شوند.
از جمله تبلیغات سوء مخالفان اتحاد ملی هم این است که حزب «ی.پ.گ» مخالف تشکیل ارتشی ملی و کردستانی است. این درحالی است که چنین بحثی در نشستهای هولیر توسط شورای عالی صورت نگرفته و صرفا به آن نسبت میدهند.
طی دوسال گذشته تنها نیروهای ی.پ.گ در غرب کردستان به مبارزات خود ادامه داده و شهرهای کردستان را آزاده کرده و نیروهای رژیم بعث را بیرون راندهاند. غیر از این نیروهای هیچ نیروی دیگری حتی یک گلوله هم برای خلقکرد در آن بخش کردستان شلیک نکرده.
YPG: با هیچ نیروی سوریهای متحد نمیشویم, با خلقمان متحدیم
فرماندهی کل «واحدهای مدافع خلق, ی.پ.گ» در خصوص مباحث صورت گرفته اخیر مبنی بر «تشکیل یک نیروی نظامی کردی به نام ارتش آزاد» و انتشار آن توسط برخی منابع خبری, بیانیهای صادر کرد و اعلام کرد که «ی.پ.گ» با هیچ نیروی نظامی دیگر ادغام نخواهد شود و تنها با ملت خود به همبستگیش ادامه میدهد.
ی.پ.گ در بیانیه خود اذعان میدارد که مدتی است نیروهای خارجی و برخی احزاب کردی و برخی گروههای مسلح وابسته به آنها با اتحاد ملتکرد از در مخالفت در میآیند. در ادامه ضمن اشاره به اینکه این احزاب و گروهها تحت نام مجلس و هیأت کردها با عدول از وظایف ملی خود , صرفا خود را نماینده ملت کرد دانستند, افزود:«این انشعاب در میان کردی هنوز هم ادامه دارد. اخیرا در عرصه سیاسی کردها برخی مناقشات صورت گرفت. این گروهها و نیروهای دیگر نمیتوانند نمایندگی کردها را برعهده گیرند و تنها به انشعاب و تفرقه خدمت میکنند. آنها راه را برای گروههای مسلح مزدور بازگذاشتند که به مناطق کردنشین نفوذ کنند. حتی این مهم موجب شد که رئیس اقلیم کردستان تصمیمات خود را بر آن احزاب تحمیل نماید».
«ما هیچ نیرویی را ندیدیم که حامی ما باشد»
در این بیانیه تأکید شده که هرچند «نشستهای هولیر» تأثیراتی محدود و مثبت داشته است, اما از طرفی هم میان احزاب انشعاب و تفرقه را تشدید میسازند. همچنین ی.پ.گ میافزاید:«در شهر هولیر مباحثاتی صورت میگیرد و گفته میشود که نیروهای نظامی کردی یکی خواهند شد. ما به این مباحثات اهمیت میدهیم و میخواهیم نظراتمان را با افکار عمومی درمیان بگذاریم. ما از سال 2004 تاکنون مبارزات خود را در غرب کردستان ادامه میدهیم و تلاشکردهایم که نیرویی نظامی تشکیل دهیم. مانع زیادی پیشاروی مان قرار گرفت. اما ما به مبارزاتمان ادامه دادیم تا انیکه در سال 2011 نیروی ی.پ.گ را تشکیل دادیم. این نیرو به شیوهای صلحجویانه با نیروهای رژیم به مقابله برخواست و در شهرهای حلب, عفرین, کوبانی, قامشلو و سرکانی مبارزاتش را پیشبرد داد. مقاومتهایمان در سرکانی ادامه دارد. در جنگ اخیر شهدایی تقدیم کردیم, اما متأسفانه هیچ نیرویی نظامی به ما کمک نکرد».
