انتقادات شدید نمایندگان مجلس سوئد از اردوغان

انتقادات شدید نمایندگان مجلس سوئد از اردوغان

نمایندگان حزب چپ کشور سوئد بخاطر اظهارات رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه در مورد بازگرداندن مسئله اعدام به قانون اساسی آن کشور, وی را به به شعله‌ور ساختن آتش بحران متهم کردند و خاطرنشان ساختند که مسئله کرد از طرق انکار, فشار و قتل‌عام چاره‌‌یابی نمی‌گردد و تنها با توسل به مذاکره جدید صلح‌جویانه نیاز دارد.

وقت آن رسیده که به ضدیت با سیاست‌های نژادپرستانه اردوغان برخاست

«لارس اوهلی» رئیس سابق حزب چپ و نماینده مجلس سوئد خاطرنشان ساخت که یکی از بزرگترین معضلات این است که نارضایتی‌ای شدید علیه مسئله نقض حقوق بشر در ترکیه نشان داده نمی‌شود. اوهلی یادآور شد که نسبت به نقض حقوق بشر در دیگر نقاط جهان سکوت اختیار نخواهند کرد. وی گفت:«دیگر باید دولت سوئد و اتحادیه اروپا سکوت خود را بشکنند و علیه سیاست‌های نژادپرستانه اردوغان اعلام موضع کنند».

«ژاکوب جانسون» از دیگر نمایندگان هم گفت که عامل اصلی آغاز اعتصاب‌غذای کردها در زندان‌ها مواضع خصمانه دولت و حاکمیت اردوغان و حزبش آ.ک.پ است که خواستار حل مسئله کرد نیستند. وی اذعان داشت که برای حل مسئله کرد باید حاکمیت آ.ک.پ گامهایی مثبت بردارد. همچنین تأکید کرد که اعتصاب‌غذا وارد 66امین روز شده و وضعیت بسیاری از زندانیان به مرحله‌ای بحرانی و وخیم پاگذاشته است. وی افزود برای اینکه جلوی مرگ زندانیان گرفته شود, باید دولت تدابیری اتخاذ کند. باید مسئله دفاع از خود به زبان کردی در محاکم قضایی در مجلس به تصویب برسد و انزوای تحمیل شده بر اوجالان خاتمه یابد.

جانسون نسبت به سکوت اتحادیه اروپا و دولت سوئد نارضایتی شدید نشان داد و از آنها خواست که به دولت اردوغان فشار آورند تا مطالبات زندانیان را بپذیرد.

باید اردوغان بفهمد که در دموکراسی جایی برای اعدام نیست

«هانس لیند» مسئول روابط خارجی حزب چپ سوئد هم گفت که بخاطر به خطر افتادن جان زندانیان اعتصاب‌کننده نگران هستند و نگران‌کننده‌ترین مسئله هم این است که دولت ترکیه با مواضع غیرجدی خود نسبت به مطالبات اعتصابیون بی‌توجه است. اینهمه زندانی در زندان‌ها دست به اعتصاب‌زده‌اند که نشانه آن است که جز این, راهی برای آنها باقی نمانده تا خواسته‌هایشان را بیان دارند. لیند یاد آور شد که اردوغان با طرح مسئله اعدام طوری دیگر به مطالبات زندانیان پاسخ می‌گوید و گفت:«باید اردوغان بخوبی بداند که در اتحادیه اروپا و امر دموکراسی جایی برای مجازات اعدام نیست».

چرا ده هزار زندانی در اعتصاب غذا بسر می‌برند

«مکائیل گوستاوسون» نماینده پارلمان اروپا و عضو همان حزب هم اذعان داشت که ده هزار زندانی دست به اعتصاب غذا زده‌اند و گفت که نمی‌توانند سکوت در قبال این اعتصاب را تحمل کنند. وی افزود:«اینهمه انسان به یکباره دست به اعتصاب‌غذا می‌زنند, پس باید سیاستمداران و جامعه کمی در مورد آن تأمل کنند. ما همچو حزب چپ سوئد تلاش می‌کنیم که این معضل را در سمینارها, نشست‌ها و رسانه‌های مختلف و پارلمان مطرح سازیم».

گوستاوسون خاطرنشان ساخت که اردوغان بجای پاسخ دادن به مطالبات زندانیان, باردیگر مسئله مجازات اعدام را مطرح می‌سازد. وی نسبت به اظهارات اردوغان نارضایتی شدید نشان داد. این پارلمانتار پارلمان اروپا تأکید کرد که هرچند ده سال است که اردوغان بر سر قدرت آمده, اما سخنانی برزبان می‌راند که شانس عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را از میان می‌برد. ترکیه برای عضویت باید به تعهدات پیشین خود عمل کند».