افراد بیمار در جاده آگری جان خود را از دست می‌دهند

نجلا دمیر نماینده آگری از حزب چپ سبز گفت: "در آگری با ۵۴۰ هزار نفر جمعیت به‌دلیل کمبود پزشک مردم نمی‌توانند از حق سلامت بهره‌مند شوند و بیماران در راهها، جان خود را از دست می‌دهند."

در آگری با ۵۴۰ هزار نفر جمعیت، بحران سلامت رو به افزایش است. در شهری که بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی کافی ندارد، پزشک، کادر بهداشتی و تجهیزات بهداشتی نیز به اندازه کافی وجود ندارد. در ترکیه به ازای هر ۴۶۱ نفر یک پزشک وجود دارد اما در آگری این نسبت ۸۵۷ نفر است. همچنین تعداد پزشکان متخصص باید حداقل ۵۴۰ نفر باشد، اما ۲۱۳ پزشک متخصص در این شهرستان وجود دارد.

بیماران دارای بیماری شدید را به ارزروم یا وان می‌برند

نجلا دمیر، نماینده حزب چپ سبز اعلام کرد که بر اساس آمار سال ۲۰۲۱ وزارت بهداشت، در ترکیه به ازای هر ۴۶۱ نفر یک پزشک وجود دارد، اما در آگری با ۵۴۰ هزار نفر جمعیت به ازای هر ۸۵۷ نفر یک پزشک، در موش به ازای هر ۸۳۰ نفر یک پزشک، در رحا به ازای هر ۸۷۹ نفر یک پزشک، در شرنخ به ازای هر ۷۸۹ نفر یک پزشک و در عثمانیه به ازای هر ۷۷۸ نفر یک پزشک وجود دارد.

نجلا دمیر با یادآوری اینکه آگری یکی از شهرهایی است که بیشترین ولادت را دارد، گفت: "این در حالی است که به جای ۱۲ پزشک متخصص زنان، اکنون تنها ۵ پزشک در مرکز آگری مشغول به کار هستند. همچنین فقط یک متخصص سرطان وجود دارد." نجلا دمیر توضیح داد که بیماران مجبور می‌شوند برای درمان به ارزروم یا وان بروند.

افراد بیمار در جاده می‌میرند

نجلا دمیر با بیان اینکه مشکل کمبود پزشک و امکانات بهداشتی سال هاست در آگری وجود دارد، گفت:" سال هاست که این مشکلات حل نشده و به جای حل شدن، شدت یافته است. این مشکل نباید طوری تحمیل شود که گویی سرنوشت آگری است. جاده آگری - ارزروم برای مردم ۷ تا ۷۰ ساله آگری به یک تروما تبدیل شده است. بیماران آگری جان خود را در این راه از دست می دهند. از آنجایی که در آگری پزشک و تجهیزات پزشکی کافی وجود ندارد، مردم مجبورند بیماران خود را از طریق زمینی از آگری به ارزروم ببرند، اما بسیاری از آنها در راه جان خود را از دست می دهند. وقتی این موضوع را به مراکز مربوطه گزارش دادیم، از ما خواستند که صبوری کنیم گویا این مسئله سرنوشت ما است. این روند باید متوقف شود. ما آنچه لازم است را انجام خواهیم داد و روی آن تمرکز خواهیم کرد".