دفاع بین‌المللی از حقوق‌بشر در ایران در سطح حرف

همزمان با بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۳۶ سازمان غیردولتی از کشورهای عضو شورا خواستند تا به تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران رای مثبت بدهند.

همزمان با بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۳۶ سازمان غیردولتی از کشورهای عضو شورا خواستند تا به تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران رای مثبت بدهند. این درحالی است که دفاع بین‌المللی تنها در سطح حرف است.

همزمان با بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۳۶ سازمان غیردولتی مدافع حقوق بشر با انتشار نامه ای مشترک از کشورهای عضو شورا خواستند تا به تمدید ماموریت گزارشگر ویژه این سازمان در رابطه با ایران رای مثبت دهند.

سازمان ملل تاکنون تنها کاری که توانسته انجام دهد, ارایه گزارش‌ها در مورد میزان نقض حقوق بشر در ایران است, اما اراده عملی در پیشگیری از آن را ندارد. قدرت‌های جهانی اساسا در مراتب بالاتری از تصمیم‌گیری در مورد ایران قرار دارند و همه سازمان‌های حقوق‌بشری به این خاطر دست کوتاهی دارند و صرفا به صدور بیانیه‌هایی اعتراض‌آمیز اکتفا می‌کنند. این مسئله نشان می‌دهد که برخورد با مسئله نقض حقوق بشر در ایران, امری سیاسی بین‌المللی است و منافع سیاسی قدرت‌های جهانی ورای اراده سازمان ملل در اولویت قرار دارد.

در نامه مشترکی که به امضای نمایندگان سازمان های مدافع حقوق بشر از جمله عفوبین الملل، دیده بان حقوق بشر و نیز شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل رسیده است، امضا کنندگان خواستار توجه شورا به سابقه ایران در موضوع حقوق بشر و همچنین اهمیت فعالیت گزارشگر ویژه شدند، امضا کنندگان نظر اعضای شورا را به این نکته جلب کردند که چگونه فعالیت گزاشگر ویژه حقوق بشر در مورد ایران توانسته تاثیر مثبتی بگذارد و موجب فعالیت، امنیت و در بعضی موارد آزادی مدافعان حقوق بشر شود.

سی و شش سازمان امضا کننده این نامه تاکید کردند هر چند دولت ایران اجازه دسترسی و سفر آقای احمد شهید به ایران را نداده است با اینحال گزارشگر ویژه حقوق بشر در مورد ایران گزارشاتی معتبر، سازنده و با دقت بالا منتشر کرده است.