کنفرانسی بین‌المللی در مورد اندیشه‌های اوجالان برگزار می‌شود

کنفرانسی بین‌المللی در مورد اندیشه‌های رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان در شهر هامبورگ آلمان با شعار «ضدیت با مدرنیته سرمایه‌داری ـ 2» از روز 3 الی 5 آوریل برگزار می‌گردد.

کنفرانسی بین‌المللی در مورد اندیشه‌های رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان در شهر هامبورگ آلمان با شعار «ضدیت با مدرنیته سرمایه‌داری ـ 2» از روز 3 الی 5 آوریل برگزار می‌گردد. از بسیاری کشورهای جهان روشنفکران, آکادمیسین‌ها و اندیشمندان در مورد موضوعاتی از قبیل اکولوژی, آزادی زن, سرمایه‌داری و جستجوی حیات آزاد سخنرانی خواهند کرد.

این کنفرانس از سوی Network for an Alternative Quest (Tora Lêgerîna Alternatîf) برگزار می‌شود که «گروه ابتکارعمل آزادی برای اوجالان و صلح برای کردستان» و شمار زیادی از سازمان‌های کردی و آلمانی هم در آن جای می‌گیرند. کنفرانس با سرفصل‌ «ضدیت با مدرنیته سرمایه‌داری ـ 2؛ محکوم‌کردن مدرنیته سرمایه‌داری ـ ایجاد مدرنیته دموکراتیک» برگزار می‌گردد.

در ادامه کنفرانس در مورد دیدگاه‌های رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان در زمینه‌های اکولوژی, آزادی زن, مدرنیته سرمایه‌داری, دفاع ذاتی و جستجو برای حیات جایگزین, گفتگو و تبادل نظر صورت خواهد گرفت. کنفرانس از 3 الی 5 آوریل در سالن آودماکس دانشگاه هامبورگ که ظرفیت آن 1200 نفر است, پیشبرد خواهد یافت.

از جمله موضوع‌های اساسی این است که چگونه می‌توان «حیاتی نوین را تحقق بخشید». سخنرانی‌ها به 6 زبان ترجمه خواهد شد و همزمان از طریق اینترنت بصورت زنده در سراسر جهان پخش خواهد شد.

حضور اندیشگران در کنفرانس

آکادمیسین‌ها, محققین و اندیشمندانی چون پروفسور جان هولوای, پروفسور دیوید هاروی, پروفسور دیوید گرایبر, آسیه عبدالله رئیس مشترک حزب پ.ی.د, پروفسور المار آلتواتر, جانیت بیهل, رادها دسوئوزا, دکتر ماریل گونزالس آتناس و دکتر سابین رولبرگ در کنفرانس حضور خواهند یافت .

ارایه اندیشه‌های اوجالان در سراسر جهان

هاوین گنشر و رایمر هایدر از سازمان‌دهندگان کنفرانس در مصاحبه با خبرگزاری فرات گفتند که رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان صرفا یک سیاستمدار نیست, ایشان یک اندیشمند بزرگ هستند. همچنین خاطرنشان ساختند که اوجالان با انتقادات خود کمکی جدی به پیشبرد سوسیالیسم کرده است. گنشر و هایدر افزودند که اوجالان با تئوری‌های خود در مورد حیات آلترناتیو برای خاورمیانه و جهان, یک اندیشمند بزرگ است و خاطرنشان کردند که می‌خواهند این اندیشه‌های اوجالان را در عرصه‌های بین‌المللی ارایه و اشاعه دهند.

امید به آزادی

هاوین گنشر اظهار کرد که دیدگاه‌های اوجالان در مورد مدرنیته دموکراتیک را مورد گفتگو و تبادل‌نظر قرار خواهند داد و افزود:«ما موضوعاتی چون اکولوژی, صنعت‌ و دفاع ذاتی را مطرح ساخته‌ایم. از دیگر اهداف کنفرانس, گفتگو بر سر آزادی زن است. در تمامی مبارزات طبقاتی و رهایی‌بخش ملی, دیدگاهی تعیین‌کننده در مورد آزادی زنان وجود دارد, اما جناب اوجالان بصورت خاص با این مسئله برخورد می‌کنند».

گنشر خاطرنشان ساخت که شمار زیادی از شهروندان هر چهاربخش کردستان در این کنفرانس حضور بهم خواهند رساند و تأکید کرد که تمامی خواسته‌های اساسی هر بخش مورد گفتگو قرار خواهد گرفت. وی افزود:«زیرا هم در غرب و هم در شمال کردستان امید به حصول آزادی زیاد است . برای تحقق حیاتی نوین امیدواریها بیشتر شده است. ما هم می‌خواهیم این امیدواری را افزایش دهیم».

