انقلاب یاسمین که در تونس با اقدام «محمد ابوعزیز» به آتشسوزی خود آغاز شد و به تغییر قدرت در آن کشور انجامید, وارد دومین وارد دومین سال خود شد. انزجار مردم تونس علیه مدیریت کنونی کشورشان افزایش یافته. دولت و حاکمیت «اناحده» که حزب «آ.ک.پ(حزب حاکم ترکیه)» تونس نام دارد, بر دامنه معضلات بیکاری و محرومیت که اساسیترین معضلات تونس هستند, افزود.
قیام خلقها که آن را «بهار عربی» مینامند, در تونس توسط یک فرد به نام محمد بوغزیز که اقدام به آتشسوزی نمود, آغاز گردید. پس از قیام خلق, در عرض چند هفته دولت تونس سقوط کرد. سپس در مصر و دیگر کشورهای عربی قیام مردم آغاز شد. سپس دولتهای غربی دست بکار شدند و علیه لیبی دست به اقدام نظامی زدند. رژیم قذافی فروپاشید اما دموکراسی در لیبی عملی نشد. در مصر تظاهرات علیه مرسی که بعد از مبارک رئیسجمهور شده بود, بازهم ادامه یافت. این انقلاب در مارس 2011 هم به سوریه سرایت کرد و در مدت زمانی کوتاه با حمایت نیروهای غربی به جنگ داخلی مبدل شد. نبردها در این کشور بیش از پیش شدیدتر میشود.
آغاز قیام
در 17 دسامبر 2011 شخصی به نام «محمد بوغزیز» بدن خود را در تونس به آتش کشید و به بیکاری و فشارهای پلیس در مقابل استانداری به آتش کشید. لذا در پی این اقدام بوعزیز تظاهراتی علیه رژیم «زینالعابدین بن علی» آغاز شد . در 14 ژانویه 2012 در عرض 28 روز زینالعابدین بن علی ناچار شد که تونس را ترک کند.
تونس هماکنون دومین سالگرد انقلاب خود را جشن میگیرد. شهر «شدی بوزید» که بوعزیز در آنجا بدنش را به آتش کشیده بود, همچنان با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم میکند. بخاطر سیاستهای بد دولت جدید تونس, هنوز مشکلات اقتصادی, فقر, زراعت و غیره حل نشده است.
رئیسجمهور را سنگباران کردند
پس از برکناری بنعلی, اناحده که آشکارا خود را طرفدار حزب آ.ک.پ اسلامی ترکیه نامید, و بعدها افشا شد که حزب اردوغان به وی کمک مالی نموده, به قدرت رسید. منصف مزروقی رئیسجمهور تونس در دومین سالگرد انقلاب تونس به شهر «شدی بوزید» رفت, اما با نارضایتی شدید مردم مواجه شد و مردم وی را سنگباران کردند.
تظاهرات کنندگان خطاب به مزروقی گفتند که به تعهدات خود در قبال خلق عمل نکردهای و در تونس چیزی تغییر نکرده. آنها از مزروقی خواستند که شهرشان را ترک کند.
بویژه در چند هفته اخیر بازهم تظاهرات در تونس از سرگرفته شده و در شهر «سیلیانا» در جنوب تونس پنج روز ادامه یافت که طی آن قریب 300 نفر مجروح شدند.
اوضاع تونس تغییر نکرد؛ بدتر شد
یکی از تظاهرکنندگان به نام حمید ناصری که برادرش در جریان تظاهرات علیه رژیم بنعلی کشته شده بود, گفت:«خلق ما در شهر بنزنه (در جنوب شدی بوزید) شهدای زیادی به انقلاب تقدیم نمود, اما برای توسعه و پیشرفت اقتصادی شهر ما هیچ کاری انجام ندادند؛هم اکنون وضعیت بدتر هم شده است.
چه بسا دولت اناحده با انتقادات شدید روبرو است و مردم امید خود را به این دولت از دست دادهاند. در دوران حاکمیت اناحده, حملات اسلامگرایان افزایش یافته است. بویژه اسلامگرایان مفاهیم و منابع فرهنگی را مورد هدف قرار میدهند. همچنین بخاطر عدم سازش بر سر قانون اساسی تونس, این کشور هماکنون در باطلاقی از مشکلات گرفتار شده است. هنوز هم قانون افزایش نیروهای پلیس و ارتش که در دوران بنعلی تحمیل شدهبود, در حال اجرا است.