ژیان حسین: میراث مقاومت زنان باید در همه خاورمیانه و جهان گسترش یابد
ژیان حسین عضو مجلس زنان شمال و شرق سوریه با بیان اینکه جنگ بر زنان و کودکان تأثیر منفی میگذارد گفت: «دستاوردها و مقاومت زنان در انقلاب روژاوا باید متعلق به همه زنان باشد.»
ژیان حسین عضو مجلس زنان شمال و شرق سوریه با بیان اینکه جنگ بر زنان و کودکان تأثیر منفی میگذارد گفت: «دستاوردها و مقاومت زنان در انقلاب روژاوا باید متعلق به همه زنان باشد.»
اولین تمدن، جامعه پذیری و خلاقیت حول محور زنان بنا شد. زن ذاتاً به طبیعت نزدیک است و یکی از ویژگیهای زن ساختن زندگی و رهبری جامعه است؛ هرجا زنی باشد آرامش هست. به همین دلیل است که گفته میشود زنان الهه هستند. با پیدایش نظامهای سلطه و تحمیلهایی که بر جامعه وارد شد، خواستند نقش زن را در جامعه معکوس کنند. همه مشکلاتی که امروز در خاورمیانه رخ میدهند منشأ خود را از نظام سرمایهداری میگیرد. این سیستم در درجه اول علیه زنان و برای حذف نقش زنان در جامعه مورد استفاده قرار گرفت.
قربانیان جنگ و درگیری، زنان و کودکان هستند
ژیان حسین عضو مجلس زنان شمال و شرق سوریه درباره فعالیتهای زنان با خبرگزاری فرات صحبت کرد. ژیان حسین با بیان اینکه امروز در خاورمیانه جنگ و درگیری وجود دارد و قربانیان این وضعیت عمدتا زنان و کودکان هستند گفت: «در قرن بیست و یکم هستیم و اگر امروز به کل جهان و خاورمیانه نگاه کنیم، میبینیم جنگ همه جا را فرا گرفته است. به خصوص در خاورمیانه جنگهای بزرگی در جریان است. جنگ غزه، در همان زمان جنگ اوکراین و روسیه، نسل کشی خلقهای این مناطق در حال انجام است و بیشترین قربانیان این جنگها و درگیریها زنان و کودکان هستند. هر جا که جنگ باشد، زنان مجبور به مهاجرت میشوند. نمونههایی از آن را میتوان در عفرین، سریکانی، گریسپی، جرابلوس، الباب و اعزاز که توسط دولت فاشیست ترکیه اشغال شده است یافت. در این مناطق اشغالی، جنایاتی مانند تجاوز جنسی، آدم ربایی و قتل علیه زنان انجام میشود. در این مناطق زنان نمیتوانند با هویت واقعی خود و به عنوان یک زن از خود محافظت کنند. علاوه بر این جنایات، اشغالگران میخواهند با گسترش مواد مخدر، انجام نیات خود علیه زنان را تسهیل کنند.»
این سیستم در تلاش است تا از رشد زنان جلوگیری کند
ژیان حسین بیان داشت این جنایات در همه جای خاورمیانه علیه زنان انجام میشود و ادامه داد: «در همه جای خاورمیانه هر روز چنین اتفاقاتی برای زنان رخ میدهد. مثلاً گروههایی به نام اسلام، سیستم خودشان را تحمیل میکنند. این گروه در سوریه و عراق همان داعش و در افغانستان همان طالبان است. در افغانستان پس از آنکه طالبان قدرت را از دست داد، زنان آزادانه کار و فعالیت میکردند. با حمله مجدد طالبان به افغانستان، تمام حقوق زنان از بین رفت و فشار بر زنان شدیدتر شد. ژینا امینی در ایران به دلیل نپوشاندن موهایش به شهادت رسید. این نیز نشان میدهد که آنها با تمام قدرت جلوی پیشرفت زنان را میگیرند.»
زنان سیستم خود را در روژاوای کوردستان ساختند
ژیان حسین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه با آغاز راهپیمایی آزادی، انقلاب روژاوای کوردستان بر تمامی زنان خاورمیانه تاثیر گذاشت ادامه داد: «با انقلاب روژاوای کوردستان، زنان خود را شناختند و با تأسیس یپژ به مرکز نیرو و روحیه تبدیل شدند به گونهای که همه زنان توانستند جایگاه خود را در آن بیابند و این تأثیر زیادی بر زنان خاورمیانه و همه زنان جهان داشت. آنگونه که زنان سلاح خود را در برابر داعش بالا بردند، نشان داد که یک زن میتواند خود را در هر شرایطی رشد دهد. زنان در روژاوای کوردستان سیستمهای اقتصادی، فرهنگی، دیپلماتیک و سیاسی خود را ساختهاند. این امر مخصوصاً در سیستم ریاست مشترک، برای اولین بار در مناطق شمال و شرق سوریه توسعه یافت و مشخص بود که این یک گام بزرگ و پیشرفته است.»
زنان خود را با انقلاب شناختند
ژیان حسین در میانه صحبتهای خود با بیان اینکه حتی در صورت وجود تهدید و حمله، دست از دستاوردهای خود برنمیدارند، گفت: «در مناطق شمال و شرق سوریه با تأسیس نهادها و سازمانهای زنان، دستاوردهای بزرگی به دست آمده است. زنان که پیشاهنگان انقلاب بودند توسط دولت اشغالگر ترکیه هدف قرار میگیرند و به شهادت میرسند. فشار بر زنان در سرزمینهای اشغالی افزایش یافته است. زنان مناطق شمال و شرق سوریه هرگز از خط آزادی و دستاوردهایی که در انقلاب به دست آوردند یک قدم عقب نمیکشند. در قرن بیست و یکم که سده آزادی زنان خواهد بود، حملات و کشتارهای بسیاری علیه زنان صورت میگیرد. اینجا زن وجود واقعی خود را شناخت و فهمید برای صیانت از این آزادی و ارزشها، باید به مبارزه و مقاومت ادامه دهد.»
مشکلات زنان را نمیتوان از هم جدا دانست
ژیان حسین عضو مجلس زنان شمال و شرق سوریه در پایان سخنان خود با بیان اینکه این دستاوردهایی که در انقلاب روژاوا به دست آمده باید متعلق به همه زنان باشد، گفت: «این باید برای همه بخشهای کوردستان و مناطق خاورمیانه باشد. زن در هر کجا که باشد زن است و مشکلات زنان در جاهای مختلف را نمیتوان از یکدیگر جدا دانست. این دستاوردها از ابتدای تاریخ تا به امروز با تلاش حاصل شده است. برای همین، میراث آن زنان باید در خاورمیانه و همه جا گسترش یابد. این دستاوردهایی که در انقلاب روژاوا به دست آمده است را باید همه زنان دریافت کنند تا آنها نیز قوی شوند، خود را باور کنند و بر روی پای خود بایستند و مبارزه کنند. تا بتوانند در برابر این جنایات بایستند و اتحاد خود را بسازند.»