خرده احزاب عضو شورای ا.ن.ک.س نتوانستند در غرب کردستان بحران‌سازی کتند

انتخابات کانتون جزیر غرب کردستان روز گذشته با حضور گسترده اقشار مختلف کردها و دیگر ملت‌های عرب و سریانی برگزار شد, اما احزاب وابسته به بارزانی که مرکز سیاست آنها در هولیر است, با برگزاری انتخابات در موعد مقرر, مخالفت کردند.

انتخابات کانتون جزیر غرب کردستان روز گذشته با حضور گسترده اقشار مختلف کردها و دیگر ملت‌های عرب و سریانی برگزار شد, اما احزاب وابسته به بارزانی که مرکز سیاست آنها در هولیر است, با برگزاری انتخابات در موعد مقرر, مخالفت کردند. حکومت اقلیم جنوب کردستان هم همانند همیشه بر طبق مخالفت و انکار مطلق سیستم دموکراتیک غرب کردستان زد.

روز گذشته, 13 مارس انتخابات مجالس شهرداری‌های کانتون جزیر غرب کردستان برگزار شد. سیستم مجالس شهرداری‌ها اجازه نمی‌دهد که قدرت‌گرایی در نهادهای مدیریتی مردمی شکل گیرد و به فروپاشی مراکز قدرت که از سوی برخی قدرت‌طلبان وابسته و کمپرادور دست می‌زند.

دلیل اصلی مخالفت احزاب عضو «شورای میهنی کردهای سوریه» این بهانه بود که باید انتخابات به زمانی دیگر موکول شود. این درحالی است که شرایط کاملا برای برگزاری انتخابات در موعد تعیین شده مهیا بود. دلیل مخالفت احزاب وابسته به بارزانی و شورای ا.ن.ک.س این بود که نتوانستند به شیوه مرسوم دولت‌خواهی به درون نهادهای مدیریتی واداری شهرهای کانتون جزیر نفوذ کرده و قدرت را در دست بگیرند, به همین دلیل نتوانستند در ایجاد بحران مدیریتی در سیستم مردم‌محور و دموکراتیک موفق کردند. لذا به مهلت بیشتری برای این کار نیاز داشتند . این بود که با برگزاری انتخابات مخالفت شدید کرده و به انکار حضور گسترده مردم در انتخابات هم دست زدند.

سخنگوی ریاست حکومت اقلیم جنوب کردستان هم با زدن بر طبل مخالفت همانند همیشه, در واکنش به‌ برگزاری انتخابات شوراهای شهر در کانتون جزیره ، انتخابات را غیرقابل قبول خواند درحالی که این موضع حکومت درواقع به حساب سیاست‌های حزب بارزانی است و حزب اتحادیه میهنی‌کردستان در سلیمانی آن را رد نکرده و هیأتی هم به غرب کردستان اعزام کرد.

: انتخابات شوراهای شهر در 13 شهر کانتون جزیر‌ با‌ شرکت جنبش جوامع دموکراتیک (TEVDEM) متشکل از چندین حزب سیاسی کردی و همچنین حزب چپ دموکرات کرد سوریه‌، حزب چپ کرد سوریه‌ و حزب دمکرات کردستان سوریه‌ برگزار شد. درحالی که دیگر ملت‌های عرب, سریانی, آشوری, کلدانی و غیره در انتخابات شرکت کردند, بایکوت انتخابات از سوی حزب بارزانی سودی در بر نداشت و تنها موجب گسترش نارضایتی‌ها علیه شورای ا.ن.ک.س وابسته به بارزانی بود.

این درحالی است که از تمامی خرده احزاب وابسته به شورای ا.ن.ک.س دعوت به عمل آمد که به شیوه‌ای دموکراتیک و آزادانه در انتخابات شرکت کنند, ولی آن را رد کردند. تمامی تلاش این خرده احزاب که هر از گاهی دچار انشعابات گسترده می‌شوند, صرفا تشکیل نیروی نظامی و ایجاد دودستگی میان مردم غرب کردستان به تقلید از وضعیت سیاسی کنونی جنوب کردستان میان سلیمانی و هولیر است که طی بیش از 20 سال گذشته از دوادارگی , دو ارتشی, دو نظامی و تجزیه خودی رنج می‌برد.