انفال و نسلکشی کردها در جنوب کردستان که توسط رژیم بعثی صدام حسین صورت گرفت و طی آن 182 هزار نفر قتلعام شدند, توسط کشور سوئد مطرح شده است. هفت حزب سیاسی کشور سوئد نظراتی مشابه در خصوص مسئله نسلکشی کردها دارند. در این باره قراری با اتفاق آرای اعضای کمیسیون سیاست خارجی سوئد, روز 15 نوامبر به تصویب رسید.
گفتگوها بر سر نسلکشی وانفال کردها از سال 2007 در کشور سوئد ادامه دارد. حزب چپگرا و حزب سبز لایحه «به رسمیت شناختن انفال» را به پارلمان سوئد ارایه دادند, اما احزاب دیگر با آن مخالفت کردند.
در 11 مارس 2010 مسئله انفال کردها در پارلمان سوئد به رأی گذاشته شد که حزب سبز و چپ به آن رأی مثبت دادند, ولی احزاب دیگر بویژه راستگراها با آن مخالفت کردند و لایحه رد شد.
ماه اکتبر سال جاری هم «شادیه حیدر» پارلمانتر عضو حزب کارگر و سوسیالدموکرات, آنا لنا, آره همدناچ, لارس جانسون و روزا گوچلو خواستار به رسمیت شناختن انفال به مثابه نسلکشی کردها شدند. آنها بر اهمیت آن و افشای حقایق تأکید کردند. در لایحه آنها آمده است که از 23 فوریه تا 6 سپتامبر 1988 در جریان انفال و نسلکشی کردها 182 هزار کرد جان خود را از دست دادهاند و یک میلیون کرد از جمله زنان و کودکان آواره شدهاند و در کمپهای پناهندگی ساکن شدهاند. در این لایحه آمده:
«آنچه در سال 1914 الی 18 بر سر ارامنه و سریانیها آمد, توسط پارلمان سوئد رسما نسلکشی عنوان و به رسمیت شناخته شد. این بلا بر سر کردها هم آمده. در جریان انفال 4 هزار روستا, 2 هزار مدرسهع 27 کلیسای آشوریها ویران و به آتش کشیده شدند. قریب 250 روستا و شهر کردها با مواد شیمیایی «سینیر» و «سناپ» بمباران شدند. بزرگترین حمله نسلکشی در 16 مارس 1988 علیه حلبچه صورت گرفت. این بزرگترین حمله در تاریخ معاصر بود. 5 هزار نفر جان خود را از دست دادند و ده هزار نفر هم معلول و ناقصالعضو شدند. هنوز هم تأثیرات این بمبارانهای شیمیایی بر شماری از قربانیان آن باقی است».
هماکنون مسئله به رسمیت شناختن انفال کردها به کمیسیون سیاست خارجی پارلمان سوئد ارایه شده که همراه با حزب سبز و چپها, احزاب محافظهکار, حزب مرکزی, حزب خلق و حزب مسیحیان دموکرات در حال حاضر در این خصوص اتفاقنظر دارند.
قرار است که اواخر ماه جاری مسئله انفال کردها در پارلمان سوئد مورد بررسی قرارگیرد, اما تصمیمات کمیسیون نامبرده بسیار مهم است و از نقشی تعیینکننده برخوردار است. لذا انتظار میرود که این تصمیم بطور غیرمنتظره از جان پارلمان سوئد به تصویب برسد.