هاوین گنشر بیان کرد که در منطقه‌ای بحران‌زده همچو خاورمیانه, دیدگاه‌های رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان می‌توانند حل را به دنبال داشته باشند. وی افزود:«دیدگاه‌های اوجالان در مقابله با ذهنیت‌های دین‌پرستانه وارتجاع فئودالی , بویژه برای تحقق حیات آزاد و مشترک خلق‌ها, تنها راه‌حل است. ما این واقعیت را امروزه بخوبی می‌بینیم».

کوبانی نقش زاپاتیستا را برعهده گرفت

رایمر هایدر هم اظهار کرد که گفتامان‌هایی که هم‌اکنون در کردستان جریان دارند, بر تمامی جهان تأثیر می‌گذارد و خاطرنشان ساخت که مرکز آن هم کوبانی است. هایدر یادآور شد که سرمایه‌داری با بحرانی بزرگ روبرو شده است و افزود:«این سیستم با مشکل مواجه است. با وجود این همه بحران و بیچارگی, کسی توان ارایه آلترناتیو ندارد. به نظر من, کنفرانس ما کمکی بزرگ به مبارزه جنبش‌های مخالف و انقلابی در جهان خواهد کرد. عمل انقلابی اوجالان و کردها در خارومیانه درسایه مقاومت کوبانی در مرکز ثقل جهان قرار گرفت. ما هم می‌خواهیم به هموار ساختن بیشتر این راه کمک کنیم. ما برای پایان دادن به جنگ‌ها , دیدگاه‌هایی که راه را بر گسترش مبارزات انسانی علیه ارتجاع میگشایند را به موضوع بحث می‌گذاریم. از سال 1994 تاکنون زاپاتیستا منشأی بزرگ برای جنبش‌های انقلابی و چپ در جهان هستند. از سال 2014 هم کوبانی این نقش را برعهده گرفته است».

بخشی ویژه در کنفرانس

در کنفرانس هامبورگ بخشی ویژه تحت عنوان «ضدیت با مدرنیته سرمایه‌داری» وجود دارد. به دانشجویان, محققان و اندیشمندان مختلف این فرصت داده می‌شود که در کنفرانس شرکت کنند. به همین دلیل از طریق اینترنت پخش مستقیم صورت خواهد گرفت. درمورد موضوعاتی که در ذیل آمده, تحقیقاتی صورت خواهد گرفت و مقالاتی نوشته خواهد شد. تاکنون در مورد این موضوعات اشخاص زیادی از بسیاری کشورها ثبت‌نام کرده‌اند. کمیته برگزارکننده کنفرانس از میان این اشخاص مطابق هر موضوع, اشخاصی را برای دیوان انتخاب خواهد کرد. این اشخاص از 3 الی 5 آوریل این شانس را خواهند داشت که کنفرانس را جهت‌دهی کنند».

محورهای اساسی کنفرانس:

1ـ هژمونی فرهنگی گرامشی و ظهور اوجالان پس از گذشت 75 سال

2ـ سلطه و حقوق؛ مسئله قدرت در اندیشه‌های اوجالان و فوکو

3ـ فیمینیسم و کرد

4ـ پس از مارکس: اندیشه‌های برودل, والرشتاین و اوجالان در مورد اقتصاد و سرمایه‌داری

5ـ کنفدرالیسم دموکراتیک ـ عمل اکولوژی اجتماعی؟

ساختارهای شبکه جستجو برای آلترناتیو

سازمان‌هایی که در چارچوب Network for an Alternative Quest  جای گرفته و کنفرانس را مدیریت می‌کنند , اینها هستند: کمیته ابتکارعمل آزادی برای اوجالان و صلح برای کردستان؛ کورد ـ آکاد ـ شبکه آکادمیسین‌های کرد؛ اتحادیه دانشجویان کردستان؛ مجله کردستان رپورت؛ انفورماسیون کردستان؛ بنیاد صلح زنان کرد؛ جامعه آزاد Kurdisches Zentrum für Öffentlichkeitsarbeit, مرکز تحقیقات اجتماعی و سیاسی شهر آمد و آکادمی علمی مزوپوتامیا در قامشلو.

اطلاعات بیشتر را می‌توان از وبسایت اینترنتی زیر کسب کرد:

http://www.http://networkaq.net/