حسن روحانی امروز در مجلس شورای اسلامی سوگند ریاست جمهوری یاد کرد. با وجود مانور حکومت ایران بر حضور هیئتهای متععد خارجی در مراسم تحلیف روحانی و تعطیلی تهران برای استقبال گرم از این روز، شور و هیجانی در میان مردم وجود نداشت که این مراسم تکراری در یازده دورەی گذشته فقط بر مشكلات آنها افزوده است
حسن روحانی رئیس جمهور دوره دوازدهم امروز در جمع مقامات کشوری و لشکری و همچنین مقامات بیش از ۹۰ کشور جهان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سوگند پاسداری از مذهب و نظام و قانون یاد کرد.
خبرگزاری رسمی ایران حضور نمایندگان خارجی در مراسم تحلیف را با عبارت "سلام جهان به اعتدال در ایران پوشش داد" و رسانەهای دیگر بهره برداری تبلیغاتی گستردەای از همراهی کشورهای خارجی در مراسم تحلیف کردند.
پیش از ادای سوگند حسن روحانی، آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه از نهادهای فعال در حبس مخالفان و اعدام و شکنجه سخنرانی کرد؛ مردی که نهاد تحت ریاست او در قلع و قمع مدافعان دمکراسی و حقوق بشر در ردەی متهمان نخست قرار دارد.
حسن روحانی هم که پس از گرفتن آرای لازم در انتخابات دیگر حرفی از عاملان شکنجه و اعدام در چند دهەی گذشته نزده است تاکنون نشان داده قصد ندارد دست کم برای عمل به وعدەهایش در برابر علی خامنەای و نهادهای سرکوبگر حاکمیت قرار بگیرد.
او امروز سوگند یاد کرد به عنوان رئیس جمهور پاسدار مذهب رسمی، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشد، اصولی که دیکتاتوری در ایران بر پایه آن بنیانگذاری شده است.
حضور نمایندگان نود کشور جهان در مراسم تحلیف روحانی وقتی که هیچ تغییر مثبتی به حال مردم ایران ندارد از سوی مخالفان چیزی بجز زد و بندهای سیاسی و اقتصادی در جهان سرمایەداری با نظام مستبد ایران قلمداد نشده است. فعالان حقوق بشر در خارج از ایران در روزهای گذشته فشار زیادی به مقامات اروپایی از جمله فدریکا موگرینی مسئول ارشد این اتحادیه آوردند که در سفر به ایران حالی از زندانیان سیاسی بپرسد اما او حتی نتوانست خود را از قوانین زن ستیز ایران حفظ کند و تحت نام احترام به قوانین ایران روسری سرش کردند.
در این بین، با قوی شدن گمانهزنی ها در مورد ترکیب مردانه و اصولگرای کابینەی دولت بسیاری از رأی دهنگان به روحانی در فضای مجازی گفتەاند با قانون اساسی فعلی ایران از همان ابتدا امیدی به تغییر وجود نداشت و رأیی که در صندوق انداختند نه از حب روحانی بلکه از بغض خامنەای بود.