وال استریت ژورنال: عملیات سی‌آی‌ای در سوریه افزایش یافته است

وال استریت ژورنال: عملیات سی‌آی‌ای در سوریه افزایش یافته است

روزنامه وال استریت ژورنال در آمریکا طی گزارشی از افزایش کمک های اطلاعاتی محرمانه ایالات متحده به بعضی از گروه های مسلح مخالف بشار اسد خبر داده است. این درحالی است که آمریکا مدعی برقراری آرامش از طریق راهکار سیاسی است.

به گزارش بی‌بی‌سی به نقل از این روزنامه، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی آی ای، در حال توسعه فعالیت های خود در سوریه است تا با افزایش نفوذ گروه های اسلامگرای تندرو در این کشور مقابله کند. استراتژی‌ای که از سال 2003 از افغانستان آغاز شد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در جریان دیدار خود از اردن در روز جمعه هشدار داده بود که نباید گذاشت سوریه پناهگاه گروه های افراطی شود. منظور اوباما از گروه‌های افراطی اشاره به همان استراتژی سازش آمریکا با مهره‌های خود یعنی اسلام سیاسی و میانه‌رو است که بزرگترین نمونه آن, حزب اسلام‌گرای سیاسی «عدالت و توسعه» ترکیه است.

سخنان آقای اوباما در حالی بیان شد که کاخ سفید برای مداخله نظامی در سوریه تحت فشار است ولی همواره با این موضوع مخالفت کرده است. کمک تسلیحاتی آمریکا به مخالفان سوری را تاکنون سازمان سیا از طریق ترکیه برعهده گرفته است.

به نوشته وال استریت ژورنال، عملیات سی آی ای از گروه های مسلح سکولار مانند ارتش آزاد سوریه حمایت می کند تا نفوذ گروه های اسلامگرای تندروی سوری را مهار کند.

بر این اساس، آمریکا به شدت نگران قدرت یافتن القاعده در خلا قدرت احتمالی پس از سقوط حکومت بشار اسد است.

باراک اوباما در کنفرانس خبری مشترک خود با عبدالله دوم، شاه اردن در روز جمعه گفت: "گروه های افراطی در مورد ساخت و توسعه کشور کاری انجام نمی دهند... اما در مورد سواستفاده از شرایط نابسامان خیلی ماهرند و خلا موجود را پر می کنند. به همین خاطر بسیار مهم است که ما در چهارچوب جامعه بین المللی برای تسریع روند انتقال قدرت واقعی تلاش کنیم تا نهادهای دولتی که به مردم خدمات ارائه می کنند به طور کامل نابود نشوند."

به گفته تحلیلگران، آمریکا به خصوص نگران گروه اسلامگرای جبهه نصرت است.

این گروه حملات انتحاری زیادی را علیه حکومت بشار اسد و حتی کردها هم سازماندهی کرده و در فهرست گروه های تروریستی آمریکا قرار داده است.

به گزارش وال استریت ژورنال، ماموران سی آی ای به ترکیه اعزام شده اند تا بر روند تحویل سلاح کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به مخالفان سوری نظارت داشته باشند.

منتقدان کاخ سفید این تدابیر را کافی نمی دانند و می گویند که آمریکا باید رسما مخالفان بشار اسد را مسلح کند، اقدامی که متحدان واشنگتن از جمله بریتانیا وفرانسه هم بر آن تاکید دارند.