رزمایش نظامی در اطراف تأسیسات هسته‌ای در ایران

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه رزمایش نظامی را در نزدیکی تأسیسات هسته‌ای واقع در غرب و مرکز این کشور برگزار کرد.

گزارش شده است که این رزمایش‌های نظامی بخشی از مجموعه‌ای از مانورها به نام «اقتدار» است که از هفته‌ی گذشته آغاز شده و با مشارکت سپاه پاسداران و ارتش تا اواسط ماه مارس ادامه خواهد داشت.

فعالیت‌های نظامی ایران در بحبوحه‌ی افزایش تنش‌ها بر سر برنامه‌ی هسته‌ای ایران، پیش از بازگشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه، انجام می‌شود.

سپاه پاسداران روز سه‌شنبه اعلام کرده بود که رزمایشی را در نزدیکی تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز در مرکز کشور انجام داده‌اند.

به گزارش رسانه‌های دولتی ایران در روز یکشنبه، این رزمایش‌ها در حال حاضر در اطراف تأسیسات هسته‌ای فردو در مرکز کشور و تأسیسات هسته‌ای خنداب در غرب کشور، جایی که رآکتور اراک در آن قرار دارد، انجام می‌شود. تأسیسات فردو که در کوه‌های نزدیک شهر قم واقع شده، به عنوان یکی از مهم‌ترین تأسیسات این کشور شناخته می‌شود.

رسانه‌های دولتی اظهار داشتند که این رزمایش‌ها شامل یگان‌های موشکی و راداری، و همچنین یگان‌های جنگ الکترونیک، اطلاعات و شناسایی الکترونیکی برای «انجام وظایف تهاجمی و دفاعی» است.

توافق هسته‌ای مهم سال ۲۰۱۵ که لغو تحریم‌ها در ازای مهار جاه‌طلبی‌های هسته‌ای تهران را پیش‌بینی می‌کرد، در دوره‌ی اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در کاخ سفید، با خروج از این توافق به پایان رسید. خروج یکجانبه‌ی واشنگتن از این توافق در سال ۲۰۱۸، تنش‌ها را تشدید کرد و ایران نیز به تدریج تعهدات خود در چارچوب این توافق را به حالت تعلیق درآورد.

ایران پس از مذاکرات اواخر ماه نوامبر در سوئیس، در ۱۳ ژانویه در ژنو با فرانسه، آلمان و انگلیس در مورد برنامه‌ی هسته‌ای خود مذاکره خواهد کرد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه‌ی ایران، اظهار داشته بود که کشورش در ازای لغو تحریم‌ها، «اعتماد بیشتری در مورد ماهیت صلح‌آمیز» برنامه‌ی هسته‌ای خود ایجاد خواهد کرد.

به گزارش وب‌سایت خبری آمریکایی Axios، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، اخیراً طرح احتمالی حمله را مطرح کرده است. طبق این گزارش، سالیوان به رئیس‌جمهور جو بایدن، گزینه‌های مربوط به حمله‌ی احتمالی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران را در صورتی که تهران قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ در مسیر توسعه‌ی سلاح هسته‌ای پیش برود، ارائه داده است.