سازمان ملل متحد: در ترکیه هیچ پیشرفتی وجود ندارد، نقض حقوق بشر ادامه دارد

در نشست‌های سازوکار بررسی دوره‌ای جهانی حقوق بشر (UPR)، وضعیت حقوق بشر در ترکیه مورد بحث قرار گرفت. در سخنرانی‌ها اعلام شد که ترکیه در عرصه حقوق بشر پسرفت زیادی داشته است.

سازوکار بررسی دوره‌ای جهانی حقوق بشر (UPR) وابسته به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (UNCHR)، وضعیت حقوق بشر در ترکیه را مورد ارزیابی قرار داد. ۴۹مین نشست سازوکار دوره‌ای جهانی حقوق بشر، روز ۲۸ آوریل در دفتر سازمان ملل در ژنو آغاز شد و تا ۹ می ادامه دارد. در نشست‌های امروز، وضعیت حقوق بشر در ترکیه مطرح شد.

نمایندگان ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد در این نشست‌ها حضور داشتند. در این نشست‌ها درباره توصیه‌هایی که در سال ۲۰۲۰ به ترکیه شده بود، ارزیابی صورت گرفت.

انتقادات دولت‌ها به نقض حقوق بشر

نمایندگان کشورها در این نشست سخنرانی کرده و اعلام کردند که ترکیه در عرصه حقوق بشر پسرفت داشته است. در سخنرانی‌ها به ویژه نگرانی‌ها درباره استقلال قوه قضاییه مطرح شد. نمایندگان به دلیل پایبند نبودن ترکیه به توصیه‌های پیشین، عدم اصلاح قانون ضد ترور و بهره‌گیری از این قوانین برای سرکوب مخالفان، دولت ترکیه را به شدت مورد انتقاد قرار دادند. نمایندگان خواستار اصلاح قوانین مطابق با موازین حقوق بشری شدند.

محمد کمال بوزای، معاون وزیر امور خارجه ترکیه و رئيس سازمان امور اتحادیه اروپا، ادعا کرد که در بسیاری از عرصه‌ها به ویژه در عرصه قضایی اصلاحات جدی انجام شده است.

گزارش سازمان ملل: نقض حقوق بشر در بسیاری از عرصه‌ها ادامه دارد

در گزارش ارائه شده از سوی کارشناسان شورای حقوق بشر سازمان ملل، اطلاعات مفصلی درباره نقض حقوق بشر در ترکیه مطرح شد. در این گزارش اعلام شد که موارد نقض حقوق بشر از جمله عدم استقلال قوه قضاییه، نقض آزادی بیان، آزادی تجمعات و تشکل‌یابی، شرایط زندان‌ها و مبارزه علیه تبعیض، در بسیاری از عرصه‌ها ادامه دارد.

انزوای تحمیلی قابل قبول نیست

در گزارش مذکور بدون نام بردن از رهبر آپو، به وضعیت انزوای تحمیلی اشاره شده و اعلام شد که مجازات انزوای تحمیلی طولانی مدت قبول نیست. همچنین در ادامه گزارش ضمن اشاره به تبعیض زبانی، اتنیکی و دینی علیه اقلیت‌ها، اعلام شد که جوامعی نظیر کوردها، علویان و رومی‌ها در زمینه خدمات عمومی، آموزش و کار با موانع روبر هستند. در این گزارش بر ضرورت پایان دادن به تبعیض علیه اقلیت‌ها تاکید شد و از دولت ترکیه درخواست شد که قوانین موثری علیه تبعیض وضع کند که حقوق اقلیت‌ها و حقوق فرهنگی آنان را به رسمیت بشناسد.

زنان در معرض تهدید قرار دارند

در ادامه گزارش به تبعیض و نقض حقوق زنان پرداخته شده و اعلام شد که در ترکیه خشونت علیه زنان به اندازه کافی مورد تحقیق و پیگرد قرار نمی‌گیرد. همچنین از خروج ترکیه از کنوانسیون استانبول نیز انتقاد صورت گرفت و به ناکارآمدی قوانین حفاظت از زنان اشاره شد.

در بخش پایانی این گزارش ضمن اشاره به نقض حقوق کودکان، پناهندگان و آوارگان، به اقدامات نابرابر و ناعادلانه در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و آموزشی نیز پرداخته شد.

گزارش سازوکار دوره‌ای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر ترکیه، طی روز‌های آتی منتشر خواهد شد.