« ما به تنهایی جنگیدیم»
در بیانیه ی.پ.گ آمده که وقتی نیروهای ی.پ.گ در حلب و سرکانی با مزدوران میجنگید, هیچ نیروی دیگر کردی به آنها یاری نرسانده است و میافزاید:«نیروهای ما موجودیت و مردمی بودن خود را به اثبات رساندهاند. بسیاری از شهرها و مناطق توسط ی.پ.گ آزاد شد. هماکنون از گروههای مسلح و احزاب میپرسیم «وقتی که در شهر حلب, دیرک, کوبانی, عفرین با نیروهای رژیم میجنگیدیم و آن شهرها را آزاد کردیم, شماها کجا بودید؟ شماها با آن گروههای مزدور و مسلحی که به کردها حمله کرده و خانه و کاشانهشان را به چپاول میبردند, دست دارید. بدون شک منظور ما اشخاص میهندوستی نیست که به رابطه حسنه با نیروهای ما اعتقاد دارند».
بر این مبنا فرماندهی ی.پ.گ اعلام کرد که با هیچ نیروی سوریهای, و نیروهای مختلف مسلح کردها یکی نخواهند شد مگر اینکه منافع خلقکرد و اتحاد ملی کردها و کردستان را اساس کار قرار دهند.
درخاتمه تصریح کرد:«از خلقمان میخواهیم که در مقابل آن توطئهها و دسایسی که دشمن دستاوردهای کردها هستند, هوشیار باشند. همچنین باید بیدار باشند و نگذارند که آن گروهها ارادهآزادشان را بازیچه سازشهای سیاسی خود قرار دهند».
شرط اول مخالفان برای گفتگو با کردها تسلیمیت بدونشرط است
معاذ خطیب رئیس ائتلاف ملی مخالفان سوری که در همان روزهای اول تشکیل دچار انشعاب شد, روز شنبه 24-11-2012 اعلام کرد تازمانی که کردهای سوریه بدون شرط تسلیم ائتلاف مخالفان نشوند درباره مطالبات آنها مبنی بر حقوق کردها در قانون اساسی گفت و گو نخواهیم کرد.
وی افزود:" هدف اصلی ائتلاف نیروهای مخالف سوریه که تحت نظارت کشورهای ترکیه و قطر تاسیس شد سرنگونی رژیم اسد است و در حال حاضر نمی تواند به مطالبات شورای ملی کردهای غرب کردستان پاسخ دهد".
معاذ خطیب ورود کردهای سوریه به ائتلاف منشعب شده مخالفان را به عنوان پیش شرط قبول گفت وگو و بحث در مورد مطالب آنها دانست.
رهبر ائتلاف مخالفان رژیم اسد همچنین گفت:" مطالبات کردهای سوریه در مورد قانون اساسی آینده این کشور به مرحله پس از انتخابات آزاد پارلمانی در سوریه موکول می شود چون ائتلاف نیروهای مخالفان نمی تواند خارج ازمحدوده اختیارات خود عمل کند."
بعبارتی دیگر وقتی که انتخابات انجام شد, دیگر اختیارات کردها در چارچوب سوریه از کف میروند و هیچگونه استقلال رأی و اراده نخواهند داشت و تنها هدف مخالفان تحت حاکمیت ترکیه هم تضعیف نقش کردها و انکار آن بعنوان یک ملت است که تاکنون به وجود آن اعتراف نکردهاند.
خطیب هرچند تصمیم گیری در این مورد را به اراده مردم موکول میکند, اما بلافاصله پس از آن اراده مردم را به پارلمانی وابسته میسازد که بدون درخواست کردها تشکیل شده است. وی در این باره گفت:" تصمیم گیری در مورد چنین مطالبی باید با اراده مردم سوریه و از طریق پارلمان صورت گیرد".
شورای ملی کردهای سوریه برای پیوستن به ائتلاف اپوزیسیون مخالف بشار اسد چهار پیشرط را به عنوان مهمترین خواسته های ملت کرد مطرح کرده است.
گفتنی است که سه شخصیت کرد که به خواستههای ترکیه و غرب تسلیم شدهاند, عبارتند از عبد الباسط سیدا از شورای ملی سوریه، محمد خضر از گروه جنبش جوانان و یحیی الکردی تاجر میلیاردر نیز در ائتلاف مخالفان حضور دارند که از انقلاب کردها و پذیرش مطالبات آنها همانند دیگر مخالفان سوریه حمایت نمیکنند.